Jump to content
 • 0

Υποχρέωση υποβολής πίνακα χρόνου απασχόλησης τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας σε κάθε επιχείρηση


Question

11 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
9 λεπτά πριν , klery said:

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33548

νεα υποχρεωση?

για πιους?

για ολους?

 

καληνύχτα!!!

σε λίγο θα μας βάλουν να στέλνουμε συγκεντρωτικά τι στείλαμε σε κάθε λογής υπηρεσία !!! απλά για να έχουν προγράμματα -συντηρήσεις -έξοδα κλπ.

Μόνο που χρειαζόμαστε πλοηγό πλέον "θέλω να στείλω αυτό". απάντηση "πήγαινε εκεί".

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

βοηθά και το σοβιέτ της ΕΕ στην γραφειοκρατία ,είναι και οι δικοί μας τσακάλια και έδεσε το γλυκό.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
10 λεπτά πριν , monty said:

Επιτέλους,  έπρεπε να γίνει και αυτό. Τώρα μένει να υποβάλουμε καταστάσεις με τα ψώνια που κάνουν οι επαγγελματίες στα super market...... .. 

Eχει πλάκα να το σκεφτούν και αυτό ως υποχρέωση δεδομένου ότι οι επαγγελματίες δε δικαιούνται αφορολογήτου μέσω και αυτών των αποδείξεων δαπανών ...:D

Link to post
Share on other sites
 • 0

Είναι να πάρουμε τα βουνά. Πραγματικά η απογοήτευση χτυπάει κόκκινο. Μας φορτώνουν,  μας φορτώνουν,  μας ξαναφορτώνουν κι εμείς απλά εκτελούμε την κάθε βλακεια τους. 

Από πότε θα ισχύσει το παραπάνω? 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Προσωπική εκτίμηση, είναι οτι οι επαγγελματίες που εκτελούν και υποχρεώσεις Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρηση τους, δεν θα έχουν αυτή την υποχρέωση...δεδομένου ότι το π.δ. 95/99 αφορά τις ΥΠΠ (Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης)
 αλλά να δούμε κιόλας...

Στην χειρότερη βλέπω να γίνει ότι έγινε και με την Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων (θυμάστε;;;)

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ότι και όποιον να αφορά είναι σίγουρο ότι οι λογιστές θα τρέξουν να μπλεχθούν μ αυτό . Χρόνια τώρα γράφονται στο φορουμ απορίες  με τεχνικούς ασφαλείας και απορώ τι σχέση έχει ο λογιστής με τον τεχνικό ασφαλείας ? Γκόμενα του είναι ? Γιατί υπάρχει στις καταστάσεις και σε τι εξυπηρετεί να ψάχνουμε το πρωτ. από την υπηρεσία ΚΕΤΕΚ και  να αναγράψουμε σωστά τις  ώρες κ τις ημέρες που ο τεχνικός κάνει την δουλειά του .Όποτε θέλει την κάνει κ αν δεν την κάνει καλά να πάνε του κάνουν έλεγχο . 

 Η μόνη σωτηρία είναι να πούμε σαν κλάδος ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟ Ε9 να το κάνει ο δικηγόρος ο συμβολαιογράφος και ο μηχανικός . Δεν κάνω την ΥΔ στο ΟΕΕ να παει να δει από τα δικαστήρια αν έχω καταδικασθεί κ αν είμαι στην φυλακή . Δεν παρακαλουθώ τα σεμινάρια γιατί ειμαι επιμορφωμένος κ δεν δηλώνω ψέμματα  ότι τα έχω παρακολουθήσει  . Μπορεί κανείς να το κάνει ή όλοι τρέχουμε σαν πρόβατα να εφοδιάσουμε τους πελάτες μας  με την πινακίδα ΕΧΩ ΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΣ ?   

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

CEL άδικο δεν έχεις.

Όμως σε μια πραγματικότητα που συνεργαζόμαστε με μικρό μικρές οντότητες κατά κύριο λόγο, είναι αναπόφευκτο να επωμιζόμαστε τα χίλια μύρια.

Διαφορετικά θα ήταν εάν υποστηρίζαμε μεγάλες επιχειρήσεις με νομικό τμήμα, υπεύθυνο μισθοδοσίας κλπ

Οπότε αυτό που μένει είναι να "πουλάμε" σωστά αυτά που παρέχουμε.

 

Γιατί δυστυχώς αυτό που διαπιστώνω είναι οτι στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, παραβλέπουμε το επιχειρηματικό κομμάτι. Δηλαδή το να ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις για το τι κάνουμε για αυτές μέσα στο έτος, με απώτερο σκοπό φυσικά να εκτιμήσουν τις υπηρεσίες μας και εν τέλει να τις πληρώνουν όπως πρέπει.

 

Έχει "πλάκα" όταν οι πελάτες γκρινιάζουν για το ύψος των αμοιβών... αλλά όταν τους ζητάς μια αντιπρόταση, σου λένε "ααα εσύ ξέρεις την δουλειά σου δεν μπορώ να σου πω εγώ τιμή...". Αυτό σημαίνει, μάλλον, οτι δεν ξέρουν τι τους παρέχουμε και ως εκ τούτου μας βλέπουν ως ένα κόστος (πρέπει να έχω και λογιστή;!;!;) και τίποτα άλλο... 

 

Τελικά, πιστεύω, οτι  στο δια ταύτα καταλήγουμε για ακόμα μια φορά στο θέμα των αμοιβών, γιατί δεν είναι μόνο το τι κάνεις - το τι παρέχεις, αλλά και πόσο αμείβεσαι για αυτό.

 

Επικουρικά μια άλλη προσέγγιση είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με δικηγόρους, μηχανικούς, εταιρείες συμβούλων κλπ προκειμένου μέσω αυτών να διεκπαιρεώνονται οι μη λογιστικής-φορολογικής φύσης υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και φυσικά να πληρώνουν οι επιχειρηματίες τους εκάστοτε συνεργάτες. 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμημα με πληροφόρησαν οτι δεν αφορά τους επιχειρηματίες που έχουν περάσει σεμινάρια για να κάνουν τον τεχνικό ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Αφορά του επαγγελματίες ΤΑ και ΙΕ

Link to post
Share on other sites
 • 0
4 ώρες πριν, xarispro said:

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμημα με πληροφόρησαν οτι δεν αφορά τους επιχειρηματίες που έχουν περάσει σεμινάρια για να κάνουν τον τεχνικό ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Αφορά του επαγγελματίες ΤΑ και ΙΕ

Επομένως αυτοί οι επαγγελματίες ας αναλάβουν να αναρτήσουν και αυτά που ζητούνται . Εμείς ως λογιστές και ως αναρμόδιοι επί αυτού του αντικειμένου , μόνο αντιγραφές μπορούμε να κάνουμε.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...