Προς το περιεχόμενο
  • 0

Γιατρος επιστημονικος υπευθυνος σε ΙΚΕ


tzortzischristos

Ερώτηση

Ιατρική εταιρεία ΙΚΕ, έχει 2 εταίρους, των διαχειριστή Ιατρό και έναν απλό  εταίρο με ποσοστό 5%.
Πρέπει  να δηλώσει στον Ιατρικό σύλλογο των επιστημονικά υπεύθυνο για να μπορεί να υπογράφει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο επιστημονικά υπεύθυνος πρέπει να έχει εξαρτημένη εργασία και να είναι δηλωμένος στον ετήσιο πίνακα προσωπικού. Μέχρι 31/12/2016 ο επιστημονικά υπεύθυνος δηλωνόταν στο ΤΣΑΥ και πλήρωνε και εισφορές. Από 01/01/2017 το ΤΣΑΥ δεν δέχεται τον ορισμό επιστημονικού υπευθύνου , και μας παραπέμπει στο ΙΚΑ -ΕΦΚΑ που ανήκει η επιχείρηση για την  απογραφή του  επιστημονικά υπεύθυνου μικροβιολόγου (έμμισθος-τρίτος σε σχέση με την εταιρεία) δηλώνοντας το ωράριο με τις αντίστοιχες αποδοχές.  Προσπαθώντας να δηλώσουμε τον επιστημονικά υπεύθυνο , βρεθήκαμε σε διαφωνία με το ΙΚ.Α.. γιατί το ΙΚΑ αρνείται να απογράψει με έμμισθη σχέση εργασίας διαχειριστή Ι.Κ.Ε.
Εμείς θέλουμε ,  ο διαχειριστής ,να  απασχοληθεί με την ιδιότητα του επιστημονικού υπευθύνου που υποχρεούται η εταιρεία να ασφαλίζει για να υπογράφει τα αποτελέσματα που δίνει στους ασφαλισμένους, δίνοντας του την ανάλογη αμοιβή για αυτήν την ιδιότητα του και όχι με την ιδιότητα του διαχειριστή.
Πώς μπορώ να προσλάβω τον διαχειριστή Ι.Κ.Ε σαν επιστημονικό υπεύθυνο με σχέση εξαρτημένης εργασίας και πως να τον ασφαλίσω  ,είναι παλιός ασφαλισμένος με ιδιωτικό ιατρείο και μπλοκάκι.
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Απο πού προκύπτει οτι ο καθ ύλην αρμόδιος της επιχείρησης Διαχειριστής απαγορεύεται να εκτελεί χρέη επιστημονικά υπεύθυνου? 

Σε ποιά υπηρεσία πρέπει να γίνει η δήλωση του Επιστ Υπεύθυνου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...