Προς το περιεχόμενο
  • 0

Μερική απασχόληση και απαλλαγή απο ΤΕΒΕ


Pavlos3

Ερώτηση

Καλημέρα σε όλους,

Πραγματικά έχω ψάξει πάρα πολύ στο διαδίκτυο και έχω ρωτήσει πολλούς συναδέλφους όπου ο καθένας έχει την δική του ερμηνεία.
Κοπέλα  εργάζεται σε γνωστό Σούπερ Μάρκετ με σύμβαση 4ωρης-5ήμερης εργασίας. Τα ένσημα που της κολλάνε στο ΙΚΑ είναι 25 το μήνα για όλους ανεξαιρέτως τους μήνες που δουλεύει εκεί (απο Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα) και θέλει τώρα να κάνει έναρξη στο ΤΕΒΕ.
Ερωτήσεις:

1)Δικαιούται απαλλαγή απο τις εισφορές του ΤΕΒΕ απο την στιγμή που της κολλάνε 25 ένσημα το μήνα?
2)Αν δεν δικαιούται απαλλαγή ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει και τελικά τι εισφορές θα πληρώνει το μήνα με την προυπόθεση ότι συνεχίζει να εργάζεται στο σούπερ μάρκετ?

3) Σε περίπτωση που ισχύει το 2 Θα πρέπει να ενημερώσει τον εργοδότη της για την έναρξη στο ΤΕΒΕ και να σταματήσει να της πληρώνει το ΙΚΑ? Αν ναι αυτά τα λεφτά που θα γλυτώνει ο εργοδότης θα τα καρπώνεται ο ίδιος ή μπορεί να τα διεκδικήσει?

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Ο ΟΑΕΕ βλεπει αριθμό ενσήμων...Αν με πενθήμερη εργασία τετράωρη την κολλάνε 25 ένσημα το μήνα τοτε αυτο αρκεί για την απαλλαγή...Απλως οσο εργάζεται να ενημερώσει τον εργοδότη οτι πρεπει κάθε μήνα να βάζει 25..Ουτε ενα μήνα 24 ή λιγότερα.

Εχω 4 αντίστοιχες περιπτώσεις και κανεις δεν εχει προβλημα και ανανεώνει την εξαίρεση κάθε μήνα κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ο ΟΑΕΕ για να δώσει εξαίρεση θέλει πλήρη απασχόληση. Λόγω ασχετοσύνης οι υπάλληλοι δεν καταλαβαίνουν αν οι αποδοχές, που βλέπουν στα ένσημα που τους πας, ανταποκρίνονται σε πλήρη απασχόληση και τους απασχολεί να βλέπουν το "25 ένσημα". Το τι μπορεί να γίνει σε δευτεροβάθμιο έλεγχο (αν γίνει ποτέ έλεγχος) είναι άγνωστο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Με λίγα λόγια είναι κορώνα γράμματα το θέμα? 

Ναι μεν μπορεί να πάρει απαλλαγή αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεί το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζω τα 25 ένσημα το μήνα αλλά 23. Στην περίπτωση αυτή θα κληθεί να πληρώσει όλο το ΤΕΒΕ αυτούσιο ή υπάρχει κάποιος συμψηφισμός μεταξύ των εισφορών του ΙΚΑ και αυτών που υπολοίπονται για τις εισφορές του ΤΕΒΕ επειδή είναι υψηλότερες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Pavlos3 καλημέρα. Αυτό που λέει ο Bakaras είναι ξεκάθαρο. Θέλει πλήρη απασχόληση για απαλλαγή και 25 ένσημα. Κορώνα γράμματα είναι μόνο το θέμα του ελέγχου. Το άλλο είναι ξεκάθαρο. Ως προς τις εισφορές θα κληθεί κατ' αρχάς να πληρώσει όλο το ΤΕΒΕ και στη συνέχεια θα μπείς στη διαδικασία να ψάχνεις τι θα πληρώσεις στο ένα ταμείο και τι στο άλλο (σύνταξη ή ιατροφαρμακευτικά κλπ). Τέτοια κατάσταση δεν έχω αντιμετωπίσει αλλά μπορούμε να καθίσουμε ώρες να σου λέω για αμέτρητες περιπτώσεις ΤΕΒΕ και ΟΓΑ. Όλα αυτά επειδή δεν ακούγανε τούς συναδέλφους και θέλανε μια λύση που να βολεύονται. Και έρχονται τώρα οι μάγκες και πληρώνουν 60.000 στο ΤΕΒΕ (αναδρομικά) και τρέχουν να πάρουν από τον ΟΓΑ 5.000 πίσω που αναλογεί στο συνταξιοδοτικό που πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια (καθότι στον ΟΓΑ θεωρούν ότι έκαναν χρήση του βιβλιαρίου υγείας οι ασφαλισμένοι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...