Προς το περιεχόμενο

Τεχνικές Εταιρίες


επισκέπτη slim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωρίζει κανείς πως αντιμετωπίζεται λογιστικά (και φορολογικά) το θέμα των εγγραφών τέλους χρήσης στις οικοδομικές επιχειρήσεις με προυπολογιστικό κόστος? Εαν είναι δυνάτον, παραπέμψετε με και σε κάποια βιβλιογραφία εδώ στο site.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε την Αρ.Πρωτ. 1035038/2003

Προσοχή όμως γιατι σύμφωνα με το αρθ.11 παρ.1 του Ν.3296/04 ισχύει:<<Οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου αυτού εφαρμόζονται και για τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών των νομικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 101, που έχουν ως αντικείμενο εργασιών την πώληση ανεγειρόμενων οικοδομών, καθώς και των κοινοπραξιών στις οποίες συμμετέχουν. Ως ακαθάριστα έσοδα για την εφαρμογή των ανωτέρω, λαμβάνονται τα οριζόμενα από την παράγραφο 1 του άρθρου 34.Όταν κατά τις διαχειριστικές περιόδους μέσα στις οποίες κτώνται έσοδα από τις πιο πάνω εργασίες δεν έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση της οικοδομής, ως καθαρά κέρδη δηλώνονται αυτά που προκύπτουν σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 34 και με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους που αφορά στη διαχειριστική περίοδο της ολοκλήρωσης της οικοδομής δηλώνεται το τελικό αποτέλεσμα το οποίο προέκυψε, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο, από τη συγκεκριμένη οικοδομή. Από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος της δήλωσης αυτής, εκπίπτει ο φόρος που έχει καταβληθεί με βάση τις προηγούμενες δηλώσεις φορολογίας και ο οποίος αντιστοιχεί στα τεκμαρτά κέρδη της οικοδομής της οποίας ολοκληρώθηκε η κατασκευή.

Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται για οικοδομές των οποίων η έναρξη της ανέγερσης πραγματοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2004 και μετά.>>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γρηγόρη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Ξέρεις μήπως πως και που μπορώ να κλείσω τον λογαριασμό 68.99.01? Θα επηρεάσει τα λογιστικά αλλα όχι τα φορολογητέα αποτελέσματα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι προβλέψεις του λογ. 68.99 δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση των ακαθαρίστων εσόδων.

Συνεπώς θα κλείσει με τον 80.00 και θα σου μειώσει τα λογιστικά κέρδη, αλλά θα το προσθέσεις στις λογιστικές διαφορές 'ωστε να φορολογηθεί με τις γενικές διατάξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...