Προς το περιεχόμενο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 19/6/2018 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΤΟ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!» ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΩΝ 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 11 το πρωί, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ :

Στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ (Καρ. Σερβίας 10, Σύνταγμα)
Στην Θεσσαλονίκη στο Οικονομικό Επιμελητήριο ( Αριστοτέλους 26)
Στις άλλες πόλεις στις τοπικές Δ.Ο.Υ 
Και βροντοφωνάζουμε πως : 
1. Το σύστημα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε στις 19/4 /2018 το βράδυ και μάλιστα με τόσα λάθη και ανεπάρκειες ώστε να είναι επισφαλής η υποβολή δηλώσεων έως πολύ πρόσφατα.
2. Το σύστημα είναι αδύναμο και ανεπαρκές ώστε να υποστηρίξει την υποβολή εκατομμυρίων δηλώσεων σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Σε καθημερινή βάση βρίσκεται για ώρες εκτός λειτουργίας.
3. Οι υπηρεσίες του δημοσίου έχουν υποβάλλει λανθασμένα στοιχεία σε ότι αφορά τις βεβαιώσεις αποδοχών με αποτέλεσμα να υποβάλλονται στην ταλαιπωρία φορολογούμενοι και λογιστές να ξαναστέλνουν τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς να έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα γι αυτό.
4. Η πλατφόρμα για τις εταιρείες άνοιξε αρχές Ιουνίου και μάλιστα χωρίς την ασφάλεια της υποβολής μέχρι τώρα, λόγω των λαθών που υπάρχουν στις εφαρμογές.
5. Οι καταιγιστικές αλλαγές που επήλθαν με την ένταξη του νέου εντύπου για την επιχειρηματική δραστηριότητα (έντυπο Ε3) χωρίς την παραμικρή προετοιμασία του λογιστικού κόσμου ώστε να αποτυπωθούν ορθά τα δεδομένα των οικονομικών μονάδων, καταντούν την υπόθεση της υποβολής σε επικίνδυνη εργασία για φορολογούμενους και λογιστές – φοροτεχνικούς. 
6. Είναι πρωτοφανές (και το έχουμε αναδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα) να ορίζεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων, χωρίς να ορίζεται αρχική ημερομηνία έναρξης των υποβολών, και μάλιστα με τους όρους ετοιμότητας των συστημάτων να τις υποδεχτούν.
7. Απαιτούμε να υπάρχει τετράμηνο τουλάχιστον διάστημα για την υποβολή των δηλώσεων, και αυτό βαρύνει την νομοθετική πρωτοβουλία που χρειάζεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών, ώστε να αναιρεθεί η πρωτοφανής, παράτυπη, και παράνομη διαδικασία της νομοθέτησης της λήξης, χωρίς την νομοθέτηση της έναρξης. Ειδικά για φέτος θεωρούμε πως κατάλληλη ημερομηνία λήξης είναι η 30/09/2018. ( Νέο έντυπο Ε3 , προσαρμογή λογιστικών προγραμμάτων σε αυτό και αφομοίωση του από μας) Αυτή η ημερομηνία είναι η μόνη εφικτή ,αν λάβουμε υπόψη μας , ότι ο Ιούλιος είναι μήνας φπα και λοιπών υποχρεώσεων και ο Αύγουστος μήνας ξεκούρασης για μας και τις οικογένειες μας 
8. Δεν επαιτούμε καμία ρύθμιση διευκολύνσεων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόδοση και την επαναφορά στην πρώτη γραμμή συνθηκών ανθρώπινης δουλειάς σε ένα κλάδο επαγγελματιών στον οποίον έχουν μεταβιβαστεί - χωρίς ποτέ να το ζητήσει, και μάλιστα αμισθί - διαδικασιών που οι κρατικές υπηρεσίες όφειλαν να προσφέρουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • mariacy changed the title to ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 19/6/2018 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...