gapdk Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Καλησπέρα - καλησπέρα! Με ποια λογιστική εγγραφή θα απεικονίσουμε την Πρόσθετη Προκαταβολή Φόρου που βεβαιώθηκε από το Taxisnet στις ΑΕ-ΕΠΕ-ΙΚΕ? Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotlistianos Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 33.13 54.08 gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gapdk Posted January 7, 2016 Author Report Share Posted January 7, 2016 33.13 54.08 Πωπω! Τα απλά πράγματα είναι και τα δύσκολα καμία φορά! Κόλλησε το μυαλό μου! Ευχαριστώ !! gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo8111 Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 33.13 54.08Ή πιο ορθά κατά την γνώμη μου, χρέωση του λογαριασμού απαίτησης 33 κατά την πληρωμή της εκάστοτε δόσης. gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponzi Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Ή πιο ορθά κατά την γνώμη μου, χρέωση του λογαριασμού απαίτησης 33 κατά την πληρωμή της εκάστοτε δόσης. Γιατί κατά την πληρωμή και όχι με τη βεβαίωση? gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo8111 Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Γιατί υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει η πληρωμή του πρόσθετου ποσού της προκαταβολής έως 31.12. Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει τον χειρισμό που προτεινει ο συνάδερφος, ακόμα κ στην περίπτωση που δεν πληρωθεί η προκαταβολή έως την ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού, αρκεί να μην εμφανίσει στον ισολογισμό το χρεωστικό κ πιστωτικό ποσό των λογ. 33 κ 54 αντίστοιχα. gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Ή πιο ορθά κατά την γνώμη μου, χρέωση του λογαριασμού απαίτησης 33 κατά την πληρωμή της εκάστοτε δόσης. Αυτο το χειρισμό προτείνουν τα ΕΛΠ. gapdk and marialo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROAKIS Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 και εγώ δεν το κατάλαβα αυτό με τα ΕΛΠ . αφού με την βεβαίωση και να μην την πληρώσεις ,μπορείς να την αφαιρέσεις. απλά θα έχεις ληξιπρόθεσμη οφειλή. gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo8111 Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Αυτο το χειρισμό προτείνουν τα ΕΛΠ.Ναι εκει στηρίζω την γνώμη μου και νομίζω είναι ο ορθός λογιστικός χειρισμός. gapdk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIAZAK Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 καλημέρα! Ερώτηση!Σε ΑΕ που ανέλαβα απο 01/01/2016 βρήκα το εξής: ενώ στην υποβολή της αρχικής δήλωσης φορολ.εισοδ. (Ν) για 1/1-31/12/14 έχει υπολογιστεί η προκαταβολή φόρου και πληρώθηκε, αντίστοιχα δεν έχει γίνει η εγγραφή 31/12/14 στα βιβλία της προκαταβολής και φυσικά δεν εμφανίζονται και οι λογ/σμοι 33 και 54 (ενεργητικό και παθητικό ισολογισμού) προσαυξημένοι κατα το ποσό της προκαταβολής. Τι πρέπει να κάνω? και πως? Τι είναι το σωστό? γιατί δεν μου έχει ξανά τύχει. Διόρθωση ισολογισμού και δημοσίευσή του πάλι απο την αρχή? με πρακτικά κλπ? ή μπορεί με μια εγγραφή 01/01/15 να χρεώθεί ο 33.13 και να πιστώθεί ο 54.08? ......βέβαια αφορά το 2014. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITSOSTZABELAS Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 εγγραφη μετα την 1/1/2015σωστα το σκεφτεσαι MARIAZAK and Velisarios 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIAZAK Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 εγγραφη μετα την 1/1/2015σωστα το σκεφτεσαι Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο !Πολλούς χαιρετισμούς!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITSOSTZABELAS Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο !Πολλούς χαιρετισμούς!!!να δωσω χαιρετισμους .αλλα που ? στην εξουσια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIAZAK Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 να δωσω χαιρετισμους .αλλα που ? στην εξουσια ? Σε σένα!και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση KITSOSTZABELAS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KITSOSTZABELAS Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Σε σένα! και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση MARIAZAK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts