Jump to content
  • 0

ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 4ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ 5ΘΗΜΕΡΟ

sotoslav

Question

24 answers to this question

Recommended Posts

• 0

εάν δεν βρεθεί κάποιος "επαναστάτης" ώστε να καθιερώσει το ωρομίσθιο παντού ,θα μιλάμε μία ζωή για εργάτες-υπαλλήλους-μερική-εκ περιτροπής-πλήρη κλπ.

για να περάσουμε  κάποτε και στο ανταποδοτικό σύστημα.

για περισσότερα διάβασε στα ανάλογα θέματα ,άλλα λέει η θειά μου (ΙΚΑ) ,άλλα ακούνε τα αυτιά μου (επιθεώρηση).

και οι 2 έχουν δίκιο και άδικο.

Μόνο το ωρομίσθιο δικαιώνει τους πάντες και κυρίως τους εργαζόμενους.

αλλά εδώ θέλουμε γραφειοκρατίες ,το δε επίσημο κράτος κοιμάται.

• 0

εάν δεν βρεθεί κάποιος "επαναστάτης" ώστε να καθιερώσει το ωρομίσθιο παντού ,θα μιλάμε μία ζωή για εργάτες-υπαλλήλους-μερική-εκ περιτροπής-πλήρη κλπ.

για να περάσουμε  κάποτε και στο ανταποδοτικό σύστημα.

για περισσότερα διάβασε στα ανάλογα θέματα ,άλλα λέει η θειά μου (ΙΚΑ) ,άλλα ακούνε τα αυτιά μου (επιθεώρηση).

και οι 2 έχουν δίκιο και άδικο.

Μόνο το ωρομίσθιο δικαιώνει τους πάντες και κυρίως τους εργαζόμενους.

αλλά εδώ θέλουμε γραφειοκρατίες ,το δε επίσημο κράτος κοιμάται.

μήπως είναι εύκολο να τα κάνεις όσα λες λιανά ? 
το λεω γιατί αυτό εδώ το site και αυτή εδώ η παρέα έχει δώσει μεγάλο αγώνα για το συγκεκριμένο ζήτημα, μέχρι θέση του συνήγορου του πολίτη έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε αλλά και απόφαση δικαστηρίου , οπότε όσα γράφεις μάλλον σε άγνοια ή σε μερική γνώση του αντικειμένου στηρίζονται 

• 0

για το συγκεκριμένο θέλω επίσημη απόφαση ή νόμο.    πως λέμε κατώτατος μισθός 586,08.

γενικότερα λέω ξεχνάμε όλα όσα ξέραμε ,για εργάτες-υπαλλήλους-σερβιτόρους-πυροσβέστες.

ανώτατες ασφαλιστικές,κατώτατες τεκμαρτές,μέσες ειδικές.

παράδειγμα απλοποίησης και πέρασμα στο ανταποδοτικό σύστημα.

έχουμε 4 εργαζόμενους που δουλεύουν  8,5,4,3 ώρες αντίστοιχα. την ημέρα.  πόσες μέρες αδιάφορο ,χάριν του παραδείγματος λέμε 5.

τέλος του μήνα Ιούνη έχω.

α   22χ8= 176 ώρες.

β  22χ5 =110 ώρες

γ 22 χ4 =88 ώρες

δ 22 χ3 = 66 ώρες.

με τα ίδια προσόντα κλπ. έστω ωρομίσθιο 5 ευρώ.

αποδοχές (και ανάλογα οι εισφορές).

α 176χ5 = 880

β 110χ5=550

γ 88χ=440

δ 66χ5 =330

μετά από ένα "μήνα"βγαίνουν στην σύνταξη ,με το 60% του κουμπαρά τους.

και λαμβάνουν 

α 528

β 330

γ 264

δ 198

εγώ θέλω να φύγω γρήγορα και σταματώ να πληρώνω.

ωραία που ήσουν στο 880 Χ10% = 88.

εγώ έχω ταβέρνα και Σάββατο βράδυ πέφτει δουλειά.

ωραία Χαλκιδέος δώσε μου ΑΦΜ και σε προσλαμβάνω για 5 ώρες με 6 ευρώ ωρομίσθιο.

στέλνω sms στο ΙΚΑ ή από τον υπολογιστή ΑΦΜ εργαζόμενου τάδε ,'ωρα έναρξης 13.00-18.00  ωρομίσθιο 6 ευρώ.

ούτε τον ληξίαρχο θα κάνω εγώ ,ούτε πόσες φορές παντρεύτηκες.

