Jump to content
  • 0
NIKOS3217

ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ 13% Η΄23% ΦΠΑ

Question

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ-ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ Δ.Α ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΦΑΖΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ

ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΘΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 13% Η΄23% ( ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ )

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

εδω σε αυτη την περιπτωση υπαρχει ενα κενο σε οτι αφορα αυτη την συναλλαγη- εχει ξανατεθει το θεμα ομως κανεις δεν εχει διατυπωση μια τεκμηριωμενη απαντηση.αρχικα πολλοι λενε οτι απο την στιγμη που ειναι κτηνοτροφος κοβει μονο ζωντα δηλαδη 23%.απο την αλλη λενε οτι εαν ο παραγωγος πηγαινει με δικο του μεσο τα ζωα στο σφαγειο μετα μπορει να κοψει κρεας 13% εαν καποιος γνωριζει εχει ρωτησει και ξερει ας απαντησει.τελος σε πολλες περιοχες οι κτηνοτροφοι χρησιμοποιουν φορτηγα δημοσιας για την μεταφορα .των ζωων.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ-ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ Δ.Α ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΦΑΖΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ

ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΘΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 13% Η΄23% ( ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ )

 

Οντως η διαδικασία που περιγράφεις είναι μπέρδεμα. Ομως αναφέρεις πως τα έξοδα σφαγής επιβαρύνουν τον κρεοπώλη άρα απο μόνη της η ερώτηση απαντάται εν μέρει στό γεγονός ότι ο κρεοπώλης αγόρασε ζωντανό το ζώο και το έσφαξε με δικά του έξοδα αφου τα τιμολόγια του σφαγείου εκδίδονται στό όνομα του. Το τιμολόγιο του κτηνοτρόφου σε αυτή την περίπτωση θα είναι με 23% (ζώντα ζώα). Ο κτηνοτρόφος κατά την άποψη μου έχει δικάιωμα να πουλήσει κρέας βάσει του κώδικα αλλά πρέπει να σφάξει το ζώο με δικά του έξοδα και στή συνέχεια να τιμολογήσει διακριτά το κρέας αλλά και αναλυτικά τα υποπροιόντα αυτού ,κεφάλι, εντόσθια, δέρμα  επι του τιμολογίου για να είναι εντάξει τα δύο μέρη (κτηνοτρόφος-κρεοπώλης).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Νομίζω πως εμείς το κάνουμε περίπλοκο.

Κτηνοτρόφος που πουλά ζώο για σφαγή 13%.

Κτηνοτρόφος που πουλά ζώο για πάχυνση η ολόκληρο το ζωικό κεφάλαιο σε άλλη εκμετάλλευση  τότε φπα 23%.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Νομίζω πως εμείς το κάνουμε περίπλοκο.

Κτηνοτρόφος που πουλά ζώο για σφαγή 13%.

Κτηνοτρόφος που πουλά ζώο για πάχυνση η ολόκληρο το ζωικό κεφάλαιο σε άλλη εκμετάλλευση  τότε φπα 23%.

Απο που προκύπτει αυτό.... υπάρχει κάποια διάταξη που να αναφέρει κάτι τέτοιο?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Απο που προκύπτει αυτό.... υπάρχει κάποια διάταξη που να αναφέρει κάτι τέτοιο?

όπως το γράφω δεν αποτυπώνεται πουθενά. Η φιλοσοφία του φπα νομίζω πως είναι αυτή. Θέλει να ξεχωρίσει την εμπορία των ζώντων ζώων (23%)  από την εμπορία του κρέατος (13%). Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

δηλαδη αν το τιμ.παρ. υπηρ. του σφαγειου επιβαρυναι τον κτηνοτροφο θα μπορουσε να εκδοσει τιμολογιο κρεατος με 13%?

αφου οι αγελαδες των κτηνοτροφων ειναι γαλακτοπαραγωγης και κρεατοπαραγωγης .

αμα σφαζει αγελαδες κρεατοπαραγωγης ,κρεας δεν πουλαει αρα με 13%? ετσι δεν ειναι ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Κατά τη γνώμη μου έχει σημασία ποιος χρεώνεται τα έξοδα σφαγείου και όχι ποιος μεταφέρει τα ζώα.

Δηλαδή, αν ο κτηνοτρόφος μεταφέρει τα ζώα, πληρώσει το σφαγείο, παραλάβει τα σφαγμένα ζώα και μετά τα πουλήσει στον κρεοπώλη θα χρεώσει 13% αφού πουλάει στον κρεοπώλη κρέας (έχει το δικαίωμα ο κτηνοτρόφος να πουλήσει κρέας όμως;).

Τώρα αν ο κρεοπώλης πληρώσει το σφαγείο, έχει αγοράσει στην ουσία τα ζώα ζωντανά. Συνεπώς ο κτηνοτρόφος θα χρεώσει 23% ΦΠΑ αφού πουλάει στον κρεοπώλη ζώντα ζώα. Η μεταφορά των ζώων από τον κτηνοτρόφο είναι εξυπηρέτηση.

Ας πει και κανένας άλλος τη γνώμη του.

