Jump to content
  • 0
gapdk

Παραγραφή Περιόδου Επιδότησης από τον ΟΑΕΔ και Βεβαίωση Ποσού Ενσήμων από το ΙΚΑ για εκπρόθεσμη απόδοση ενσήμων μηνός.

Question

Καλημέρα σε όλους!

Σε επιδοτούμενο διετές πρόγραμμα ανέργου, ο ΟΑΕΔ μας ενημέρωσε σήμερα ότι θα προβεί σε παραγραφή της περιόδου Δεκεμβρίου 2013 από το πρόγραμμα, γιατί οι αντίστοιχες εισφορές του ΙΚΑ αποδόθηκαν καθυστερημένα και όχι εμπρόθεσμα (πληρώθηκαν συγκεκριμένα μετά από Πράξη Βεβαίωσης του ΙΚΑ το Σεπτέμβριο του 2014) και για το λόγο αυτό μάλιστα, θα στείλουν υπηρεσιακά ειδοποίηση στο αρμόδιο υποκ. ΙΚΑ προκειμένου να βεβαιώσει το συνολικό ποσό των ενσήμων του επιδοτούμενου προσωπικού (1 άτομο) στο σύνολο (χωρίς να ληφθεί δηλαδή υπόψη η επιδότηση που υπολογίστθηκε στην ΑΠΔ).

 

Στη συνέχεια, θα μπορέσουμε ( όπως μας είπαν) να υποβάλλουμε ένσταση στην οποία κατά πάσα πιθανότητα (εφόσον και η καρτέλα του εργοδότη από το ΙΚΑ είναι σε απόλυτη συμφωνία δηλωθέντων-καταβληθέντων) θα δικαιωθούμε. Αυτό όμως προυποθέτει καταβολή της διαφοράς του ποσού της επιδότησης στο ΙΚΑ για εκείνη την περίοδο (φυσικά με τις αναλογούσες προσαυξήσεις) και στη συνέχεια, εφόσον εγκριθεί η ένσταση και επανέλθει από τον ΟΑΕΔ η επιδότηση, θα ζητηθούν τα χρήματα της συμπληρωματικής πληρωμής που θα κάνουμε .... πίσω...!!!!!!

 

Απορώ γιατί το Δημόσιο μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι και να ταίζει το θηρίο της γραφειοκρατίας σε ξεκάθαρες περιπτώσεις (ο εργοδότης ΔΕΝ χρωστάει ούτε σεντ πλέον βάσει και κάποιων συμψηφισμών που έγιναν από το ΙΚΑ από υπερπληρωμές κατά καιρούς κλπ).

 

Προβλέπεται "απόρριψη" αυτής της κατηγορίας προγραμμάτων για εκπρόθεσμη καταβολή τρεχουσών εισφορών (δηλ. μετά την υποβολή της αίτησης του συγκεκριμένου τριμήνου)?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Καλημερα,το ιδιο ετυχε κ σε μενα,με την διαφορα οτι βγηκε πραξη κ απο το ικα για την διαφορα των εισφορων,εκανα ρυθμιση κ περιμενω απαντηση απο την ενσταση που κατεθεσα στον ΟΑΕΔ

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλησπέρα φίλε μου!

Δεν γνωρίζω ποιες ακριβώς είναι οι δικές σου ελλείψεις στο πρόγραμμα που σου το έβγαλαν άκυρο, στη δική μου περίπτωση ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αλλά μόνο η συγκεκριμένη περίοδος !!!! Αυτό είναι το κουφό!

Είναι η λογική του παραλόγου: Αφού η ίδια η υπάλληλος του ΟΑΕΔ μας απάντησε ότι 90% δικαιώνονται οι επιχειρήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί δεν περιμένει ο ΟΑΕΔ να συζητηθεί η ένσταση που θα κάνει η επιχείρηση, και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και απορριφθεί η ένσταση, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ να ενημερώσει όπως οφείλει το ΙΚΑ για τη βεβαίωση του ποσού της επιδότησης που κακώς συμψηφίστηκε με την  ΑΠΔ.

Δηλαδή, προτιμούν να ενημερώσουν το ΙΚΑ για ακύρωση, και αν βγει η ένσταση υπέρ της επιχείρησης να ξαναενημερώσουν το ΙΚΑ για ακύρωση της ΠΕΕ και επιστροφή του ποσού που θα έχει πληρώσει η επιχείρηση ως πιστωτικό υπόλοιπο και αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές.... Ξυσε τα τέτοια σου δηλαδή! Και μιλάμε για το αστρονομικό ποσό των ... 250€, όσο είναι η επιδότηση ενός ατόμο ... σώθηκε το ΙΚΑ δηλαδή με αυτά! θα λύσει το πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας πιστεύω!

Γι αυτό δεν θα τελειώσει ποτέ η γραφειοκρατία!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Είναι παράλογο σίγουρα, αλλά σε ΟΑΕΔ ΠΛ.Αττικής και Αθηνών που είχα παρόμοια προγράμματα, είχαν βγάλει απορριπτική απόφαση για τρίμηνο, κάναμε ένσταση, αλλά δεν είχαν στείλει στο ΙΚΑ την απορριπτική για να πληρώσουμε την διαφορά των εισφορών!

Εαν δεν έχουν γίνει απολύσεις και έχουν πληρωθεί τα πάντα, πιστεύω θα δικαιωθείς στον έλεγχο του ΟΑΕΔ.

Πρόσφατα παραβρέθηκα σε μια τέτοια εξέταση ένστασης στον ΟΑΕΔ Αλίμου , για εκπρόθεσμη προσκόμιση των δικαιολογητικών για 3 τρίμηνα, όπου μπήκα σε μια αίθουσα και βρέθηκα σε μια ''στρογγυλή τραπέζη'' με 10 άτομα! 

Επειδή όμως η εταιρεία είχε διατηρήσει το προσωπικό της μετά απο 3 χρόνια που είχε το επιδοτούμενο πρόγραμμα αξίας 40.000€, δικαιώθηκε. 

Μανίκι περνάς χωρίς ουσιαστικό λόγο! Μεγάλη γραφειοκρατεία πράγματι..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Καλημέρα συνάδερφοι,

 

θα ήθελα τα φώτα σας για αποφαση παραγραφης για εκπροθεσμη καταβολη διμήνου στον ΟΑΕΔ σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργου . Με ενημέρωσαν να κάνω ένσταση. Ψάχνω κάποιο υπόδειγμα για να δω πως θα την γράψω την ένσταση. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? 

 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Δεν εχω τετοιο εντυπο.

Κανε μια απλη Ενσταση σε word προς ΟΑΕΔ και πηγαινε να την καταθεσεις.

Το πολυ πολυ να σου δωσουν να  αντιγραψεις το κειμενο σε καποιο δικο τους εντυπο που θα σου χορηγησουν εκει (ή να το προσκομίσεις ως επισυναπτόμενο ισως?).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...