για μην σε πάω σε προπληρωμένο χρόνο ασφάλισης με ενεργοποίηση άμεση. 

• 0

εδώ θα βρεις ότι θες 

βρε δεν διαφωνώ ,ας πάρουν και 50 μέρες ασφάλισης. αλλά αν γίνει αυτό θέλω τον 8-ωρο με 100 ημέρες για λόγους δικαιοσύνης.

και φυσικά να μας πουν από που θα δοθούν τα χρήματα για σχεδόν ισόποσες συντάξεις.  

το προτεινόμενο είναι πιο δίκαιο ,για να μην πάμε σε ωρομίσθιο μικτό (που αυτό είναι το απολύτως σωστό) πχ. 8 ευρώ και πήγαινε να ασφαλιστείς όπου  και αν θέλεις.

• 0

αν είναι εκθέσεις ιδεών πήγαινε ρώτησε όσους "αφελείς" πλήρωναν την ανώτατη ασφαλιστική κλάση και τι σύνταξη παίρνουν.

τέλος πάντων ,δεν με ενδιαφέρει στο στρεβλό παρελθόν ,αλλά το μέλλον των παιδιών μας.

εμείς χαμένοι θα βγούμε με την αλλαγή που προτείνω.  αλλά δεν θα χρειάζεται γραφειοκρατία,χωροφύλακες και πρόστιμα.

ότι έδωσες παίρνεις ,ότι δεν έδωσες χάνεις.

ο κουβάς πρέπει να τελειώσει ,φυσικά θα απελευθερωθούν και οι επιχειρήσεις από όλο αυτό το μαρτύριο.

αν τα 22 4-ωρα δημιουργούν 25 ασφαλιστικές και 400 ευρώ μισθό και κατ'επέκταση σύνταξη καλώς.

αν τα 22 8-ωρα δημιουργούν 25 ασφαλιστικές και 800 ευρώ μισθό και κατ'επέκταση σύνταξη πολύ καλώς.

αν όμως δημιουργούν  590 ευρώ σύνταξη στον πρώτο και 610 στον δεύτερο ,κάκιστα.

και αν ο πρώτος πάρει και ένα βοήθημα 30 ευρώ ,ώστε το τελικό να είναι 620.  είμαστε για να φεύγουμε.

• 0

αν είναι εκθέσεις ιδεών πήγαινε ρώτησε όσους "αφελείς" πλήρωναν την ανώτατη ασφαλιστική κλάση και τι σύνταξη παίρνουν.

τέλος πάντων ,δεν με ενδιαφέρει στο στρεβλό παρελθόν ,αλλά το μέλλον των παιδιών μας.

εμείς χαμένοι θα βγούμε με την αλλαγή που προτείνω.  αλλά δεν θα χρειάζεται γραφειοκρατία,χωροφύλακες και πρόστιμα.

ότι έδωσες παίρνεις ,ότι δεν έδωσες χάνεις.

ο κουβάς πρέπει να τελειώσει ,φυσικά θα απελευθερωθούν και οι επιχειρήσεις από όλο αυτό το μαρτύριο.

αν τα 22 4-ωρα δημιουργούν 25 ασφαλιστικές και 400 ευρώ μισθό και κατ'επέκταση σύνταξη καλώς.

αν τα 22 8-ωρα δημιουργούν 25 ασφαλιστικές και 800 ευρώ μισθό και κατ'επέκταση σύνταξη πολύ καλώς.

αν όμως δημιουργούν  590 ευρώ σύνταξη στον πρώτο και 610 στον δεύτερο ,κάκιστα.

και αν ο πρώτος πάρει και ένα βοήθημα 30 ευρώ ,ώστε το τελικό να είναι 620.  είμαστε για να φεύγουμε.

μάλιστα , όλο αυτό είναι απάντηση στην ερώτηση 
" Πόσα ένσημα ΙΚΑ καταβάλλονται από τον εργοδότη, σε περίπτωση εργαζομένου με 4ωρη απασχόληση και 5 ημέρες την εβδομάδα ????

ότι πεις 

• 0

μάλιστα , όλο αυτό είναι απάντηση στην ερώτηση 
" Πόσα ένσημα ΙΚΑ καταβάλλονται από τον εργοδότη, σε περίπτωση εργαζομένου με 4ωρη απασχόληση και 5 ημέρες την εβδομάδα ????

ότι πεις 

του απάντησα.

και αν βγάλει ΄'ακρη να μας το πει ,βάσει επίσημων θέσεων.

