Προς το περιεχόμενο
  • 0

Μη δήλωση αγροτεμαχίου απο παλια


kostastheos

Ερώτηση

Δύο αδέρφια και οι κόρες τους έχουν αποκτήσει αγροτεμάχιο(αμπέλι) από διαθήκη, έπρεπε να δηλωθεί στο ε9 η κτήση αυτή πριν το 2008 κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Εν τω μεταξύ ο ένας εκ των αδελφών και η κόρη του είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού (Καναδά) πολλά χρονιά και δεν έχουν κωδικούς στο τάξις. Η ερώτηση μου είναι αν η δήλωση πρέπει να γίνει στην εφορία χειρόγραφα στο έτος 2008 εφόσον έπρεπε να δηλωθεί κανονικά πριν το έτος αυτό ή ηλεκτρονικά από το πρώτο διαθέσιμο έτος που μας δίνει η εφαρμογή δηλαδή σήμερα τροποποιητική έτους 2010. Επίσης για τους κατοίκους εξωτερικού ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν για την έκδοση κωδικών και την δήλωση του αγροτεμαχίου, σημειωτέον δεν έχουν άλλη περιουσία στην Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Αυτοί που βρίσκονται στο εξωτερικό - αφού δεν έχουν κωδικούς taxis - προφανώς δεν έχουν άλλα εισοδήματα ή ακίνητα στην Ελλάδα και πέρα από τις τυχόν διακοπές δεν διατηρούν άλλο δεσμό, οικονομικό κυρίως. Έτσι είναι τα πράγματα;

Αν είναι έτσι τότε να πάει στο διάολο το παλιάμπελο. Είτε τα βρουν μεταξύ τους τα αδέλφια, είτε όχι, ας δηλώσει ολόκληρο το αμπέλι αυτός που βρίσκεται στην Ελλάδα και σε 20 χρόνια ας κάνει και μια χρησικτησία να τελειώνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Η σωστή διαδικασία νομίζω ότι είναι να δηλωθεί το αγροτεμάχιο από το 2014 και μετά, αφού δεν υπήρχε υποχρέωση δήλωσης των προηγουμένως ούτε υπολογίζονταν ΦΑΠ.

Εξάλλου και το ΕΝΦΙΑ θα είναι τόσο μικρό το ποσό που μπορεί να βγαίνει εντέλει μηδενικό.

Για να βγάλει κωδικούς ένας κάτοικος εξωτερικού πρέπει να ορίσει φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα είτε αυτοπροσώπως είτε με θεωρημένη εξουσιοδότηση και αντίγραφο της ταυτότητας του ή του διαβατηρίου του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...