Jump to content
Sign in to follow this  
dimitris_78

συστέγαση για ΠΥ με 2 ατομικές

Recommended Posts

Καλησπέρα , εργοθεραπευτής (ατομική) με έδρα το γραφείο του, νοίκιασε καινούργιο χώρο για να συστεγαστεί με λογοθεραπεύτρια.

το ίδιο κάνει και η τελευταία και θέλουν να κρατήσουν ο καθένας και την τωρινή έδρα τους. το κάνουν για να δούν αν "θα βγεί" δηλαδή.

λογικά μ10 δήλωση υποκαταστήματος πρέπει να γίνει μετά το συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη. σωστά;

πρέπει να πάω στον ΕΦΚΑ να δηλώσω κάτι εκεί;

τα έξοδα του χώρου (καθαρισμός, κοινόχρηστα, δεη κλπ) λογικά τα μοιράζονται δια δυο; με φωτοτυπία το εκάστοτε τιμολόγιο/απόδειξη

έχει κάποια άλλη επίπτωση ως προς το λογιστικό/φορολογικό κομμάτι που θα πρέπει να λάβω υπόψιν;

επίσης μεταξύ τους θα χρειαστεί κάποιο συμφωνητικό;

είναι δεδομένο ότι κάποιος πελάτης λογοθεραπείας θα χρειαστεί εργοθεραπεία και το αντίστροφο. οπότε πώς θα το αντιμετωπίσω αυτό;

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 λεπτά πριν, asteras5 είπε

Αν έχουν έδρα το σπίτι νομίζω θα πρέπει να πάνε και οι δύο στην νέα μισθωμένη έδρα (συστέγαση). 

 

 

όχι δεν έχουν έδρα το σπίτι.

έδρα έχουν κανονικό γραφείο.

ο καθένας το δικό του ήδη χώρο τον έχουν. ανοίγουν παράλληλα το νέο γραφείο με συστέγαση

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλήμερα δες μερικά  πράγματα που αφορούν τον γενικό κανόνα και μετά να δουμε τα ιδιαιτερα 

ΕΟΠΥΥ αριθμ. πρωτ.: ΔΒ3Α/Φ115/1/οικ. 11574/2018 Σχετικά με τις άδειες-βεβαιώσεις άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή και Ψυχολόγου

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28366

Αρ. πρωτ.: 97333/23.9.2015 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) Οδηγίες για την εφαρμογή της ΚΥΑ 79752/2014 για τις Ατομικές Επιχειρήσεις

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21879

Άρθρα Η ΠΟΛ.1002/31-12-14 σε πίνακες - Κατηγορίες οντοτήτων που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20154

Αρ. πρωτ.: Δ14Β 1053018 ΕΞ 2015/20.4.2015 Υπαγωγή ή μη σε ΦΠΑ των διαιτολόγων - διατροφολόγων(  αναφέρει και τους δικούς σου μεσα ) 

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21719

τώρα ας δουμε λίγο τα ερωτήματα σου 

λογικά μ10 δήλωση υποκαταστήματος πρέπει να γίνει μετά το συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη. σωστά; δεν έχει τόσο σημασία για την έναρξη του υποκαταστηματος θέλουν το μισθωτήριο ,  εδω τι θα πρόσεχα στην συστέγαση- συνεργασία . 

πρώτον τι άδεια θα έχουν;μια η δυο για τον χώρο και δεύτερον αν συνεργαζονται με ιδιωτικό συμφωνητικό  συνεχίζουν να κόβουν χωρίς φ.π.α  (εχω καταλαβει πως ναι ) τις μεταξύ τους συναλλαγές και  μετά έχουν υποχρεωση έγγραφης στο γ.ε.μ.η αφού αποκτούν εμπορική ιδιότητα(σε αυτό μπορει και να την γλυτώνουν προς το παρον ) (αυτά σε αυτές τις κατηγορίες  δεν τα έχω ξεκάθαρα )  

μετά αν έχουν έδρα με τελος  650 ευρω και υποκατ 500 ευρω βάλε και το χτρα  ενοίκιο τους συμφερει τελικά αυτή η κίνηση δεν ξέρω θα το ελέγχεις εσύ  ;; 

τα έξοδα του χώρου (καθαρισμός, κοινόχρηστα, δεη κλπ) λογικά τα μοιράζονται δια δυο; με φωτοτυπία το εκάστοτε τιμολόγιο/απόδειξη θα κάνεις ένα μισθωτήριο η δυο; δεν θα έχουν ξεχωριστά γραφεία εισόδους ξεχωριστό χώρο για να γίνει αναλογα τα τμ του καθενός και όχι δια δυο ; 

πρέπει να πάω στον ΕΦΚΑ να δηλώσω κάτι εκεί; στην έναρξη υποκατ/τος  δεν χρειάζεται παραλληλη δραστηριοτητα για να γινει η μεταβολη .

έχει κάποια άλλη επίπτωση ως προς το λογιστικό/φορολογικό κομμάτι που θα πρέπει να λάβω υπόψιν; ότι ανέφερα  όσο άφορα το φ.π.α  στα μεταξύ τους και αν μπλέξουν με γ.ε.μ.η άλλα δύσκολο το συγκεκριμένο .

επίσης μεταξύ τους θα χρειαστεί κάποιο συμφωνητικό; αυτο θα χρειαζόταν 100% αν δεν εκαναν και οι δυο μ10 σε περιπτωση ελεγχου απο  ι.κ.α κτλ επίσης θα βοηθήσει στο μητρωο και στην μεταξύ τους συνεργασία .

είναι δεδομένο ότι κάποιος πελάτης λογοθεραπείας θα χρειαστεί εργοθεραπεία και το αντίστροφο. οπότε πώς θα το αντιμετωπίσω αυτό; εδώ ειναι το προβλημα με τις δυο ατομικές ότι ανέφερα παραπάνω με φ.π.α κυρίως  . 

ρίξε μια μάτια στα παραπάνω   πάρε και δεύτερη γνώμη γιατί ενώ φαινεται τόσο απλό  έχει ιδιαιτεροτητες και μπορει κάτι να μου ξεφεύγει για να μην πω σιγουρα κάτι μου έχει διαφύγει  . 

το να το κάνεις αυτό το εγχείρημα δεν ειναι κάτι να γίνει σωστά ειναι το θέμα .

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...