Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΑΠΟΓΡΑΦΗ


serafino

Ερώτηση

Συνάδελφοι καλημέρα,

να ρωτήσω την άποψη σας για το εξής:

Κεντρικό απλογραφικά, με τζίρο άνω των 150.000 € που συντάσσει απογραφή, ιδρύει υποκατάστημα μίνι μάρκετ-ψιλικά-τσιγάρα, στο οποίο φυσιολογικά θα ξεπερνά επίσης τις 150.000 €. Οι δραστηριότητα του υποκαταστήματος είναι στις εξαιρέσεις σύνταξης απογραφής της ΠΟΛ. 1019/15, όμως μήπως λόγω του κεντρικού θα πρέπει να κάνει απογραφή και στο μίνι μάρκετ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

αν πουλα απο το υποκαταστημα πχ 1.000.000 ευρω και απο το κεντρικο 200.000 ευρω το βλεπω για απαλλαγη γενικα. αλλιως ναι θα κανει και στο υποκαστημα . και να βαλει κυρια δραστηριοτητα τα ψιλικα και στο κεντρικο .παιζει και αυτο ρολο .

πολ 1019/15

Άρθρο 1

1. Οι αναφερόμενες στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου οντότητες που εμπίπτουν στην παράγραφο 2γ του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014, όταν κατατάσσονται στην κατηγορία των πολύ μικρών οντοτήτων του άρθρου 2 του ιδίου νόμου και εκ του λόγου αυτού συντάσσουν μόνο Κατάσταση Αποτελεσμάτων (απλογραφικό λογιστικό σύστημα), δύνανται να μη διενεργούν φυσική απογραφή των αποθεμάτων τους στο τέλος της ετήσιας περιόδου (φορολογικό έτος) καθώς και να μην τηρούν το αρχείο της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του Ν. 4308/2014.

2. Η δυνατότητα της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου παρέχεται όταν η οντότητα έχει ως κύριο αντικείμενο των εργασιών της (άνω του 50% του συνόλου του καθαρού κύκλου εργασιών από πώληση αγαθών) μία από τις παρακάτω δραστηριότητες:

Όλα όσα μας χρειάζονται για την απογραφή των αποθεμάτων 31-12-2017» - Ένας πρακτικός οδηγός (ΠΟΦΕΕ - Γ. Χριστόπουλος) - Έκδοση 2018

 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/39366

παρε δευτερη γνωμη,

και τσεκαρε τα δεδομενα της οντατητας σου .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...