Προς το περιεχόμενο
  • 0

Εκπρόθεσμη ενημέρωση βιβλίων


vasilis29

Ερώτηση

Επιχειρηση με απλογραφικά τηρεί βιβλίο εσοδων-εξόδων ενημερωμένο μέχρι και το 3οτριμηνο του 2015.Σε περίπτωση ελέγχου σήμερα π.χ 12/03/2016 θα καταλογιστεί πρόστιμο του αρθρου 13 του Ν.4174 ή θεωρείται διαδικαστική παράβαση χωρίς πρόστιμο(3. Τέλος, δεν επιβάλλονται πρόστιμα για τις λοιπές περιπτώσεις διαδικαστικών παραβάσεων τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων (π.χ. εκπρόθεσμη ενημέρωση βιβλίων, μη εμπρόθεσμη ενημέρωση βιβλίων, εκπρόθεσμη έκδοση στοιχείων κ.λπ.), οι οποίες ανάγονται στο χρονικό διάστημα από 1.1.2014 και μετά.πολ 1252/20.11.2015 Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/22291 © Taxheaven

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Η συγκεκριμένη παράβαση θεωρώ ότι δεν θεωρείται εκπρόθεσμη ενημέρωση (κατά την στιγμή του ελέγχου δεν υπήρχαν βιβλία από 1/4/2015), επομένως θεωρείται διαδικαστική παράβαση της περ,η της παραγ. 1 του άρθρου 54 και θα επιβληθεί πρόστιμο 2.500,00 €

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

βιβλία υπάρχουν ενημερωμένα στην επιχείρηση μέχρι και 30/09/2015.Το τελευταίο τρίμηνο  λείπει από το βιβλίο.Ο έλεγχος έγινε χθες.Αν το εκτυπώσω σήμερα δεν θεωρείται εκπρόθεσμη ενημέρωση για να γλιτώσω το πρόστιμο?Η εκπρόθεσμη ενημέρωση που αναφέρει η ΠΟΛ 1252 ποιες περιπτώσεις δηλαδή καλύπτει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

διαδικαστική παράβαση της περ,η της παραγ. 1 του άρθρου 54 και οτι  θα επιβληθεί πρόστιμο 2.500,00 €.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

το άρθρο 7 της ΠΟΛ 1003/14 :

Άρθρο 7: Διαφύλαξη λογιστικών αρχείων

1 7.1.1 Η παράγραφος αυτή αναφέρεται στις προθεσμίες φύλαξης των λογιστικών αρχείων.

7.1.2 Από τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν ορίζεται ο τόπος τήρησης και διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων. Συνεπώς αυτά μπορούν να τηρούνται και να φυλάσσονται οπουδήποτε, ακόμη και κατά την διάρκεια της περιόδου που αφορούν, με την προϋπόθεση να επιδεικνύονται και να δίνονται στον έλεγχο όταν αυτά ζητηθούν, εντός ευλόγου χρόνου. Σημειώνεται ωστόσο ότι άλλα νομοθετήματα δύναται να ρυθμίζουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα της διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων (σχετικές και οι διατάξεις του της παρ. 2 του άρθρου 13 του Ν. 4174/2013). 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Η παράβαση στοιχειοθετείται κατά την ώρα του ελέγχου. Και κατά την ώρα του ελέγχου δεν υπήρχαν βιβλία. Η περίπτωση του εκπρόθεσμου στοιχειοθετείται όταν από τα βιβλία τα οποία είναι ενημερωμένα, ο έλεγχος μπορέσει να σου αποδείξει ότι τα έχεις ενημερώσει εκπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1003/2014 ορίζεται:

7.1.2 Από τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν ορίζεται ο τόπος τήρησης και διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων. Συνεπώς αυτά μπορούν να τηρούνται και να φυλάσσονται οπουδήποτε, ακόμη και κατά την διάρκεια της περιόδου που αφορούν, με την προϋπόθεση να επιδεικνύονται και να δίνονται στον έλεγχο όταν αυτά ζητηθούν, εντός ευλόγου χρόνου. Σημειώνεται ωστόσο ότι άλλα νομοθετήματα δύναται να ρυθμίζουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα της διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων (σχετικές και οι διατάξεις του της παρ. 2 του άρθρου 13 του Ν. 4174/2013).
 

Επομένως κατά την άποψή μου, τύπωσε και προσκόμισε τα βιβλία, επικαλέσου ότι ο τόπος τήρησης και διαφύλαξης των βιβλίων δεν είναι στην επιχείρηση σύμφωνα με την παραπάνω ΠΟΛ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
2 hours ago, vasilis29 said:
2 hours ago, vasilis29 said:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδια καλό τριήμερο...

 

Πες μα τι έγινε τελικά με το πρόστιμο ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...