Προς το περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών  Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/10/2018

 

Στις 13/10/2018 πραγματοποιήθηκε η  ετήσια εκλογοαπολογιστικη συνέλευση της ΕΦΕΕΑ  με  θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής  εν όψει των εκλογών που θα  γίνουν από 29/10 έως 6/11 , για την εκλογή νέου ΔΣ  και αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ .

 Η Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων λογιστών και ασχολήθηκε  με όλα τα σημαντικά  προβλήματα που μας απασχολούν , τόσο κλαδικά  όσο και γενικότερα.  Στη Γ.Σ.  αποδοκιμάστηκε έντονα  η μέχρι τώρα τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ και καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

 Η Γ.Σ. ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση μας για  συμμετοχή της ένωσης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν άλλες ενώσεις και ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων με αιχμή το αίτημα για  επαναφορά του αφορολογήτου , το  ασφαλιστικό  και το σταμάτημα των  κατασχέσεων.

 Αποφάσισε τη συμμετοχή της ΕΦΕΕΑ στη συγκέντρωση των αυτοαπασχολούμενων με τα παραπάνω αιτήματα που θα γίνει την Τετάρτη στις 31/10/2018 στην πλατεία Κάνιγγος και στην απεργία την Πέμπτη στις 8 Νοέμβρη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Ενώσεων, Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για πανελλαδική απεργία.

 Η πλειοψηφία  των συναδέλφων που πήραν το λόγο  απέρριψαν  τη λογική των «διαβουλεύσεων»  και των στημένων διαλόγων πίσω από κλειστές πόρτες την οποία ζήσαμε κατά κόρον και κανένα αποτέλεσμα δεν είδαμε.  Αποδείχθηκε   ότι καμία λογική διαβούλευσης σε «κορυφαίο κυβερνητικό» επίπεδο, κανένα «επιτελικό» σχέδιο φορέων τύπου ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΦΕΕ ,  Ο.Ε.Ε  δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.

 Από τις ομιλίες  αναδείχτηκαν  τα ζητήματα   του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών, του θεσμού της πιστοποίησης και της  πρόθεσης μετατροπής των ενώσεων σε ΝΠΔΔ, χαρακτηρίζοντας τα αντιδραστικά. Τονίστηκε  ότι όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν  τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Είναι εργαλεία που τελικά ενισχύουν τα μεγάλα λογιστικά γραφεία και τις ελεγκτικές εταιρείες με βάρος των μικρών λογιστικών γραφείων  και απειλούν να μας στείλουν στην ανεργία.

 Στη διαδικασία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής η πλειοψηφούσα «ανεξάρτητη» παράταξη ηττήθηκε  για πρώτη φορά στην ιστορία της ένωσης εκλέγοντας ένα μόνο μέλος.

 Η Γ.Σ. ενέκρινε επίσης ψήφισμα με ιδιαίτερα κλαδικά αιτήματα και απαίτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών να αποφασίσει τις αναγκαίες ρυθμίσεις (πρόστιμα σε υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος όπου εστάλησαν καθυστερημένα και χωρίς καμία σχετική ενημέρωση τροποποιητικές βεβαιώσεις αποδοχών από ΕΦΚΑ και Δήμους , πρόστιμα σε ΜΥΦ ακόμα και σε τροποποιητικά εκπρόθεσμα  αρχεία εξόδων όπου αλλάζει μία μοναδική εγγραφή)

 Αποδείχτηκε ότι μεγάλος αριθμός των  λογιστών – φοροτεχνικών θέλουν την ΕΦΕΕΑ και την ΠΟΦΕΕ στηρίγματα στον καθημερινό αγώνα για μικρά η μεγάλα προβλήματα και όχι διεκπεραιωτές της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης  Τα αποτελέσματα της Γ.Σ. μας γεμίζουν αισιοδοξία για την αλλαγή συσχετισμών στα όργανα της ΕΦΕΕΑ  και της ΠΟΦΕΕ αλλά  και στην άνοδο του  κινήματος διεκδίκησης στόχων  για πραγματική βελτίωση της ζωής μας.

 

Στις  εκλογές   29/10-6/11/2018  ψηφίζουμε  ΑΣΦΕΕΑ 

 

Για αλλαγή συσχετισμών στα όργανα ΕΦΕΕΑ – ΠΟΦΕΕ

 

Για  ΕΦΕΕΑ  και  ΠΟΦΕΕ  στηρίγματα των λογιστών 

 

και όχι  διεκπεραιωτές  των κυβερνητικών  πολιτικών !!!

 

Καλούμε σε συγκέντρωση των αυτοαπασχολούμενων 

 

την Τετάρτη στις 31/10/2018  στις 7:00 μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος

 

Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη στις 08/11/2018

20181015_150859.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...