με το σκεπτικό το δικό μου 13 πλήρους θέλει.  (ως προς το ποσό σύνταξης)

• 0

το θέμα είναι ότι το ΙΚΑ είναι κάθετο για 25 ασφαλιστικές.

Πως το χειρίζεστε σε περίπτωση ελέγχου?Αρκεί η επίδειξη της δικαστικής απόφασης ή θα σας μπλέξουν σε περιπέτειες αφού δεν υπάρχει νόμος?

Ίσως όταν απαντάμε σε μια ερώτηση καλό θα ήταν να εξηγήσουμε και τα ψιλά γράμματα (δικαστικές αποφάσεις-συνήγορος του πολίτη-έλλειψη νόμου κτλ),ώστε να έχει ο ερωτών όλα τα δεδομένα και να αποφασίσει ο ίδιος πως θα διενεργήσει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

• 0

και νόμος υπάρχει και αποφάσεις υπάρχουν και πόρισμα ΣτΠ υπάρχει και πεισματική παρανομία του ΙΚΑ υπάρχει.

Προσωπικά ακολουθώ το νόμο. 25 για υπάλληλο, 24-25-26-27 για ημερομίσθιο.

Στον έλεγχο προσκόμισα όλα αυτά. Το ΙΚΑ διέγραψε τις παραπάνω των 22 ημέρες και είναι θέμα του εργαζόμενου αν θα προσφύγει.

Εγώ εξακολουθώ να βάζω 25.

Πέραν των όσων αναφέρονται στο σύνδεσμο που παρέθεσε ο Χαλκιδέος δείτε και το άρθρο του Νιάρχου. (ο οποίος είδε το φώς μετά την αποχώρησή του από τη διοίκηση του ΙΚΑ)  NiarxosPartTime.pdf

• 0

Εκτός των παραπάνω σωστών, κανονίστε να πέσετε και σε κανένα ψαγμένο εργαζόμενο να σας κάνει καταγγελία ότι δεν του κολλάτε τα κανονικά 25 ένσημα :)

• 0

Σαν εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ 5μερο(Δευτέρα - Σάββατο και 1 μέρα ρεπό) μισθωτή με 4ωρο μου κολλούσαν 25 ένσημα. Τώρα όμως σα Δημ. Υπάλληλος στο ΙΚΑ, όταν κάνω ουσιαστικό μου είπαν ότι το 4ωρο είναι 22 για υπάλληλο. Ο δε πρώην εργοδότης μου που μίλησα με το λογιστήριο τους, είπε ότι εθέσαν ερώτημα και στη Διοίκηση του ΙΚΑ αλλά απάντηση δεν πήραν. Σε ένα άλλο ΙΚΑ που ρώτησα, εκεί η δ/ντρια έκοψε τα 25 σε 4ωρους και τώρα είναι στα δικαστήρια με γνωστή γερμανική εταιρεία μάρκετ. Όταν τους είπα για το συγκρίσιμο εργαζόμενο 8ωρο (οι δ/ντες των μάρκετ είναι 8ωροι), για δικαστήρια που έχουν γίνει και δικαίωσαν τους 4ωρους, την απόφαση του ΣΤΕ και τη δική σας αναφορά, μου είπαν το απλό ότι " κάνε αυτό που σου λέμε οι παλιοί". Εμένα πάντως αν έρθει κάποιος και μου κόψει τα 25ρια μου, καλύτερα να εξαφανιστεί από τη γη!! 

• 0

Το ΙΚΑ διέγραψε τις παραπάνω των 22 ημέρες και είναι θέμα του εργαζόμενου αν θα προσφύγει.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ!

Δεν είναι απλά τα πράγματα και θα πρέπει να διευκρινίζεται στους ερωτώντες!

Το ότι το ΙΚΑ παρανομεί είναι γνωστό,αλλά όπως σημείωσες και σύ χρειάζεται προσφυγή.

• 0

η απόφαση του πρωτοδικείου Χαλκίδας είναι από προσφυγή εργαζόμενης δικού μου πελάτη 
το ΙΚΑ της έκοβε πάνω από 1,000 ένσημα και προσεφυγε 
από την άλλη διαβάστε και αυτά που λέει ο Λούκυ Λουκ 

• 0

Δεν διαφωνώ συνάδελφε ούτε με εσάς αλλά ούτε και με τον Λούκυ Λούκ.

Απλά λέω να γνωρίζει και ο ερωτών.

Όπως και νά'χει,αυτός που θέλει συμμόρφωση είναι το ΙΚΑ!

