Προς το περιεχόμενο
  • 0

Συνεργείο Αυτοκινήτων Ατομική Επιχείρηση - Οχήματα Εξυπηρέτησης Πελατών


kpanagiotis

Ερώτηση

Συνεργείο Αυτοκινήτων Ατομική Επιχείρηση επιθυμεί να αγοράσει 3 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με σκοπό την Εξυπηρέτηση των Πελατών του συνεργείου. 

Υπάρχει κάποια οδηγία σχετική που να καλύπτει το ζήτημα του τεκμηρίου διαβίωσης των αυτοκινήτων; 

Ο εν λόγω επιχειρηματίας θα επιβαρυνθεί τα τεκμήρια των συγκεκριμένων οχημάτων σε προσωπικό επίπεδο. Υπάρχει τρόπος να μη συμβεί αυτό; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/30353

στο 11 ρίξε μια μάτια άλλα η γνώμη μου ειναι όχι . μπορεί να υπάρχει καμιά πατέντα άλλα δεν την γνωρίζω και θα χει σίγουρα γκρίζες ζώνες και μελανά σημεία.

αυτό που θεωρώ ότι μπορεί να γλυτώσει, ειναι να μην  επιβαρυνθεί και για τα τρία άλλα  μόνο για το ένα με το μεγαλύτερο τεκμήριο . και αυτό  με τρικ όταν έρθει η ώρα του ε.1 . 

πάρε και δεύτερη γνώμη . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
εχεις δικιο συναδελφε , 125883623   , ο  λ  α  ,θα πανε στο τεκμηριο
  το...μεγαλυτερο  , ισχυει  μονο , σε σχολες οδηγων -ενοικιασεις ειχ και εμπορια ειχ  με αρθρ  45 
παροχη σε ειδος δεν εχουμε  σε ατομικη ειχ/ση
οποτε   ,  Ο  Λ  Α  !!
Η ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΣΚΗΣΗ  ,ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΧ ΑΡΘΡ.45 ,ΚΑΙ ΠΑΕΙ
ΜΕ   Ε  Ν  Α  μονο το μεγαλυτερο?
 
ΠΟΛ    1075/2015
αρθρ  31
 
Προκειμένου για εκπαιδευτές αυτοκινήτων καθώς και για τις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, για τον υπολογισμό της αντικειμενικής δαπάνης λαμβάνεται υπόψη το αυτοκίνητο που δίνει τη μεγαλύτερη αντικειμενική δαπάνη.
 
Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος (ο σύζυγος ή η σύζυγος) έχει ατομική επιχείρηση, η οποία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της επιβατικά ή μικτής χρήσης αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, για τον υπολογισμό της αντικειμενικής δαπάνης λαμβάνονται υπόψη    όλα    αυτά τα αυτοκίνητα της ατομικής επιχείρησης.
 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡ. 33   γ
 
 
γ) Για τις επιχειρήσεις μεταπώλησης αυτοκινήτων που έχουν υπαχθεί στο ειδικό καθεστώς φορολογίας του άρθρου 45 του ν.2859/2000, και για την αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει βάσει των επιβατικών αυτοκινήτων που έχουν αγοραστεί για μεταπώληση με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν.2859/2000, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από αυτές, εφόσον δηλαδή η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας του μεταβιβαζόμενου αυτοκινήτου οχήματος έχουν παραμείνει στη ΔΟΥ στην οποία έγινε η μεταβίβαση του αυτοκινήτου προς την επιχείρηση μεταπώλησης μέχρι και την ημερομηνία μεταπώλησης από αυτή σε τρίτο και εφόσον βέβαια το αυτοκίνητο κατά το χρονικό διάστημα δεν κυκλοφόρησε παράνομα. Οι μεταπωλήτριες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση μαζί με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος να συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία να αναγράφουν τα πιο πάνω αυτοκίνητα που αγόρασαν ή πούλησαν στο οικείο έτος.
 
Περαιτέρω, προκειμένου για ατομικές επιχειρήσεις μεταπώλησης αυτοκινήτων της περίπτωσης αυτής, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από τα προς πώληση οχήματα, όταν δεν κατατεθούν η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους στη Δ.Ο.Υ. δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μεγαλύτερη αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από αυτοκίνητο της επιχείρησης. Ισχύει για δαπάνες που προκύπτουν από 1.1.2010 και μετά.
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...