Jump to content
 • 0

ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ 2 ΚΑΘΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Δ2 ;


HARIS_K
 Share

Question

  ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, 648 ΠΕΡΙΠΟΥ Τ.Μ.,ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΟΙ ΕΞΗΣ  2 ΚΑΘΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ:

1. Η Α' ΚΑΘΕΤΗ 300 Τ.Μ., Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΑ 100%

2. Η Β' ΚΑΘΕΤΗ ΕΠΙΣΗΣ 300 Τ.Μ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ  ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ "ΣΥΣΤΑΘΕΙ" ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 48 Τ.Μ. ΩΣ "ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΔΟΣ" ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑ ΔΟΜΗΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ Η ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α ΚΑΘΕΤΗ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ (ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ "ΚΑΘΕΤΕΣ") Σ' ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ (Δ2) ; ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΙΣ 2 "ΚΑΘΕΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ Η' ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Δ2 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 "ΚΑΘΕΤΟΥΣ" ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Αν και το πιθανότερο να είναι όπως το αναφέρει η SophiaL καλό είναι να δείτε μήπως υπάρχει το παρακάτω σενάριο.

Αναφέρετε τα τετραγωνικά στις δύο κάθετες Α και Β που υπάρχουν (και απλά μπορεί να είναι το εμβαδόν της αποκλειστικής χρήσης της κάθε καθέτου), επίσης αναφέρετε και τα τετραγωνικά σε έναν κοινόχρηστο τμήμα ας το πούμε Γ.

Δεν αναφέρετε πουθενά σε αυτά που γράφετε τα χιλιοστά συγκυριότητας της Α και της Β στο γεωτεμάχιο.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να δείτε αρχικά τι ποσοστό συγκυριότητας στο γεωτεμάχιο έχει η Α και τι ποσοστό η Β.

Αυτό το λέω διότι αν δεν αθροίζουν 1000/1000 ή 100/100 ή τέλος πάντων ποσοστό Χ προς Χ,  υπάρχει πιθανότητα να έχουν δοθεί και χιλιοστά (αρκετά σπάνιο, αλλά το έχω συναντήσει) και στον κοινόχρηστο χώρο Γ.

Οπότε θα υπάρχουν, όχι 2 κάθετες στο γεωτεμάχιο αλλά 3 κάθετες.

Οπότε τότε υπάρχουν τρία δικαιώματα ένα της απλής κάθετης στην Α, ένα της οριζόντιας επί καθέτου στην Β και ένα στο κοινόχρηστο τμήμα Γ.

Αν δεν έχουν δοθεί χιλιοστά συγκυριότητας στο κοινόχρηστο τμήμα Γ τότε από όλους τους συγκύριους όλων των καθέτων που έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν δηλώνεται απλά στις στις παρατηρήσεις ως τμήμα εμβαδού, αναγράφοντας τα τετραγωνικά που είναι

Link to comment
Share on other sites

 • 0
2 ώρες πριν, SophiaL είπε

ξεχωριστό έντυπο για κάθε μία από τις 2 καθέτους , 2 δικαιώματα είναι 

έντυπο Δ1 .. 

Ευχαριστώ για την απάντηση, έχω να προσθέσω τα εξής :

α) Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά άρα χρησιμοποιείται από 4/2/2019 πλέον  το έντυπο Δ2 για όλες τις δηλώσεις και σ΄αυτό το έντυπο τα "πράγματα" είναι πιο σύνθετα ή μάλλον διαφορετικά από του Δ1. Άρα το ερώτημά μου παραμένει και στην ηλεκτρονική υποβολή πρέπει να υποβληθούν για την περίπτωσή μου 2 Δ2 έντυπα ; 

β) Στην ανάρτηση του συναδέλφου stamgalaios , τον οποίο επίσης ευχαριστώ, έχω να διευκρινίσω ότι οι 2 "κάθετες"  Α' και Β' "κατέχουν" το σύνολο των χιλιοστών επί του συνολικού γεωτεμαχίου-οικοπέδου 1000/1000, η δε δίοδος δεν έχει χιλιοστά επί του συνολικού γεωτεμαχίου-οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Προφανώς εννοείτε ότι στην ηλεκτρονική εφαρμογή του κτηματολογίου, που μπαίνουμε με τους κωδικούς του taxis, έχουν κρατήσει την λογική και το πνεύμα του εντύπου Δ2. Και καλά έκαναν διότι είναι πιο ολοκληρωμένο έντυπο.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή του κτηματολογίου, που μπαίνουμε με τους κωδικούς του taxis, στο αντίστοιχο βήμα Νο3, υπάρχει η επιλογή "νέο ακίνητο", οπότε πρακτικά στο τέλος θα έχετε την παρακάτω εικόνα στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τα δύο δικαιώματα.

