Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΓΟΡΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ


tsiligiorgis

Ερώτηση

Καλησπέρα,

Ελευθερος επαγγελματιάς με ΔΠΥ αγοράζει άδεια ταξί (Προσθέτει καδ) και την εκμισθώνει σε οδηγό με μηνιαίο τιμολόγιο.

Την αξία της άδειας θα την περάσω σαν πάγιο αύλο ή απλά θα την δηλώσω στο ε1 στον 719 ή 743.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

το θεωρεις ιχ; η αποψη μου ειναι οτι  δεν παει στο ε1 .παρε ομως και δευτερη γνωμη  

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/30571

Κωδικοί 719-720

Συμπληρώνονται τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε το 2018 για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων της οικογένειάς σας ή της ατομικής επιχείρησης σας. Εξαιρούνται όσα αποτελούν το άμεσοαντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας καθώς και τα επιβατικά Δ.Χ. και Ι.Χ. καθώς και τα φορτηγά Δ.Χ. και Ι.Χ. που αποτελούν πάγιο εξοπλισμόεπαγγελματικής χρήσης. Στην έννοια του επαγγελματικού εξοπλισμού δεν περιλαμβάνεται η απόκτηση Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, για τα οποία ισχύει σε κάθε περίπτωση το τεκμήριο απόκτησης.

Επίσης, εξαιρούνται τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που είναι ειδικά διασκευασμένα για πρόσωπα που παρουσιάζουν κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το εξήντα επτά τοις εκατό (67%). Εφόσον συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις που εξαιρούνται της δαπάνης απόκτησης, δε θα συμπληρώνονται οι κωδικοί αυτοί. Ως επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους θεωρούνται εκείνα που διασκευάστηκαν ύστερα από άδεια της αρμόδιας αρχής για να οδηγούνται από πρόσωπα που παρουσιάζουν κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν με ποσοστό τουλάχιστον 67% ή για να μεταφέρουν αυτά τα πρόσωπα μαζί με τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη μετακίνησή τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι, δεν συμπληρώνονται τα συνολικά ποσά (τίμημα και λοιπά έξοδα) που καταβάλατε το 2018 για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων Ι.Χ., δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων εφόσον ανήκετε στα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου, που κυρώθηκε με το ν.2707/1999 (Α'78). 

Κωδικοί 743-744

Συμπληρώνεται το συνολικό ποσό που καταβάλατε το 2018 για αγορά επιχειρήσεων ή σύσταση ή αύξηση του κεφαλαίου επιχειρήσεων που λειτουργούν ατομικώς ή με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή ανώνυμης εταιρείας ή περιορισμένης ευθύνης εταιρίας ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας ή κοινωνίας ή κοινοπραξίας ή αστικής εταιρίας ή αγορά εταιρικών μερίδων και χρεογράφων γενικώς. Επίσης, αναγράφονται και οι καταβολές που πραγματοποιούνται για τα ασφαλιστικά επενδυτικά συμβόλαια, κατά το μέρος που αποτελούν επενδυτικό προϊόν (άρθρο 32 περ. β' ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 115 παρ.7 ν.4549/2018). Κατά τη λήξη των συμβολαίων αυτών ή την πρόωρη εξαγορά τους, δύναται να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη τεκμηρίου το μέρος του επιστραφέντος επενδεδυμένου κεφαλαίου που αναλογεί σε κεφάλαιο που καταβλήθηκε μετά την 1.1.2018 και συνεπώς να αναγραφεί στους κωδικούς 781-782 του Πίνακα 6.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Με το σκεπτικό ότι αγοράζει "επιχείρηση".

Αλλιώς πώς μπορώ να το περάσω στα βιβλία του. Μιλάμε για την άδεια,όχι το ταξί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

επιχειρηση αγοραζει η ενα παγιο(οταν αγοραζεις ενα φορτηγο με την αδεια του και τον τρακτορα αγοραζεις επιχειρηση ; μπορεις να αγορασεις ατομικη; οκ μπορεις αλλα εχεις τον ισολογισμο της πηρε το πελατολογιο του παλιου που ειχε την ατομικη ; το ταχι ειναι ιχ; και παει στο ε1 η επαγκελματικο οχημα; 

παρε δευτερη γνωμη.η ρωτα την επιλυσης .ολα αυτα μαζι με το νεο καθεστως της υπεραξιας ειναι ξεκαθαρα για καποιους  για εμενα οχι τελειως . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Είναι άυλο πάγιο (χωρίς αποσβέσεις)
Δεν καταχωρείται η αγορά της στο Ε1 (εφόσον είναι ήδη επιτηδευματίας και καταχωρήθηκε στα βιβλία του).


 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλημέρα,  έχουμε κοινωνία αστικού δικαίου με 2 μέλη φυσικά πρόσωπα από 50% που εκμεταλλεύονται 1 λεωφορείο .Τώρα φεύγει ο ένας και το ποσοστό του το μεταβιβάζει σε κάποιον άλλον.Αυτή η μεταβίβαση έχει πόθεν έσχες?  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Και εγώ αυτό πιστεύω.Απλώς επειδή δεν έχω ασχοληθεί πάλι με κοινωνίες,δεν είμαι σίγουρος.Και δε μπορώ να βρω αν το ποσό της αγοράς του μεριδίου βγαίνει με βάση κάποιο συμφωνητικό ή με βάση τη καθαρή θέση,όπως υπολογίζουμε τις μεταβιβάσεις των μεριδίων σε οε,εε.Η κοινωνία υπάγεται σε αστικό κτελ.Αν κάποιος συνάδερφος ασχολείται με κτελ,πιστεύω θα γνωρίζει.Σε ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλο είναι να το δει κάποιος που ξέρει οπως αναφέρεις. 

Απλα και εγω ειχα μια κοινωνία με  (φδχ βυτίο)  οχι κτελ αλλα εχει διάφορα; 

Η αποψη μου βαση συμφωνητικου οπως το κάνεις στις οε.

παρε δεύτερη γνώμη αλλα πιστεύω εκει θα καταλήξεις. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...