Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ Ε3.4 ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε4


GEORGE62

Ερώτηση

Σύμφωνα μέ τόν επανακαθορισμό τών όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητος ΣΕΠΕ  καί ΟΑΕΔ  αριθμ.απόφασης 32143/ΔΙ.11288  22/06/2018, τό έντυπο Ε3.4 Αναγγελία έναρξης σύμβασης μαθητείας πρέπει οπωσδήποτε πλέον νά υποβάλλεται πρίν τήν έναρξη τής σύμβασης μαθητείας.  Εκτός από αυτό οι εργαζόμενοι μέ σύμβαση μαθητείας πρέπει νά εμπεριέχονται στό ετήσιο πίνακα προσωπικού Ε4 ?

Σέ περίπτωση υποβολής νέας αναγγελίας έναρξης σύμβασης μαθητείας Ε3.4 μέ δεδομένο οτι τό σύστημα γιά αυτή τήν υποβολή δέν δίνει Πίνακα Ενιαίου έντυπου  Αναγγελίας Πρόσληψης-Συμπληρωματικός Πρόσληψης,  πρέπει νά υποβάλλουμε Πίνακα Προσωπικού Ε4 - Συμπληρωματικό Πρόσληψης γιά τήν συγκεκριμμένη σύμβαση μαθητείας? ( Ο Συνολικός Ετήσιος Πίνακας Ε4 γιά τό συνολικό προσωπικό τής επιχείρησης έχει ήδη υποβληθεί).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Στη γνήσια σύμβαση μαθητείας καθώς και στην πρακτική άσκηση κύριος σκοπός των συμβαλλόμενων είναι η εκπαίδευση, η εκμάθηση ορισμένης επαγγελματικής ειδικότητας, η απόκτηση των κατάλληλων εμπειρικών γνώσεων, η τεχνική και επαγγελματική επιμόρφωση του εκπαιδευόμενου σε πρακτικό επίπεδο στον εργασιακό χώρο ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών του, που συνήθως αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών του μαθητή – σπουδαστή – φοιτητή, και όχι η παροχή εργασίας έναντι αμοιβής.
Οι παραπάνω περιπτώσεις δεν αποτελούν εξαρτημένη εργασία και συνεπώς δεν υφίσταται υποχρέωση για υποβολή πίνακα προσωπικού.
Ο μαθητευόμενος ή ο πρακτικά ασκούμενος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απασχολείται για τους παραγωγικούς σκοπούς της επιχείρησης, αλλά μόνο για την δική του τεχνική και επαγγελματική επιμόρφωση.


Εξαίρεση σχετικά με την υποβολή πίνακα προσωπικού, αποτελεί η πρακτική άσκηση ημεδαπών και αλλοδαπών μαθητών/σπουδαστών/φοιτητών των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης καθώς, βάσει της αριθ. 16802/667/2010 Κ.Υ.Α καθορίζεται ρητά η υποχρέωση των εργοδοτών να εγγράφουν τους ασκούμενους μαθητές/σπουδαστές/φοιτητές στον πίνακα προσωπικού τους.

Η Υπουργ. Απόφαση 29502/85/8-9-14 προβλέπει την ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων Ε3.1, Ε3.2, Ε3.3, Ε3.4 που αφορούν την αναγγελία έναρξης/μεταβολών απασχόλησης ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, θεωρητικής κατάρτισης από πάροχο κατάρτισης ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα κατάρτισης ή προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση, πρακτικής άσκησης σε εργοδότη ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση, και σύμβασης μαθητείας αντίστοιχα.
Τα ανωτέρω έντυπα δεν ταυτίζονται με τον πίνακα προσωπικού ενώ δεν προβλέπονται κυρώσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή αυτών, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 8 της Υπουργικής Απόφασης.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Σωστα,δεν τον περιλαμβανεις σε Πινακα Προσωπικου.

Αν δεις τους ενεργους εργαζομενους στο Εργανη δεν στον εμφανιζει καν τον μαθητευομενο(ή "πρακτικαριο").

Αν θελησεις να αλλαξεις το ωραριο του, αλλαζεις το Ε3.4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...