• 0

Εχω ακριβώς το ίδο πρόβλημα. Η εταιρία δεν έχει θέμα με τα 25. Η λογίστρια τα κόλλησε 25 για 4 μήνες. Μετά το ΕΦΚΑ της είπε μεγιστο 22. Και χωρίς καμμία ενημέρωση κολλαει όσα να ναι. Ρώτησα στο Ε.Κ.Θ εργατολόγο και μου πε ότι έιναι 22.

Αν χρειάζεται προσφυγή δεν έχω θέμα να την κάνω. 

• 0
16 ώρες πριν, anastasia.mavorpoulou είπε

Εχω ακριβώς το ίδο πρόβλημα. Η εταιρία δεν έχει θέμα με τα 25. Η λογίστρια τα κόλλησε 25 για 4 μήνες. Μετά το ΕΦΚΑ της είπε μεγιστο 22. Και χωρίς καμμία ενημέρωση κολλαει όσα να ναι. Ρώτησα στο Ε.Κ.Θ εργατολόγο και μου πε ότι έιναι 22.

Αν χρειάζεται προσφυγή δεν έχω θέμα να την κάνω. 

το θέμα θα παραμένει άλυτο όσο το ΙΚΑ παρανομεί 
πάρα πάνω (στην προσφυγή της ομάδας στον συνήγορο του πολίτη) υπάρχει μπόλικο υλικο για να βοηθήσει στην προσφυγή 

• 0

Μου φαίνεται κουφό να παίρνει πρωτοβουλία η λογίστρια και να κολλάει ότι θέλει. Ο εργοδότης μου ξεκαθάρισε ότι της είπε για 25 και ότι για αυτόν είναι ακριβώς το ίδιο μισθολογικά

• 0

Εφυγα από την εταιρία στις 28/2. Μετά από το συγκεκριμένο θέμα διορθώθηκαν τα ένσημα του τελευταίου εξαμήνου που είχα γινει και αορίστου χρονου (αν θυμάμαι καλά η απόφαση αφορούσε αορίστου;) 

Την ημέρα που σταμάτησα μου ειπαν ότι θα κάνουν αίτηση για διόρθωση. 4/4 υποτιθεται εστειλαν εξουσιοδότηση στο λογιστή. Ως τις 20/5 δεν είχε γινει τίποτα. Μετά που την κοίταξα καλύτερα διαπίστωσα ότι η εξουσιοδότηση δεν είχε θεώρηση.

Εψαξα το λογιστικό γραφείο που είχε την εταιρία. Διαπίστωσα ότι εχει αλλάξει. Δεν μου έλεγαν πιο είναι όσο ακόμη ήμοουν εκεί. Με τα ονόματα στην εξουσιοδότηση και μια αναζήτηση το βρήκα. Επικοινώνησα με το γραφείο. Προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη. Και ότι κάνω λάθος και δεν δικαιούμαι τα 25 αλλά επέμεινα

Στη συνέχεια εστελαν νέα εξουσιοδότηση στο λογιστή αυτή τη φορά θεωρημένη στο κεπ να παει να κάνει τη διόρθωση. Η διόρθωση έγινε 27/5 (εχω αντίγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου)

Μετά με πήρε ο λογιστής για να μου εξηγήσει ότι ουδέποτε του ζητήθηκε να κάνει τέτοια διόρθωση ΄μέχρι τη μέρα που πήρα εγώ τηλέφωνο και ότι την εξουσιοδότηση πρώτη φορά την πήρε όταν έγινε το θέμα. Επίσης πρότεινε να συναντηθούμε και οι 3 (εγώ αυτός και εκπρόσωπος εταιρίας) για να τα πει απέξω λίγο.

Αρνηθηκα φυσικά δεν εχω διαθεση να ασχοληθώ. Εχω όμως την εξής απορία; Τα ένσημα που έπαιρνα 2,5 χρόνια που ήμουν ορισμένου μπορούν να διορθωθούν σε 25; Δεν το ήξερα τότε και την πάτησα

• 0

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΕ 4ΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ 25 ΕΝΣΗΜΑ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΣΕ 22, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΜΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 25. ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒ.ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ 25.......

• 0
On 6/2/2022 at 11:00 AM, ΠΕΤΡΟΣ said:

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΕ 4ΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ 25 ΕΝΣΗΜΑ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΣΕ 22, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΜΕ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 25. ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒ.ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ 25.......

Αν τα κόψει θα κάνω προσφυγή. Προς το παρόν όλες οι προσφυγές δικαιώνονται. Αν όμως δεν τα βάλει δεν μπορώ να τα παρω μετά από 20 χρονια πχ