Jump to content
 • 0

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΕ 2018/593 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


musabelis
 Share

Question

Καλημέρα,

διαβάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση και επειδή έχω ενδοκοινοτικές εισαγωγές από την Ιταλία,γνωρίζει κάποιος αν προκύπτει και κάποια υποχρέωση για αυτούς που εισάγουν απο την Ιταλία εκτός από τους πίνακες και  το Ιντραστατ?

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Αφορά την  υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση για όλους τους υποκείμενους στον φόρο που είναι εγκατεστημένοι στο έδαφος της Ιταλίας.

Από όσο γνωρίζω δεν επιρρεάζεται η τιμολόγηση από και προς το εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά ξέρω και γω μήπως χρειάζεται να μπώ σε καμία πλατφόρμα να δώσω κάποια στοιχεία?Το λέω αυτό γιατί μου ζητήθηκε από έναν Ιταλό προμηθευτή identification code...

Link to comment
Share on other sites

 • 0
33 λεπτά πριν, musabelis είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά ξέρω και γω μήπως χρειάζεται να μπώ σε καμία πλατφόρμα να δώσω κάποια στοιχεία?Το λέω αυτό γιατί μου ζητήθηκε από έναν Ιταλό προμηθευτή identification code...

μήπως απλός σου ζήτησε να δει το α.φ.μ σου και δυνατότητα ενδοκοινωτικων συναλλαγών ; 

https://en.wikipedia.org/wiki/National_identification_number#Greece

Ελλάδα [ επεξεργασία ]

Στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένοι εθνικοί αριθμοί αναγνώρισης.

 • Η τυποποιημένη ταυτότητα, η οποία έχει τη μορφή Α-999999 όπου το Α μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου , εκδίδεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες σε ηλικία 12 ετών.
 • Τα νέα ελληνικά δελτία ταυτότητας έχουν έναν μορφοποιημένο αριθμό ως εξής: XX-999999 όπου το Χ είναι ένα γράμμα, του οποίου ο κεφαλαίος χαρακτήρας εμφανίζεται τόσο στο ελληνικό όσο και στο λατινικό αλφάβητο (ABEZHIKMNOPTYX). Τα γράμματα και οι αριθμοί εκχωρούνται με διαδοχική σειρά.
 • Ο Αριθμός Φορολογικής Ταυτότητας (AFM - ΑΦΜ - Αριθμός Φορολογικής Μητρώου - Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), ο οποίος χρησιμοποιείται από τους πολίτες και τις εταιρείες για φορολογικούς σκοπούς. Έχει εννέα ψηφία, εκ των οποίων το τελευταίο είναι ψηφίο ελέγχου.
 • Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ - Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ο οποίος είναι ο αριθμός εργασίας και ασφαλιστικής ταυτότητας κάθε υπαλλήλου, συνταξιούχου και εξαρτώμενου μέλους της οικογένειάς τους στην Ελλάδα. Τα πρώτα έξι ψηφία του είναι η ημερομηνία γέννησης του ιδιοκτήτη στη μορφή ddmmyy. [38]

Ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας δεν είναι μοναδικός και αλλάζει αν το άτομο λάβει νέα ταυτότητα. Ο αριθμός φορολογικής ταυτότητας είναι μοναδικός για κάθε πολίτη και εταιρεία. Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης είναι επίσης μοναδικός.

και στην ιταλια 

Ιταλία [ επεξεργασία ]

Στην Ιταλία , ο φορολογικός κώδικας (ιταλικά: Codice fiscale ) εκδίδεται στους Ιταλούς κατά τη γέννηση. Έχει τη μορφή "SSSNNNYYMDDZZZZX", όπου: τα SSS είναι τα πρώτα τρία συμφώνια στο οικογενειακό όνομα (το πρώτο φωνήεν και στη συνέχεια ένα Χ χρησιμοποιούνται αν δεν υπάρχουν αρκετά συμφώνια). Το NNN είναι το πρώτο όνομα , από το οποίο χρησιμοποιούνται τα πρώτα, τρίτα και τέταρτα συνημμένα - οι εξαιρέσεις αντιμετωπίζονται όπως στα οικογενειακά ονόματα. YY είναι τα τελευταία ψηφία του έτους γέννησης. Το Μ είναι η επιστολή για το μήνα γέννησης - τα γράμματα χρησιμοποιούνται με αλφαβητική σειρά, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο τα γράμματα Α έως Ε, H, L, M, P, R έως T (έτσι ο Ιανουάριος είναι A και ο Οκτώβριος είναι R). DD είναι η ημέρα του μήνα γέννησης -για να γίνει διάκριση μεταξύ φύλων, 40 προστίθενται στην ημέρα της γέννησης για τις γυναίκες (έτσι μια γυναίκα που γεννήθηκε στις 3 Μαΐου ... E43 ...). Το ZZZZ είναι ένας κωδικός περιοχής ειδικός για το δήμο όπου το άτομο γεννήθηκε σε όλη τη χώρα κώδικες που χρησιμοποιούνται για τις ξένες χώρες? Το Χ είναι ένας χαρακτήρας ισοτιμία, όπως προκύπτει από το άθροισμα των χαρακτήρων των ακόμη και μονές θέσεις, και διαιρώντας αυτούς από 26. Οι αριθμητικές τιμές χρησιμοποιούνται για γράμματα σε ακόμη θέσεις σύμφωνα με αλφαβητική σειρά τους. Οι χαρακτήρες σε μονές θέσεις έχουν διαφορετικές τιμές.

Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα γράμμα που αντιστοιχεί στην αξία του υπολοίπου του τμήματος στο αλφάβητο. Ένας αλγόριθμος εξαίρεσης υπάρχει στην περίπτωση τέλειων κωδικών για δύο άτομα. Η έκδοση του κώδικα συγκεντρώνεται στο Υπουργείο Θησαυροφυλακίου. Ο φορολογικός κώδικας προσδιορίζει με μοναδικό τρόπο έναν Ιταλό πολίτη ή έναν αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο, και έτσι χρησιμοποιείται. Ωστόσο, δεδομένου ότι μπορεί να υπολογιστεί από προσωπικές πληροφορίες (είτε είναι πραγματικές είτε όχι), δεν θεωρείται γενικά ως εξαιρετικά επιφυλακτική πληροφορία ούτε ως επίσημη απόδειξη ταυτότητας / ύπαρξης ενός ατόμου.

δεν ξέρω μπορεί και εγώ να έχω μπερδευτει .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...