Προς το περιεχόμενο
Constantinos

Κέντρο σχολικής μελέτης δημοτικού-γυμνασίου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κέντρα. Τι πρέπει να προσεχθεί κατά την έναρξη. Χρειάζεται να προσκομισθεί κάποια ιδιαίτερη άδεια από κάποια αρχή , θέλει εγγραφή σε επιμελητήριο ;

Ο ΚΑΔ που προκρίνεται μετά την πρώτη κουβέντα αναφέρεται στον 85.59.19 ο οποίος περιλαμβάνει από κάτω όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι απαλλάσσεται του ΦΠΑ ή όχι ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα ψάξει κάποια στιγμή όταν πελάτης μου με φροντιστήριο μ.ε. ήθελε να δημιουργήσει τμήματα μελέτης για παιδιά δημοτικού, μιας και το φροντιστήριο γι' αυτές τις τάξεις (απ' ότι έλεγε) απαγορεύεται.

Αρμόδιος φορέας για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κέντρων μελέτης είναι ο εοππεπ. Αν μπεις στην σελίδα του θα βρεις την διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κ.Α.Δ. που να αναφέρεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν υπάρχει, μιας και είναι κάτι σχετικά καινούριο στην Ελλάδα, οπότε θεωρώ πως ο 85.59.19 είναι μια ασφαλής επιλογή.

Κατά την προσωπική μου άποψη όμως το κέντρο μελέτης δεν είναι "εκπαίδευση", ούτε "διδασκαλία", οπότε σαν δραστηριότητα δεν απαλλάσσεται του ΦΠΑ.

 

Υ.Γ. Εμείς τελικά δεν το προχωρήσαμε γι' αυτό και δεν επιδίωξα την αναζήτηση μιας πιο επίσημης θέσης για το θέμα του ΦΠΑ.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτεΣύνδεση τώρα

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×