Προς το περιεχόμενο

Αίτηση για Διαγραφή Υπολοίπου 40% Προσαυξήσεων μετά από πληρωμή του 60% της β.ο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Γνωρίζετε αν μετά από εφάπαξ πληρωμή του 60% των προστίμων & προσαυξήσεων που καταλογίστηκαν από έλεγχο σε φορολογούμενο, έχει αυτός την υποχρέωση να ζητήσει (εντός συγκεκριμένης προθεσμίας) τη Διαγραφή του υπολοίπου 40% βάσει των νέων διατάξεων του Κ.Φ.Δ?

Γίνεται αυτό κατόπιν αίτησης του ίδιου  ή αυτεπάγγελτα με την πληρωμή του 60%??

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, gapdk είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Γνωρίζετε αν μετά από εφάπαξ πληρωμή του 60% των προστίμων & προσαυξήσεων που καταλογίστηκαν από έλεγχο σε φορολογούμενο, έχει αυτός την υποχρέωση να ζητήσει (εντός συγκεκριμένης προθεσμίας) τη Διαγραφή του υπολοίπου 40% βάσει των νέων διατάξεων του Κ.Φ.Δ?

Γίνεται αυτό κατόπιν αίτησης του ίδιου  ή αυτεπάγγελτα με την πληρωμή του 60%??

 

ΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΕΝΤΟΣ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, gapdk είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Γνωρίζετε αν μετά από εφάπαξ πληρωμή του 60% των προστίμων & προσαυξήσεων που καταλογίστηκαν από έλεγχο σε φορολογούμενο, έχει αυτός την υποχρέωση να ζητήσει (εντός συγκεκριμένης προθεσμίας) τη Διαγραφή του υπολοίπου 40% βάσει των νέων διατάξεων του Κ.Φ.Δ?

Γίνεται αυτό κατόπιν αίτησης του ίδιου  ή αυτεπάγγελτα με την πληρωμή του 60%??

 

 Τα πρόστιμα για την υποβολή δηλώσεων (Αρχικών ή τροποποιητικών), η περαίωση, και το κούρεμα

► Δημοσιεύθηκε στις 25.6.2018 η ΠΟΛ.1119/2018 με την οποία δίνονται  οδηγίες και αναλυτικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι διατάξεις των άρθρων 397 και 398 παρ. 1 του ν. 4512/2018 και του άρθρου 49 παρ. 4, 5 και 6 του ν.4509/2017, σχετικά με το κούρεμα τους προστίμου μετά από έλεγχο, αλλά και για το πως θα γίνεται η εφαρμογή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για πρόστιμα που αφορούν δηλώσεις προ της έναρξης ισχύος του ΚΦΔ. 
 

Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε σε πίνακα πως ακριβώς θα λειτουργήσουν οι νέες διατάξεις, ωστόσο τα παραδείγματα της απόφασης θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πλήρως το νέο «απλό» σύστημα υπολογισμού των προστίμων και την εφαρμογή της  ευνοϊκότερης ρύθμισης των προστίμων για τις δηλώσεις έως 31.12.2013.

 

Για υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης, αρχικής ή τροποποιητικής, χρεωστικής, πιστωτικής ή μηδενικής  που αφορά φορολογικά έτη μετά την 1.1.2014, και μετά την 1.1.2015 για υποθέσεις του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών και Κερδών από Τυχερά Παίγνια)
Εφόσον η υποβολή γίνει : Επιβαλλόμενη κύρωση Περιορισμός προστίμου (εκτός δηλώσεων  παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών) για δηλώσεις που υποβάλλονται από 17.1.2018 και μετά Τόκος άρθρου 53
Πριν την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου Διαδικαστικές κυρώσεις άρθρο 54 του ΚΦΔ Όχι Ναι
Μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ, που αποστέλλεται στο πλαίσιο του ελέγχου, και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου Επί του ποσού του φόρου που προκύπτει προς καταβολή πρόστιμα  των άρθρων 58 παρ. 2, 58Α παρ. 2, ή 59 παρ. 1 του ΚΦΔ Το πρόστιμο περιορίζεται στο 60% εφόσον εξοφληθεί εντός τριάντα (30) ημερών από τον προσδιορισμό αυτού. Ναι
Μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ, που αποστέλλεται στο πλαίσιο του ελέγχου για δηλώσεις, σε περίπτωση που η διαφορά του φόρου με βάση τις προηγουμένως υποβληθείσες δηλώσεις είναι μικρότερη του 5% Διαδικαστικές κυρώσεις άρθρο 54 του ΚΦΔ Το πρόστιμο περιορίζεται στο 60% εφόσον εξοφληθεί εντός τριάντα (30) ημερών από τον προσδιορισμό αυτού. Ναι
Μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ, που αποστέλλεται στο πλαίσιο του ελέγχου για δηλώσεις από τις οποίες δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή (μηδενικές ή πιστωτικές δηλώσεις). Διαδικαστικές κυρώσεις άρθρο 54 του ΚΦΔ Το πρόστιμο περιορίζεται στο 60% εφόσον εξοφληθεί εντός τριάντα (30) ημερών από τον προσδιορισμό αυτού. -
Σημείωση 1 : Για δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ, που αποστέλλεται στο πλαίσιο του ελέγχου, και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, δεν θίγεται μεν το δικαίωμα του φορολογούμενου να υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις (π.χ. για την τροποποίηση των περιγραφικών στοιχείων ακινήτων), εντούτοις, προσδιορισθέντες φόροι, πρόστιμα, τέλη, εισφορές και λοιπά ποσά δεν διαγράφονται, ούτε συμψηφίζονται ή επιστρέφονται.
Σημείωση 2 : Ειδικά, εφόσον πρόκειται για τροποποιητικές δηλώσεις, για τον υπολογισμό του ανωτέρω προστίμου, λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού το ποσό της διαφοράς μεταξύ του φόρου που προκύπτει με βάση την υποβαλλόμενη τροποποιητική φορολογική δήλωση και εκείνου που προκύπτει με βάση την αρχικώς υποβληθείσα δήλωση, και τις τυχόν τροποποιητικές δηλώσεις που έχουν εν τω μεταξύ υποβληθεί.
Σημείωση 3 : Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις κατά την καταβολή υπολογίζονται οι αναλογούντες τόκοι του άρθρου 53 ΚΦΔ.
Σημείωση 4 : Υπενθυμίζεται ότι δεν επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου 54 σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΠΑ ή παρακρατούμενων φόρων, εφόσον η αρχική δήλωση είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα.

