Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΤΟΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


adouros

Ερώτηση

Συνάδελφοι,θα ήθελα να ρωτήσω το εξής :

Με βάση την ΠΟΛ.1274/30-12-2015 είμαστε,υποχρεωμένοι,εκτός των άλλων,να ανεβάσουμε στο taxis και ηλεκτρονικό αρχείο της βεβαίωσης που θα δώσουμε σε εκείνους που λαμβάνουν εισοδήματα από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.

Η εταιρεία μας είναι ανώνυμη εταιρεία με μετοχές μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και έδωσε μέρισμα,μέσα στην χρήση 2015,στον μοναδικό της μέτοχο που είναι ανώνυμη εταιρεία με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο αλλά απαλλάσεται του φόρου καθόσον είναι ενδοομιλικό με βάση το άρθρο 48 του Ν. 4172/2013.

Επίσης μέσα στην ίδια χρήση 2015 κατέβαλλε τόκους στον ίδιο μέτοχό της ,από ομολογιακά δάνεια που εξέδωσε, τα οποία επίσης απαλλάσονται του φόρου με βάση τον ίδιο νόμο.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι 31/12/2016 να ανεβάσουμε τέτοιου είδους ηλεκτρονικό αρχείο βεβαίωσης από τόκους και μερίσματα στο taxis;

Ή΄μήπως η υποχρέωση αυτή υφίσταται για την εταιρεία μας, μόνο αν ο δικαιούχος του εισοδήματος από μερίσματα ή τόκους είναι φυσικό πρόσωπο ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

το ότι είναι νομικό πρόσωπο ο δικαιούχος δεν είναι το πρόβλημα ,αλλά που θα βρεις κωδικό με απαλλαγή.

για να πεις ότι εγώ τα έστειλα καλού κακού. νομίζω ότι με την τελευταία σελίδα του Ν ο δικαιούχος καλύπτει την υποχρέωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφοι καλημέρα,

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Δυστυχώς η γραμμογράφηση του ηλεκτρονικού αρχείου  της βεβαίωσης εισοδήματος από τόκους και μερίσματα,δεν είναι ίδια με αυτή της αντίστοιχης χάρτινης βεβαίωσης του εντύπου Φ-01.044,όπου εκεί υπάρχει η στήλη του συντελεστή παρακράτησης.Το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο άν το δείτε,κατεβάζοντάς το από το taxis,έχει την ίδια γραμμογράφηση με το αντίστοιχο ηλεκτρονικό αρχείο της βεβαίωσης από μισθούς,συντάξεις και εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα..Πάντως έκανα μία δοκιμή  και συμπλήρωσα τα αντίστοιχα πεδία ΑΦΜ,Επώνυμο,Ακαθάριστες αποδοχές(Έβαλα σε μία γραμμή το μέρισμα και στην από κάτω τους τόκους, με είδος αποδοχών 01 που παραπέμπει σε συντελεστή παρακράτησης 10% για το μέρισμα και στην από κάτω γραμμή έβαλα  είδος αποδοχών 03  που παραπέμπει σε συντελεστή παρακράτησης 15% για τους τόκους),Καθαρές αποδοχές(έβαλα τά ίδια αντίστοιχα ποσά) Φόρος που αναλογεί(Έβαλα μηδέν),φόρος που παρακρατήθηκε(Έβαλα μηδέν).Όλα τα υπόλοιπα πεδία του ηλεκτρονικού αρχείου που έχουν σαν στήλες την ειδική εισφορά αλληλεγγύης,χ/μο,ΟΓΑ Χαρτ/μου και έτος αναφοράς τα άφησα κενά.Δοκίμασα να το φορτώσω στο taxis και το δέχεται.Το έχω σε προσωρινή αποθήκευση.Το ζήτημα όμως είναι σωστό να το στείλω έτσι;

 

Α.Ν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφοι τα φώτα σας αν είναι δυνατόν. Εταιρεία εξωτερικού (Γαλλία) έχει χορηγήσει δάνειο σε Ελληνική εταιρεία (είναι συνδεδεμένες, λόγω ίδιας διοίκησης). Η Γαλλική έχει χορηγήσει δάνειο στην Ελληνική και γίνεται παρακράτηση φόρου 10% επί των τιμολογίων τόκων. Η Ελληνική εταιρεία είναι υποχρεωμένη σε υποβολή βεβαίωσης τόκων της ΠΟΛ 1274/2015? Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δέχεται μόνο Ελληνικά ΑΦΜ (για την υποβολή της συγκεκριμένης δήλωσης). Δεν μπορώ να κάνω ανάλογη υποβολή με το πρόγραμμα του υπουργείου. Για κάποιο λόγο δεν το ανοίγει. Πάντως από τούς κωδικούς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (01,02 κλπ) πάλι συμπεραίνω ότι δεν είναι απαραίτητη η υποβολή μιας και δεν δίνει επιλογή για μικρότερο ποσοστό από αυτό που αναφέρει. Στο Υπουργείο δεν μπορώ να βρώ κανέναν. Κάποια γνώμη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...