Επίσης στα σχόλια καλό είναι να αναγράψετε στις παρατηρήσεις όπου αρμόζει και με βάση τα έχω καταλάβει από την αρχική ανάρτηση και τις επόμενες και τα παρακάτω:
----“Εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης .... τ.μ.” ή “Δεν προκύπτει το εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης”, ανάλογα με το τι αναφέρεται στο συμβόλαιο. 
----"Δεν υπάρχει υλοποιημένο κτήριο στην κάθετη", αν δεν έχει κτίριο υλοποιημένο στην κάθετη.
---- Σε σχέση με το κοινόχρηστο τμήμα που είναι χωρίς ποσοστό συγκυριότητας, στο γεωτεμάχιο καθέτων ιδιοκτησιών, από τους συγκύριους όλων των καθέτων που έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν δηλώνεται στις παρατηρήσεις ως "τμήμα εμβαδού ...τόσα τετραγωνικά".
Επίσης στις κάθετες στην καρτέλα του γεωτεμαχίου στα τετραγωνικά του γεωτεμαχίου αναγράφονται τα συνολικά τετραγωνικά του γεωτεμαχίου που αναγράφονται στον τίτλο και όχι τα τετραγωνικά της κάθε κάθετης (αλλά μάλλον αυτό το γνωρίζετε). Οπότε πρακτικά θα έχετε κάνει δύο φορές τον ίδιο ακριβώς εντοπισμό στο γεωτεμάχιο της κάθε κάθετης, αφού το γεωτεμάχιο δεν αλλάζει.
 

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Καλημέρα συνάδελφοι.Σε σχέση με τα παραπάνω μήπως κάποιος γνωρίζει πως γίνεται και ο εντοπισμός του ακινήτου;Υπάρχει τοπογραφικό αλλά δεν μπορώ να συμπληρώσω τις συντεταγμένες και στον χάρτη του κτηματολογίου δεν καταλαβαίνω πως γίνεται η συμπλήρωση.Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Πατώντας το εργαλείο [Δημιουργία σχήματος με συντεταγμένες] image.pngμεταφερόμαστε στο κάτω σχήμα image.png

όπου πληκτρολογώντας τις συντεταγμένες Χ,Υ, το πρώτο ζεύγος Χ,Υ στα ήδη έτοιμα κελιά, και τα επόμενα ζεύγη πατώντας [Εισαγωγή] και τέλος πατώντας [Αποθήκευση] η γεωμετρία του πολυγώνου αποθηκεύεται αυτόματο. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!Μια τελευταία ερώτηση αν έχετε την καλοσύνη:είχα δημιουργήσει ένα πολύγωνο χωρίς συντεταγμένες στον χάρτη και τώρα δεν μπορώ να το διαγράψω παρόλο που βγαίνω από τον χάρτη χωρίς αποθήκευση.Μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να το διαγράψω;

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Κάποια στιγμή στην καρτέλα του γεωτεμάχιου επιλέξατε ένα πλήκτρο που έγραφε "Εντοπισμός",

αν εκεί εξακολουθείτε να βλέπετε την λέξη "Εντοπισμός" και κενά δίπλα στο ζεύγος των συντεταγμένων τότε δεν έχει αποθηκευθεί, ακόμη και αν εξακολουθείτε να το βλέπετε απλά το κρατάει στην μνήμη για να μην ξαναψάχνετε αν τελικά αποφασίσετε να το κρατήσετε ως συντεταγμένες. Δεν το έχει όμως τελικά αποθηκεύσει.

αν εκεί ΔΕΝ βλέπετε την λέξη "Εντοπισμός" αλλά την λέξη "Επανεντοπισμός" και βλέπετε συντεταγμένες στα κελιά δίπλα, τότε κάποια στιγμή το είχατε αποθηκεύσει. Οπότε επιλέξτε "Επανεντοπισμός" θα σας πεί ότι θα διαγραφεί επιλέξτε Οκ και είστε εντάξει. Παρά όμως και την κίνηση αυτή όταν συνεχίσετε στον επανεντοπισμό θα εξακολουθείτε να το βλέπετε απλά το κρατάει στην μνήμη για να μην ξαναψάχνετε αν τελικά αποφασίσετε να το κρατήσετε ως συντεταγμένες. Δεν το έχει όμως τελικά αποθηκεύσει.

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση ο εντοπισμός είναι υποχρεωτικός οπότε και έτσι να το αφήσετε με το "λάθος" πολύγωνο δεν υπάρχει θέμα εφόσον δεν ολοκληρωθεί με την πληρωμή στο τέλος η δήλωση, αρκεί να θυμηθείτε να κάνετε τον σωστό εντοπισμό και να μην προχωρήσετε με τον "λάθος".

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...