Προς το περιεχόμενο

Αντιλογισμος κατάθεσης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να ρωτήσω το εξής : οικογένεια έχει 2 επιχειρήσεις 1 ατομική  (διπλογραφικα)και μια ΟΕ (απογραφικά) με συναφή αντικείμενα.    Τώρα υπάρχει το εξής πρόβλημα επειδή οι πελάτες είναι κοινοί και για τις 2 εταιρείες κάποιες φορές οι πελάτες εξοφλοντας το υπόλοιπο τους , βάζουν σαν λογαριασμό όψεως της άλλης εταιρείας από αυτή που ανήκει το υπόλοιπο,σε αυτή την περίπτωση ο επιχειρηματίας πάει και παίρνει τα χρήματα από την μια εταιρεία και  τα βάζει για λογαριασμό της άλλης στην τράπεζα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφεύγετε αυτή η φασαρία όλη , με την διόρθωση του ανωτέρω προβλήματος,πχ με κάποιο αντιλογισμος με την χρήση λογιστικού σημειώματος η τι άλλο έχετε να προτείνετε?                                                            Μιλάμε για μικροποσα 50 η 100 ευρώ.              Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

to ξεκάθαρο είναι να κάνεις επιστροφή χρημάτων λόγω λάθους ,ειδικά σε αυτή με τα διπλογραφικά και κατάθεση από τον πελάτη στην σωστή εταιρεία.

μεσοβέζικες είναι πολλές.

πχ. κάνεις ανάληψη από την μία "αιτιολογία "επιστροφή του Χ " και κατάθεση στην σωστή εταιρεία "κατάθεση από τον Χ"

η άλλη ανάληψη στο ταμείο και έκδοση απόδειξης είσπραξης μετρητών  στην άλλη με τα απλογραφικά που δεν έχει ταμείο ,αφού είναι μικρά ποσά .

σε τυχόν έλεγχο ,πες τους λόγω λάθους τα διόρθωνα έτσι . κυρίως έλεγχο λόγω κίνησης λογαριασμών και ψάξε να βρεις άκρη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση σου , σκέφτομαι να Κάνω μεταφορά μέσω e-banking από τον τον λογαριασμό της μιας εταιρείας στην άλλη αναφέροντας στην απόδειξη το πραγματικό γεγονός ότι έγινε λάθος εκ παραδρομής από τον πελάτη κατά την κατάθεση του υπολοίπου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κάνεις μεταφορά και δεχθείς έλεγχο, θα έχεις πρόβλημα. Το ελάχιστο που θα υποστείς είναι επιβολή χαρτοσήμου δανείου. Στο λέω από πρόσφατη επώδυνη εμπειρεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΠ γιατί σου επέβαλαν χαρτόσημο δανείου? Επειδή ήταν μεταξύ 2 επιτηδευματιών? Γιατί εμάς μας είχαν πει έαν ένας εταίρος ή διαχειριστής δανείσει χρήματα στην εταιρεία και του επιστραφούν εντός της χρονιάς δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...