Προς το περιεχόμενο
  • 0

Απεικόνιση στην Περιοδική Αναλογούντος ΦΠΑ σε Εσοδα Προηγ. Χρήσης


gapdk

Ερώτηση

Καλημέρα σε όλους!

Πως θα απεικονιστεί στην Περιοδική ΦΠΑ η κάθε μία περίπτωση από τις παρακάτω:

α) Έσοδα Προηγ. Χρήσεων (που καταχωρήθηκαν στην προηγούμενη χρήση σε χρέωση Μεταβατικού Λογαριασμού 36"Δουλευμένα Έσοδα Περιόδου" και Πίστωση το 70, ενώ στην τρέχουσα Χρήση εκδόθηκε το Τιμολόγιο και η εγγραφή που έγινε στα βιβλία ήταν 30. [Χρέωση] || [Πίστωση] 36 "Δουλευμένα Έσοδα Περιόδου" + 54.00.70 ΦΠΑ Εσόδων.

Στην περίπτωση αυτή, απεικόνισα τα έσοδα στην περιοδική ΦΠΑ Δεκεμβρίου  (άνευ ΦΠΑ κωδ. 349), ενώ στον Ιανουάριο με την έκδοση του Τιμολογίου θα υπάρχει ΦΠΑ Εσόδων το οποίο για να απεικονιστεί στην Περ-ΦΠΑ θα πρέπει να εμφανίσω και πάλι τα έσοδα στον κωδ. 303 αυτή τη φορά!!! Έτσι όμως θα έχω Διπλοπερασμένα τα ίδια έσοδα (σε περιοδικές Δεκ 2018 και Ιαν-2019)? (εχοντας ξεκαθαρίσει και από προηγούμενες συζητήσεις ότι η Περιοδική ΦΠΑ ΔΕΝ είανι απαραίτητο να συμφωνεί σε όλες τις περιπτώσεις με τα Ισοζύγια της Λογιστικής).

Μήπως θα πρέπει να διορθώσω κάποια από τις δύο περιοδικές ή να εμφανίσω το ΦΠΑ των Εσόδων στον κωδ. 402 (αφαιρούμενα πόσά???)

 

β) Εκπτώσεις Εσόδων προηγούμενης Χρήσης, για τις οποίες το Τιμολόγιο εκδόθηκε στην Τρέχουσα Χρήση (Παρόμοια περίπτωση με την ανωτέρω για την οποία στο Δεκέμβριο έγινε πρόβλεψη των εκπτώσεων σε μεταβατικό λογαριασμό και στην τρέχουσα χρήση με την έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων, θα έχουμε ΦΠΑ Εσόδων αφαιρετικά από τον κωδικό των Πωλήσεων) άρα θα προκύπτει μειωμένος ΦΠΑ Εσόδων που δεν θα μπορώ να τον απεικονίσω στον κωδικό 333, αν ακολουθήσω τα Ισοζύγια του 7*-**-**-**24.!!)

 

Έχετε άποψη πως πρέπει να υποβληθούν οι περιοδικές δηλώσεις σε κάθε περίπτωση??

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...