Προς το περιεχόμενο

ΣΤΕΛΝΩ ΜΥΦ 2015 ΕΣΟΔΩΝ=ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά! 

Σε κλίμα αγάπης λόγω των ημερών και συναδελφικής αλληλεγγύης προτείνω να στείλουμε όλοι τα έσοδα άμεσα με το κλείσιμο των τριμήνων 2015. Η κίνηση αυτή θα μας βοηθήσει όλους να εντοπίζουμε εγκαίρως τις αποκλίσεις που έχουμε στα έξοδα λόγω αμέλειας των πελατών μας.

 

Προτείνω λοιπόν να το κάνουμε όλοι για το 2015, έτσι ώστε να μη πάθουμε πάλι αυτά που παθαίνουμε τώρα για το 2014.

 

Καλές γιορτές με υγεία! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά.

 

άρα το ζητούμενο εξαρχής ήταν τα έσοδα.  τα έξοδα ο ενδιαφερόμενος έχει το πρόβλημα να τα βρει.

 

αυτό γιατί το είχα κάνει πρόταση στην διαβούλευση τότε και λέγανε έτσι δεν έχει νόημα η διασταύρωση!

 

και αφού εσύ ψάχνεις έξοδα ,με αναγκάζεις να δηλώσω τα έσοδά μου θέλω δεν θέλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα παρακαλούσα πολύ να στείλουν πρώτα τα του 2014, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ακόμη και σήμερα δεν έχουν στείλει και μιας και δε φαίνεται να υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή, μήπως, λέω μήπως και τελειώσουμε πρώτα μ' αυτό το έτος. Έπειτα, βλέπουμε για το '15...

 

Επίσης, καλές γιορτές να έχετε. :)

 

Υ.Γ.

Προσωπικά, ως ελάχιστη ένδειξη αντίδρασης ενάντια στον τρόπο που έχει στηθεί αυτό το έκτρωμα και την ταλαιπωρία που μας έχει επιφέρει, θα εξαντλήσω όλα τα χρονικά περιθώρια υποβολής για το 2015.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ,

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους με υγεία!

 

Οι αποκλίσεις εσόδων 2014 πότε πρέπει να διορθωθούν? έως 31/12/2015 ή έως 31/01/2016?

 

Ευχαριστώ,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ,

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους με υγεία!

 

Οι αποκλίσεις εσόδων 2014 πότε πρέπει να διορθωθούν? έως 31/12/2015 ή έως 31/01/2016?

 

Ευχαριστώ,

το ΠΑΣΧΑ του 2022

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι πρέπει να γίνει με τη Μ.Υ.Φ και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια καθώς και με τα λογιστικά γραφεία άμεσα

 

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα τη σημαντική δουλειά που κάνει ένα λογιστικό γραφείο. Όλες όμως αυτές οι αλλαγές με τις συγκεντρωτικές τιμολογίων από 0,01€ έχουν κουράσει τους λογιστές που δεν τους μένει χρόνος,  αλλά και τους επιχειρηματίες που ψάχνουν να βρουν τιμολόγια και φαντάσματα μέσα στον ελάχιστο παραγωγικό χρόνο που απομένει μέσα στην ημέρα για εργασία. Από την άλλη άποψη (του κράτους) έχουμε ένα σοβαρό θέμα όπως εκείνο υποστηρίζει για απόκρυψη εσόδων από τις επιχειρήσεις.  Λαμβάνοντας  υπ όψει  και τα 2 μέρη αυτό που πρέπει να γίνει είναι απλό.

  • Συγκεντρωτικές τιμολογίων (Μ.Υ.Φ) τριμηνιαίες 
    • Να αποστέλλουν μόνο τις χονδρικές  πωλήσεις και όχι τις αγορές οι επιχειρήσεις αυτόματα ή από το λογισμικό τους ή από τον φορολογικό τους μηχανισμό αν χρησιμοποιούν. 
    • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ = 100 διαφορετικές επιχειρήσεις  εκδίδουν από ένα τιμολόγιο αξίας 1€  (για διάφορους λόγους) στην εταιρεία ΤΑΔΕ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, για τον μήνα Ιανουάριο. Η ΤΑΔΕ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ θα πρέπει τον μήνα Ιανουάριο για την εμπορική της δραστηριότητα να έχει 100 τιμολόγια από 1€ = 100€ αγορές- πάγια  και δαπάνες. Η Γ.Γ.Π.Σ αυτό το γνωρίζει εφ όσον είναι υποχρεωτικός ο Α.Φ.Μ στην έκδοση τιμολογίου και οι 100 επιχειρήσεις τα έχουν δηλώσει οπότε μπορεί να παρακολουθεί συνολικά τις αγορές- δαπάνες ως μια οντότητα για τον ΑΦΜ της ΤΑΔΕ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και στο μήνα Ιανουάριο να τα έχει συμπληρώσει ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς ελέγχου.
      • Με αυτή τη μέθοδο θα  βγαίνουν οι αποκλίσεις  και θα βοηθήσει το έργο του λογιστικού γραφείου και όχι να «περιμένει στη γωνία» τον λογιστή για συνυπευθυνότητα.
      • Θα υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των επιχειρήσεων για συμφωνία μεταξύ αγορών και πωλήσεων
      • Να μην υπάρχει πρόστιμο αν η ΤΑΔΕ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ  δεν έχει δηλώσει ένα τιμολόγιο που έλαβε σε περίπτωση που το χάσει αλλά μόνο αν η ΤΑΔΕ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ δηλώνει κατ εξακολούθηση περισσότερες αγορές- δαπάνες απ΄αυτές που έχουν δηλώσει.
    • Δ.Ε.Κ.Ο και  ειδικά για την  ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ που ο Α.Φ.Μ του λογαριασμού δεν έχει να κάνει με την επιχείρηση πολλές φορές.
      • Εφ όσον αυτά αναγράφονται σε ένα ενεργό μισθωτήριο που έχει κατατεθεί ηλεκτρονικά θα αναγνωρίζονται ως δαπάνη από το μισθωτήριο. Αυτόματα πάλι η Γ.Γ.Π.Σ θα μπορεί να τα συμπληρώνει στις δαπάνες της ΤΑΔΕ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Το ίδιο θα μπορεί να συμβεί και με τις  εταιρείες τηλεφωνίας, ασφαλιστικές κοκ.
    • Λιανικές πωλήσεις
      • Όσον αφορά την Μ.Υ.Φ τσάμπα ο κόπος. Εστιατόρια - βενζινάδικα γραφική ύλη και διόδια υπάρχει η λύση του τιμολογίου.
      • Για την δήλωση των λιανικών από τον εκδότη να το αναλάβει η ταμειακή μηχανή ή ο φορολογικός μηχανισμός για αποστολή στη Γ.Γ.Π.Σ (απ ότι γνωρίζουμε όλοι έχει υλοποιηθεί). Για τη μη έκδοση ας αναλάβουν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. 

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα λογιστικά γραφεία είναι οι μηχανογραφικές τους υποδομές και ο εκσυγχρονισμός αυτών. Στη καλύτερη των περιπτώσεων τα περισσότερα λογιστικά γραφεία έχουν Windows xp. Οι μηχανογραφικές τους υποδομές θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα με τη συμβατότητα των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα προγράμματα που κάνουν χρήση από τους κατασκευαστές (Altec, Sinqular, Softone, Epsilon, Union, Data κοκ) για τη λογιστική παρακολούθηση των πελατών τους, έχουν πλέον ταυτιστεί με  τις νέες τεχνολογίες (windows 10) και δεν θα είναι συμβατά. Το κράτος από την άλλη πλευρά ζητά αλλά και διευκολύνει με τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες για κατάθεση οικονομικών καταστάσεων όπως ο Φ.Π.Α που είναι το βασικό του ταμείο. Το κράτος θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να βοηθήσει με απλές διαδικασίες τα λογιστικά γραφεία να εκσυγχρoνιστούν και να θεσπίσει προστάσία με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Ε.Σ.Π.Α 
    1. Με απλή διαδικασία να επιδοτήσει με 80% σε καθορισμένες τιμές για αναβάθμιση του εξοπλισμού τους πχ 600€ ανά θέση εργασίας με το λογισμικό.
    2. Το ΕΣΠΑ να επιδοτήσει τα σεμινάρια και τις συνδρομές τους
    3. Να υπάρχει απαλλαγή σε περίπτωση βλάβης του δικτύου τους (πχ Server - Router ή διακοπή internet) αν εκπρόθεσμα καταθέσουν οικονομικές καταστάσεις (Φ.Π.Α- Μ.Υ.Φ κοκ) και όχι πρόστιμο που τους βάζει σε αντιπαράθεση με τους πελάτες τους.
    4. Να επιδοτήσει τους πελάτες τους για εκσυγχρoνισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή- πρόγραμμα-φορoλογικό μηχανισμό και pos)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα και χρονια πολλα!!! οι επισφαλεις απαιτησεις που καταχωρουμε σε πρακτορειο ΟΠΑΠ πηγαινουν μυφ στις λοιπες δπανες ή δεν καταχωρονται καθολου στις μυφ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...