 

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ-ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ Δ.Α ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΦΑΖΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ

ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΘΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 13% Η΄23% ( ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ )

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

δηλαδη αν το τιμ.παρ. υπηρ. του σφαγειου επιβαρυναι τον κτηνοτροφο θα μπορουσε να εκδοσει τιμολογιο κρεατος με 13%?

αφου οι αγελαδες των κτηνοτροφων ειναι γαλακτοπαραγωγης και κρεατοπαραγωγης .

αμα σφαζει αγελαδες κρεατοπαραγωγης ,κρεας δεν πουλαει αρα με 13%? ετσι δεν ειναι ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

δηλαδη αν το τιμ.παρ. υπηρ. του σφαγειου επιβαρυναι τον κτηνοτροφο θα μπορουσε να εκδοσει τιμολογιο κρεατος με 13%?

αφου οι αγελαδες των κτηνοτροφων ειναι γαλακτοπαραγωγης και κρεατοπαραγωγης .

αμα σφαζει αγελαδες κρεατοπαραγωγης ,κρεας δεν πουλαει αρα με 13%? ετσι δεν ειναι ?

Δηλαδή αμα σφάξει μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής δεν είναι κρέας? Το θέμα είναι να αποδείξει ότι την έσφαξε. Αυτό παοδεικνύετε μόνο με τις βεβαιώσεις διακίνισης απο το κτηνιατρείο και το τιμολόγιο του σφαγείου. Τώρα το σφαγμένο ζώο μπορεί βάσει αγορανομικού κώδικα να το πουλήσει ως κρέας με 13% ΦΠΑ αφού τιμολογήσει διακριτά και τα υποπροιόντα του. Κεφάλι , Εντόσθια και Δέρμα. Αλλιώς σε έναν έλεγχο είναι σίγουρο ότι θα του καταλογίσουν τη διαφορά του ΦΠΑ 10% (23-13) και παράβαση διότι τα υποπροιόντα τα διακίνησε και τα εμπορεύτηκε χωρίς παραστατικό. Οπως το ίδιο πρόβλημα έχει και ο κρεοπώλης ο οποίος στήν ουσία τα παραλαμβάνει για να τα πουλήσει. Αυτός όμως μπορεί να το κάνει και χωρίς παραστατικό αφού δεν φαίνεται πουθενα ότι τα αγόρασε..... Πιστεύω ότι εδώ λύνεται τι θέμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Σε ερευνα που εκανα για το αν μπορει ενας κτηνοτροφος να πωλει σφαγμενο το ζωο του τα πραγματα εμπλεξαν περισσοτερο. Η διευθυνση κτηνιατρικης σε εθεσε ερωτημα στην διαυθυνση υγιεινης και μου απαντησαν οτι γινεται 1) αν ο κτηνοτροφος διαθετει νομιμο σφαγειο και 2) αν ο κτηνοτροφος διαθετει φυγεια συντηρησης του κρεατος και βεβαια αποδικνυει οτι εσφαξε μονος του τα ζωα (σφακτικα-παραπροιοντα κλπ).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Σε ερευνα που εκανα για το αν μπορει ενας κτηνοτροφος να πωλει σφαγμενο το ζωο του τα πραγματα εμπλεξαν περισσοτερο. Η διευθυνση κτηνιατρικης σε εθεσε ερωτημα στην διαυθυνση υγιεινης και μου απαντησαν οτι γινεται

1) αν ο κτηνοτροφος διαθετει νομιμο σφαγειο - ποια διυθυνση κτηνιτρικης ειναι αυτη??θα θελα πολυ να ξερω....

και 2) αν ο κτηνοτροφος διαθετει φυγεια συντηρησης του κρεατος και βεβαια αποδικνυει οτι εσφαξε μονος του τα ζωα (σφακτικα-παραπροιοντα κλπ).- μια απο τα ιδια

αντε και δεχομαστε ολα τα παραπανω(εκτος απο αυτα που απαντησε η διεθυνση κτηνιατρικης) <_< ...εχει σκεφτει κανεις οτι για τους αγελαδοτροφους ειναι θεμα αυτο απο τη στιγμη που δεν τους συμφερει να πουλανε ζωντανα?αλλα κιλα ειναι ενα μοσχαρι ζωντανο αλλα κιλα σφαγμενο αρα και αλλα τα εσοδα.(δεν παει 50-50)

ενας κτηνοτροφος δηλαδη αποκλειστικα πρεπει να πουλαει ζωντανα?γιατι συμφωνα με τα λεγομενα αυτο προκυπτει.

εγω επειδη ασχοληθηκα αρκετα με το θεμα θεωρω οτι η διαδικασια δ.α- σφαγειο και μετα τη ζυγιση τιμ σε κρεοπωλη πιστευω οτι καλυπτει τη διαδικασια της πωλησης. Καποια στιγμη ειχα μιλησει κ με υπουργειο και καταληξαμε σε 13% με τα αντιστοιχα παραστατικα αλλα αυτο μην το δενετε και κομπο..χαχχααχ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×