Προς το περιεχόμενο

Κέντρο σχολικής μελέτης δημοτικού-γυμνασίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κέντρα. Τι πρέπει να προσεχθεί κατά την έναρξη. Χρειάζεται να προσκομισθεί κάποια ιδιαίτερη άδεια από κάποια αρχή , θέλει εγγραφή σε επιμελητήριο ;

Ο ΚΑΔ που προκρίνεται μετά την πρώτη κουβέντα αναφέρεται στον 85.59.19 ο οποίος περιλαμβάνει από κάτω όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι απαλλάσσεται του ΦΠΑ ή όχι ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα ψάξει κάποια στιγμή όταν πελάτης μου με φροντιστήριο μ.ε. ήθελε να δημιουργήσει τμήματα μελέτης για παιδιά δημοτικού, μιας και το φροντιστήριο γι' αυτές τις τάξεις (απ' ότι έλεγε) απαγορεύεται.

Αρμόδιος φορέας για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κέντρων μελέτης είναι ο εοππεπ. Αν μπεις στην σελίδα του θα βρεις την διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κ.Α.Δ. που να αναφέρεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν υπάρχει, μιας και είναι κάτι σχετικά καινούριο στην Ελλάδα, οπότε θεωρώ πως ο 85.59.19 είναι μια ασφαλής επιλογή.

Κατά την προσωπική μου άποψη όμως το κέντρο μελέτης δεν είναι "εκπαίδευση", ούτε "διδασκαλία", οπότε σαν δραστηριότητα δεν απαλλάσσεται του ΦΠΑ.

 

Υ.Γ. Εμείς τελικά δεν το προχωρήσαμε γι' αυτό και δεν επιδίωξα την αναζήτηση μιας πιο επίσημης θέσης για το θέμα του ΦΠΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...