Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΦΚΑ


IOANKOSTAS

Ερώτηση

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ακόμη ο 4152/2013, και πιο συγκεκριμένα ότι αφορά τη ρύθμιση προς ασφαλιστικά ταμεία ( ΟΑΕΕ ). Η υπηρεσία ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) , θεωρεί ότι οι οφειλές του 2017  και μετά δεν υπάγονται σε ρύθμιση, και ζητάει την ολοσχερή καταβολή τους για την χορήγηση βεβαίωσης παράλληλης έναρξης του επιτηδευματία. Έχει αλλάξει κάπου ο 4152/2013 γιατί ψάχνοντας δεν βρίσκω κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Πράγματι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θεωρούν ότι δεν ισχύει η πάγια ρύθμιση του Ν. 4152/2013. Δε νομίζω να έχει καταργηθεί ρητά η διάταξη (υποπαράγραφος ΙΑ.1), αλλά το

"Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην του ΝΑΤ δύνανται μετά από αίτηση των οφειλετών και εφόσον συντρέχει πραγματική αδυναμία για την καταβολή τους, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται σε δώδεκα (12) ισόποσες μηνιαίες δόσεις"

ερμηνεύεται σαν να αφορά οφειλές προς τους πρώην ΦΚΑ και όχι τον ΕΦΚΑ.

Σε πρακτικό επίπεδο, δεν υπάρχει μηχανογραφική εφαρμογή για την υλοποίηση της ρύθμισης και επιπλέον προφανώς δεν μπορούν να ρυθμιστούν τα ποσά πριν την ετήσια εκκαθάριση.

Όταν λέτε ολοσχερή καταβολή, εννοείτε προφανώς την καταβολή της ελάχιστης εισφοράς, αφού μέχρι να γίνει η εκκαθάριση αυτή απαιτείται για να θεωρηθούν ενήμεροι οι ασφαλισμένοι.

Ένα ερώτημα πάντως στον Συνήγορο του Πολίτη για τη μη δυνατότητα ρύθμισης σε συνδυασμό με τη μη χορήγηση ενημερότητας θα είχε ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μου, το νέο σύστημα θέλει κάποια νέα φόρμουλα γι' αυτές τις περιπτώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...