Jump to content
  • 0

Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων - ΕΦΚΑ


olgakosmi
 Share

Question

Τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων του ΕΦΚΑ για το 2019 ακόμα να τα ανεβάσουν ?

Μπαίνω στην σελίδα του ΕΦΚΑ και εχει μονο για το 2018 , γιατί έτσι ? και έχουμε σήμερα 7 Μαίου 2019 !!

 

XThGCO2.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
39 λεπτά πριν, olgakosmi είπε

Τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων του ΕΦΚΑ για το 2019 ακόμα να τα ανεβάσουν ?

Μπαίνω στην σελίδα του ΕΦΚΑ και εχει μονο για το 2018 , γιατί έτσι ? και έχουμε σήμερα 7 Μαίου 2019 !!

 

 

 

 

 

Σε ερωτημα που έκανα τη Δευτερα:

 

Οι ετήσιες βεβαιώσεις εισφορών για το 2018 πρόκειται να αναρτηθούν σύντομα. Για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να ενημερώνεστε από τους συνδέσμους: «Επικαιρότητα» και «Εγκύκλιοι και γενικά έγγραφα»  στην αρχική σελίδα (ΜΕΝΟΥ) του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 0
5 ώρες πριν, olgakosmi είπε

Τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων του ΕΦΚΑ για το 2019 ακόμα να τα ανεβάσουν ?

Μπαίνω στην σελίδα του ΕΦΚΑ και εχει μονο για το 2018 , γιατί έτσι ? και έχουμε σήμερα 7 Μαίου 2019 !!

Θα αργήσουν να εμφανιστούν  επειδή στην σύνταξη του Ιανουαρίου πρέπει να αποτυπωθεί η προσωπική διαφορά από τον επαναυπολογισμό σύμφωνα με τον Νόμο που ισχύει. Αυτή η πληροφόρηση ενδέχεται να προκαλέσει μεταξύ άλλων και προβλήματα υγείας ή να επιδεινώσει τα υπάρχοντα. Οπότε χωρίς τα σημειώματα είναι "όλα καλά".

Link to comment
Share on other sites

  • 0
6 hours ago, 125883623 said:

ΤΑ ΜΌΝΑ  ΠΟΥ ΈΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΌΤΙ ΈΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΊ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩ ΤΣΕΚΆΡΕΙ

 

ΕΦΚΑ - (Τομέας Υγειονομικών): Βεβαιώσεις εισφορών για την εφορία

 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44458  

Και των μηχανικών

[ότι πληρωμές έχουν κάνει από 1/1/18-31/12/18 των αναδρομικών του ν.3986/11 καθώς και ότι έχουν πληρώσει από 1/1/18-31/12/18 από οφειλές που είχαν δημιουργήσει μέχρι και 31/12/2016 του τέως ΤΣΜΕΔΕ]

έχουν ήδη αναρτηθεί από 1η Ιανουαρίου '19. Ίσως είναι το μοναδικό ταμείο απ' όταν έγινε η τότε μηχανογράφησή του που εκδίδει τις βεβαιώσεις της εφορίας την 1η Γενάρη.

Οι μηχανικοί μπορούν να τις κατεβάσουν από τον παρακάτω σύνδεσμο αφού μπουν με τους κωδικούς που έχουν και επιλέξουν την επιλογή

BE03. Βεβαίωση για Εφορία Εισοδήματος

 

https://www.tsmede.gr/Default.aspx?tabid=373&returnurl=%2f%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82%2f%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%2f%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9%2ftabid%2f313%2fDefault.aspx

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Μολις μου απάντησαν το εξής :

 

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι:

 

Οι ετήσιες βεβαιώσεις συντάξεων για το 2018 πρόκειται να αναρτηθούν σύντομα. Για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να ενημερώνεστε από τους συνδέσμους: «Επικαιρότητα» και «Εγκύκλιοι και γενικά έγγραφα»  στην αρχική σελίδα (ΜΕΝΟΥ) του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

 

Το λογισμικό εκτύπωσης των μηνιαίων Ενημερωτικών Σημειωμάτων Συντάξεων δεν λειτουργεί προσωρινά καθώς βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης – αναβάθμισης. Για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να ενημερώνεστε από τους συνδέσμους: «Επικαιρότητα» και «Εγκύκλιοι και γενικά έγγραφα»  στην αρχική σελίδα (ΜΕΝΟΥ) του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Γιατί Καθυστερούν τα ενημερωτικά σημειώματα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων


Τα ενημερωτικά σημειώματα στα οποία θα αποτυπώνεται ποιο είναι το ποσό που λαμβάνουν μετά τον επανυπολογισμό και τα ποσά που παρακρατούνται ή τις διαδικασίες και τις παραμέτρους που ελήφθησαν υπόψη περιμένουν ακόμα οι συνταξιούχοι.

Όπως υποστηρίζει στο enikonomia.gr, ο γενικός γραμματέας της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, Πέτρος Βογιατζής "έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και το υπουργείο Εργασίας ζητώντας ενημέρωση και η απάντηση που λαμβάνουμε είναι ότι επειδή αλλάζει το ηλεκτρονικό σύστημα και θα εκσυγχρονιστεί, είναι κλειστό το σύστημα και καθυστερεί η έκδοση των σημειωμάτων".

Ο ίδιος θεωρεί ωστόσο ότι "ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης είναι ότι λόγω του επανυπολογισμού που έγινε μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, δεν θέλουν ίσως οι αρμόδιοι να δουν τι έγινε με τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι και ειδικά τώρα που πάμε και για εκλογές".

Ο κ. Βογιατζής εκτιμά ότι "για τουλάχιστον 2-3 μήνες δεν πρόκειται να γίνει κάτι και πως το θέμα θα λυθεί μετά τις εκλογές". Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει και στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος έχει πει ότι πρέπει να δοθούν τα ενημερωτικά σημειώματα, ενώ τονίζει ότι υπήρχαν σκέψεις για να προχωρήσουν και σε αγωγές, όμως, όπως λέει "δεν θέλουμε να βάλουμε τον κόσμο σε ταλαιπωρία να τρέχει στα σωματεία του και να καταθέτει αγωγές, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου".

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2019 έχει "κλειδώσει" το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και κανείς παλιός συνταξιούχος δεν γνωρίζει πώς επανυπολογίστηκε με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του, ποια είναι η εθνική και ποια η ανταποδοτική σύνταξη που αναλογεί και ποια είναι η περιβόητη προσωπική διαφορά.

Πολλές είναι οι αιτήσεις που υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ συνταξιούχοι οι οποίοι ζητούν να εκδοθεί εκτελεστή διοικητική πράξη σχετικά με τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξής τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ αναφέρει ως απάντηση ότι η εν λόγω αξίωση των συνταξιούχων "δεν παράγει επιτακτική υποχρέωση των διοικητικών οργάνων να εκδώσουν διοικητική πράξη συγκεκριμένου περιεχομένου όσον αφορά στον επανυλπογισμό των συντάξεων"

Όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, «ο επανυπολογισμός σε όλα τα στάδια για κάθε ασφαλισμένο διενεργείται και αποτυπώνεται στο οικείο πληροφοριακό σύστημα. Στην περιγραφή της διαδικασίας δεν συμπεριλαμβάνεται η έκδοση εκτελεστής διοικητικής πράξης από ασφαλιστικά όργανα, εάν δε ο νομοθέτης ήθελε να ισχύει αυτή η διαδικασία, θα το όριζε ρητά».

Από τον ΕΦΚΑ όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ως προς την καθυστέρηση ή κάποια προσπάθεια απόκρυψης των ενημερωτικών σημειωμάτων, αλλά αποδίδουν την καθυστέρηση στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος.

 

Της Εύης Κατσώλη

www.enikos.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...