salonikios55 Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 Καλημερα εκ παραδρομης υπεβαλα περιοδικη δηλωση απδ και συμπεριελαβα για εναν εργαζομενο δωρο χριστουγεννων και επιδομα αδειας (διοτι ήταν να αποχωρησει στα μεσα του μηνα αλλα το μετανιωσε και ξεχασα να αλλαξω τη μισθοδοσια) και τωρα το ανακαλυψα. τι κανουμε? συμπληρωματικη μεσω ιντερνετ ή θελει cd στο ικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tstverikoko Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 καλημέρα, επανυποβολη με cd στο υποκαταστημα ικα, με τυπο δηλωσης 3 επανυποβολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
salonikios55 Posted June 6, 2018 Author Report Share Posted June 6, 2018 Μιλησα με το ΙΚΑ και μου ειπε οτι δε μπορω να παω cd αλλα επειδη ειναι η τρεχουσα περιοδος μπορω να κανω επανυποβολη. μηπως ξερει καποιος τον τροπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tstverikoko Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 επανυποβολη δεν υπαρχει σαν επιλογη στην ηλεκτρονικη πλατφορμα, μονο στο υποκαταστημα μπορει να γινει (μου εχει τυχει κι εμενα και την υπεβαλα κανονικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
salonikios55 Posted June 6, 2018 Author Report Share Posted June 6, 2018 απλα μου ειπαν οτι επειδη αφορα τον 5ο που ακομα ειμαι εμπροθεσμος μπορει να γινει και ηλεκτρονικα... και δε δεχονται απο εκει cd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOFIAMY Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 58 λεπτά πριν, salonikios55 είπε απλα μου ειπαν οτι επειδη αφορα τον 5ο που ακομα ειμαι εμπροθεσμος μπορει να γινει και ηλεκτρονικα... και δε δεχονται απο εκει cd. Δεν μπορεις να επανυποβαλεις. Θα υποβαλεις στο υποκ/μα δελτιο μεταβολης στοιχειων ασφαλισης με διαγραφη των εγγραφων που δεν επρεπε να υποβαλεις στην ΑΠΔ του 5ου Link to comment Share on other sites More sharing options...
salonikios55 Posted June 6, 2018 Author Report Share Posted June 6, 2018 Μόλις τώρα, SOFIAMY είπε Δεν μπορεις να επανυποβαλεις. Θα υποβαλεις στο υποκ/μα δελτιο μεταβολης στοιχειων ασφαλισης με διαγραφη των εγγραφων που δεν επρεπε να υποβαλεις στην ΑΠΔ του 5ου μπορω να το υποβαλλω και τωρα? ή πρέπει να περιμενω να ολοκληρωθει η περιοδος υποβολης του 5ου? θελει δηλαδη cd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOFIAMY Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 1 ώρα πριν, salonikios55 είπε μπορω να το υποβαλλω και τωρα? ή πρέπει να περιμενω να ολοκληρωθει η περιοδος υποβολης του 5ου? θελει δηλαδη cd? Το ΔΜΣΑ μπορει να το διαχειριστει το υποκ/μα οταν γινει επεξεργασια της ΑΠΔ. Μπορεις να το υποβαλεις και τωρα και να παραμεινει σε εκκρεμοτητα. Το ΔΜΣΑ ειναι εντυπο με προσθετικες και αφαιρετικες εγγραφες. Μπορεις να το αναζητησεις και στο site του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Link to comment Share on other sites More sharing options...
no slave Posted February 6, 2019 Report Share Posted February 6, 2019 Καλησπέρα, Έστειλα σήμερα ΑΠΔ και συνειδητοποίσα ότι στη θέση εργαζομένου έβαλα τον ευατό μου!!!!!!!! Πώς το διορθώνω τώρα? Αν πάω στο ΙΚΑ με μία ΔΜΣΑ με αφαιρετικές εγγραφές για εμένα κα άλλη μία με προσθετικές για τον εργαζόμενο θα είναι οκ? Ή να κάνω συμπληρωματική για τον εργαζόμενο ηλεκτρονικά και να κάνω αφαιρετική για εμένα με ΔΜΣΑ? Κάποιος άλλος τρόπος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOFIAMY Posted February 6, 2019 Report Share Posted February 6, 2019 Υπέβαλε συμπληρωματική για τον εργαζόμενο εφόσον είναι εμπρόθεσμη η ΑΠΔ και ΔΜΣΑ με αφαιρετική εγγραφή για σένα. Με το ΔΜΣΑ δε μπορείς να καταχωρίσεις εργαζόμενο που δεν υπάρχει στην ΑΠΔ. Θα χρεωθεί ο εργοδότης επι πλέον και όταν διεκπεραιωθεί το ΔΜΣΑ θα βγει πιστωτικό και θα συμψηφιστεί με το χρεωστικό που θα υπάρχει απο την ΑΠΔ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no slave Posted February 7, 2019 Report Share Posted February 7, 2019 13 ώρες πριν, SOFIAMY είπε Υπέβαλε συμπληρωματική για τον εργαζόμενο εφόσον είναι εμπρόθεσμη η ΑΠΔ και ΔΜΣΑ με αφαιρετική εγγραφή για σένα. Με το ΔΜΣΑ δε μπορείς να καταχωρίσεις εργαζόμενο που δεν υπάρχει στην ΑΠΔ. Θα χρεωθεί ο εργοδότης επι πλέον και όταν διεκπεραιωθεί το ΔΜΣΑ θα βγει πιστωτικό και θα συμψηφιστεί με το χρεωστικό που θα υπάρχει απο την ΑΠΔ. Καλημέρα, Ο εργαζόμενος έχει συμπερίλφθεί στην ΑΠΔ με 03 (ΔΧ). Στο 01 έγινε η πατάτα! Άρα να πάω με 2 ΔΜΣΑ? Και τι δικαιολογητικά ζητάνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
no slave Posted February 7, 2019 Report Share Posted February 7, 2019 4 ώρες πριν, no slave είπε Καλημέρα, Ο εργαζόμενος έχει συμπερίλφθεί στην ΑΠΔ με 03 (ΔΧ). Στο 01 έγινε η πατάτα! Άρα να πάω με 2 ΔΜΣΑ? Και τι δικαιολογητικά ζητάνε? Τελικά πήγα με 2 ΔΜΣΑ ,μια γνωστοποίηση και τα αποδεικτικά της ιδιότητας του καθενός και τα κατέθεσα στο ΙΚΑ μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts