Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


mixdio

Ερώτηση

Αγαπητοί συνάδελφοι Χριστός Ανέστη ,

Εύχομαι σε όλους σας , πρώτα απ' όλα υγεία , να έχουμε ήρεμες ημέρες καταλαβαίνεται τι ενοώ και τέλος καλές δουλείες .

Παρακαλώ για την αρωγή σας .

Έχω πελάτες μου ,με απλογραφικά βιβλία , που θέλουν να ενταχθούν στο εξωδικαστικό μηχανισμό και στη ρύθμιση έως 50.000 για Ελ.Επαγγελματίες .

ΔΕΔΟΜΕΝΑ : Oι πελάτες μου, οι οποίοι είναι αποκλειστικά ατομικές επιχειρήσεις , χρωστάνε μόνο εφορία και προσωπικές εισφορές τους στον πρώην ΟΑΕΕ.

Στο ΙΚΑ (εισφορές), προμηθευτές , δάνεια κλπ δεν χρωστάνε σέντς .

Εγώ  ξεκαθάρισα στους πελάτες μου  πως δεν αναλαμβάνω , οπότε και απευθύνθηκα σε εταιρεία που ασχολείται με το θέμα . Η εταιρέια μου είπε , πως όσο αφορά τους πελάτες μου, οι οποίοι είναι ατομικές επιχειρήσεις , με απλογρφικά βιβλία  , συγκεκρίμενα ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων , ατομική μεταφορική εταιρεία με ΦΔΧ , Φούρνος με υποκαταστήματα πρατήρια , δεν θεωρούνται ελ.επαγγελματίες και πηγαίνουν με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και όχι με τη ρύθμιση για τους Ελ. επαγγελματίες . Επικαλέστηκε , από το συχνές ερωτήσεις απαντήσεις , πως ως ελ. επαγγελματίες νοούνται τα παλιά κατανομαζόμενα επαγγελμάτα : Γιατροί ,Δικηγόροι ,Λογιστές κλπ. Στο συχνές ερωτήσεις -απαντήσεις , όμως , γράφει η εγκύκλιος πως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ θεωρούνται ως ελ. επαγγελματίες τα παλιά κατανομαζόμενα επαγγελματα , δηλαδή δεν αποκλέιει και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις . Εσείς παιδιά τι λέτε ; 

  Η εταιρέια  συμβούλων  με πηγαίνει με τον εξωδικαστικό για να χρεώσει παραπάνω κόστος στους πελάτες μου ;  με δεδομένο ότι η διαδικασία  αίτησης και παρακολούθησης της είναι ασφαλώς περισσότερο πολύπλοκη γιατί μπαίνει σε διαμεσολάβηση ; Μου ζήτησαν τρελά νούμερα πάνω από 3.000 € .

Αναμένω παρακαλώ τις απαντήσεις

 

Με εκτίμηση

 

Μιχάλης

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Αληθώς ο Κύριος,

Αν έχεις χρόνο και διάθεση, θα σου πρότεινα να στείλεις mail στο [email protected] . Είναι το mail επικοινωνίας της ΕΓΔΙΧ. Απαντάνε και άμεσα, Εξέθεσε τους τα δεδομένα της περίπτωσης του πελάτη σου και ρώτα τους αν μπορούν να τον χαρακτηρίσουν ως ελ. επαγγελματίας ή μη.

Σε σεμινάριο, ελέγχει επίσης, ότι υπάρχει ασάφεια με τους ελ. επαγγελματίας και πότε έχουν πτωχευτική ιδιότητα. Πρόσεξε το και αυτό.

Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, καθώς όπως και εσύ, επέλεξα να μην αναλάβω τέτοιες υποθέσεις.

Καλό μεσημέρι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ειτε είναι ελευθεροι επαγγελματίες με την παλια εννοια του όρου δηλαδή χωρίς πτωχευτικη ικανότητα, ειτε μαγαζιά ( με πτωχευτική ικανότητα) ισχυει η ΠΟΛ 1055/2018. Θα σε οδηγήσει πλήρως.

υγ. 

Πολλά δεν ζητάνε τα γραφεία που ανάφερες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...