 

 

Για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, αρχικές ή τροποποιητικές, που αφορούν χρήσεις μέχρι την 31.12.2013 και υποβάλλονται μετά την 1.1.2018 και

Εφόσον η υποβολή γίνει :   Επιεικέστερη υποβολή κύρωσης Περιορισμός προστίμου  (εκτός δηλώσεων  παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Επιβάλλεται επιπλέοντόκος του άρθρου 53 επί της συνολικής οφειλής μετά την απόκτηση του εκτελεστού τίτλου σε περίπτωση καθυστερημένης εξόφλησης;

μέχρι την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ, που αποστέλλεται στο πλαίσιο του ελέγχου Το μικρότερο πρόστιμο μεταξύ : Του πρόσθετου φόρου του άρθρου 1 του ν.2523/1997,**  ΚΑΙ του προστίμου  που ισούται με το άθροισμα του προστίμου του άρθρου 54 του ν.4174/2013 πλέον του τόκου του άρθρου 53 ο οποίος υπολογίζεται από την 1.1.2014 (και από 1.1.2015 για τις υποθέσεις του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών και Κερδών από Τυχερά Παίγνια) μέχρι την έκδοση του εκτελεστού τίτλου. όχι Ναι
μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ΚΦΔ, που αποστέλλεται στο πλαίσιο του ελέγχου, και μέχρι την κοινοποίηση προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου Επιβάλλεται η επιεικέστερη κύρωση για τον φορολογούμενο μεταξύ του πρόσθετου φόρου εκπρόθεσμης δήλωσης της περ. α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 2523/1997 (ήτοι 1% ή 1,5%, κατά περίπτωση, επί του προσδιορισθέντος φόρου ανά μήνα και μέχρι 60% του φόρου) και του προστίμου που ισούται με το άθροισμα του προστίμου που προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 58, 58Α παρ.2 ή 59 του Κ.Φ.Δ., κατά περίπτωση, πλέον του τόκου του άρθρου 53, υπολογιζόμενου από 1.1.2014 έως την ημερομηνία έκδοσης του εκτελεστού τίτλου Το πρόστιμο ή ο πρόσθετος φόρος περιορίζεται στο εξήντα τοις εκατό (60%) του αρχικώς προσδιορισθέντος, εφόσον η προκύπτουσα οφειλή (ήτοι το τελικό ποσό της βάσει της δήλωσης φορολογικής υποχρέωσης, όπως διαμορφώνεται μετά τη μείωση κατά 40% του σχετικού προστίμου ή του πρόσθετου φόρου),πλέον των αναλογούντων τόκων, εξοφληθεί εντός τριάντα (30) ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου. Ναι
       
       
Σημείωση 1 : Ποσά πρόσθετων φόρων που έχουν με οποιονδήποτε τρόπο καταβληθεί μέχρι την 1.1.2018 δεν επιστρέφονται, δεν συμψηφίζονται και δεν αναζητούνται λόγω εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 49 του ν.4509/2017.
Σημείωση 2 : Σε περίπτωση που δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή (μηδενικές ή πιστωτικές δηλώσεις) επιβάλλεται πρόστιμο έως εκατό (100) ευρώ, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 19 του άρθρου 72 του ΚΦΔ.
Σημείωση 3 : Στις περιπτώσεις που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες ενώ παραλαμβάνονται δεν εκκαθαρίζονται αμέσως, δηλαδή η έκδοση πράξης προσδιορισμού φόρου (ο εκτελεστός τίτλος) δεν συμπίπτει χρονικά με την υποβολή της δήλωσης, ο τόκος υπολογίζεται μέχρι την ημερομηνία της παραλαβής της δήλωσης.
**(ΦΠΑ, παρακρατούμενοι - επιρριπτόμενοι φόροι,τέλη , εισφορές) - 1,5% του οφειλόμενου φόρου ανά μήνα καθυστέρησης και όχι πλέον του 60%)
(Εισόδημα,ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, και λοιποί φόροι ) - 1% του οφειλόμενου φόρου ανά μήνα καθυστέρησης και όχι πλέον του 60%)



Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41238#

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...