Jump to content
  • 0

τιμολόγιο ανω των 500 ευρω και εξοφληση του απο αλλο προσωπο και οχι τον ληπτη

DENNY

Question

Εχω μια περίπτωση αγορας ανω των 500 ευρω και η εξοφληση δεν εγινε απο τον αγοραστη αλλα απο συγγενικο του προσωπο .Μεσω τραπεζης βεβαια αλλα στο λογαριασμο φαινονται τα στοιχεια του τριτου . Αρκει η εξοφληση μεσω τραπεζης η θα κολλησουμε σε μελλοντικο ελεγχο στα στοιχεια αυτου που πραγματικα πληρωσε ;;;

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ αλλά κατά την δική μου άποψη δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα εκτός αν επιβάλουν και τις β να έχουν ένα ξεχωριστό τραπεζικό επιχειρησιακό λογαριασμό π.χ όψεως δεκτή και η άποψη αλλουνού συναδέλφου

• 0
9 ώρες πριν, DENNY said:

Εχω μια περίπτωση αγορας ανω των 500 ευρω και η εξοφληση δεν εγινε απο τον αγοραστη αλλα απο συγγενικο του προσωπο .Μεσω τραπεζης βεβαια αλλα στο λογαριασμο φαινονται τα στοιχεια του τριτου . Αρκει η εξοφληση μεσω τραπεζης η θα κολλησουμε σε μελλοντικο ελεγχο στα στοιχεια αυτου που πραγματικα πληρωσε ;;;

προς το παρόν ενδιαφέρει η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή.

το να πάρει τα χρήματα κάποιος τρίτος και στην κατάθεση να φανεί ότι έγινε από αυτόν είναι άνευ σημασίας.

το να μεταφέρει τρίτος από τον λογαριασμό του στον προμηθευτή της εταιρείας ,εάν είναι πελάτης-συνεργάτης οκ.

στον άσχετο τρίτο ενδεχομένως να σας ζητηθεί η σχέση του ,για άλλους λόγους από αυτόν που συζητάμε.

Εξυπακούεται ότι μια καλή  αιτιολογία  " Τιμ. 55,10/05/2016". όταν γίνεται από τρίτους,βοηθάει .  

• 0

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στην περίπτωση που εξοφλείται το τιμολόγιο μέσω viva wallet?

Nα σημειώσω ότι στο viva ασκείται εποπτεία απο την ΕΤΕ και την ΕΚΤ!Μπορεί ο έλεγχος να μην αναγνωρίσει τη δαπάνη (άντε τώρα να τους εξηγήσεις τί είναι το viva)??

• 0
54 λεπτά πριν , noslave said:

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στην περίπτωση που εξοφλείται το τιμολόγιο μέσω viva wallet?

Nα σημειώσω ότι στο viva ασκείται εποπτεία απο την ΕΤΕ και την ΕΚΤ!Μπορεί ο έλεγχος να μην αναγνωρίσει τη δαπάνη (άντε τώρα να τους εξηγήσεις τί είναι το viva)??

Αυτό ναι είναι ένα θέμα και ίσως και ένα κενό  του νόμου και να γίνεται σκόπιμα απο  η μή αναγνώριση των πληρωμών απο το viva . Τα δεδομένα όμως είναι τα εξής,   όλα τα χρήματα απο το viva στο τέλος καταλήγουν στην τράπεζα οπότε στην τελική παραμένουν στο τραπεζικό σύστημα, άρα ίσως για την αναγνώριση ή μη να το αποφασίσει κάποιο δικαστήριο, κάτι αντίστοιχα είναι και το bitcoin.

Τέλος να πω την εξής περίπτωση , πελάτης με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς δουλεύει με viva πως θα εισπράξει το κράτος τα λεφτά του εφόσον δεν μπορεί να δεσμεύσει ακόμα την viva ? Αρα ίσως σου λέει  στείλε τα λεφτά στον λογαριασμό της τράπεζας σου  να εισπράξω εγώ, και μετά εσύ πλήρωσε απο λογ/σμο της τράπεζας σου τα τιμολόγια >500 για να τα αναγνωρίσω.

• 0
10 λεπτά πριν , stavr said:

Τέλος να πω την εξής περίπτωση , πελάτης με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς...........

έχω αντίστοιχη περίπτωση δημοσιογράφου,όπου το κανάλι τον πληρώνει κανονικά στο viva,χωρίς να ενδιαφέρεται αν αναγνωριστεί η δαπάνη του απο τον έλεγχο.

Εδώ να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι το viva δίνει κανονικά POS στους επαγγελματίες και εκδίδει κανονικά τις μηνιαίες κινήσεις (εξτρε).Τα POS δουλεύουν κανονικά με τις κοινές χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες τραπεζών,οπότε γίνεται μεταφορά κατευθείαν απο τράπεζα στο viva.

Πρόσφατα μίλησα με πωλητή του viva για το θέμα της αναγνώρισης δαπανών και μου απάντησε ότι εφόσον εποπτεύονται απο ΕΚΤ και ΕΤΕ,είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν τη δαπάνη.Του απάντησα ότι η υποχρέωση του ελεγκτικού μηχανισμού προκύπτει απο νόμους-πολ-Κ.Υ.Α και όχι απο την κοινή λογική που παραθέτει.

Όσον αφορά το θέμα των κατασχέσεων,δεν πήρα απάντηση στην ερώτηση "δύναται το κράτος να κατασχέσει λογαριασμό του βίβα?".Το μόνο που μου είπε είναι ότι δεν έχει συμβεί έως σήμερα αλλά (προφανώς) το μέλλον είναι αβέβαιο!

Ισως θα πρέπει να το ανοίξουμε σαν ξεχωριστό θέμα προς συζήτηση,γιατί προβλέπω ότι στο άμεσο μέλλον θα απασχολήσει πολύ κόσμο!

• 0

παρόμοιο πρόβλημα:

προπληρωμένες κάρτες coral εξοφλούν παραστατικά από συνεργαζόμενα με την shell πρατήρια. στην πραγματικότητα εκδίδει ο πρατηριούχος Α στον Β και το παραστατικό εξοφλείται μέσω του Γ (coral). Αναρωτιέμαι σε ποιό νομικό πλαίσιο στηρίζεται η όλη διαδικασία.

ομοίως και οι eco cards .

• 0
3 ώρες πριν, noslave said:

Κάπου είχα διαβάσει (σε επίσημο έγγραφο) ότι συναλλαγές με paypal γίνονται δεκτές. Λογικά και με viva δεν θα έχεις πρόβλημα,αλλά καλύτερα ψαξτο 

• 0
  • 0
19 ώρες πριν, ponzi said:

H viva είναι ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος του Ν. 3862/2010

19 ώρες πριν, ponzi said:

Η πληρωμή αναγνωρίζεται κανονικά. Δείτε την ΠΟΛ 1079/2015

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την απάντηση.Με κάλυψες απόλυτα!!