Προς το περιεχόμενο
  • 0

Τροποποιητικη δηλωση-ισολογισμος ΕΠΕ


billsio

Ερώτηση

Καλησπερα! θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σας σε μια περιπτωση που δεν εχω ξανααντιμετωπισει καθοτι ειμαι σχετικα νεος και ειναι λιγο σπανια η περιπτωση.παραθετω τα δεδομενα.

 

Πελατης μου ΕΠΕ, τον Ιουνιο του 2014 ενω ειχαμε στειλει τη δηλωση και ισολογισμο (χρησης 2013) μου εφερε κατι ξεχασμενα τιμολογια απο προμηθευτη αξιας 50.000,00 ευρω. Ετοιμασαμε τροποποιητικη δηλωση που μειωνε τον φορο του 2013 καθως και την προκαταβολη του φορου για το επομενο ετος, την οποια δεν παραλαμβανε η ΔΟΥ διοτι δεν ειχε ανοιξει το συστημα για τις τροποποιητικες και μου λεγανε φερε την αργοτερα. Ιανουαριο του 2015 μου την παραλαμβανουν και μου λενε οτι πρεπει να παει για ελεγχο και λεμε οκ. μεχρι να χρεωθει, να την δουνε κτλ... εφτασε Μαιος του 2015 οπου επρεπε να στειλω τη δηλωση για το 2014. Οποτε στη δηλωση της χρησης 2014 δεν γνωριζα ποια προκαταβολη φορου απο προηγουμενο ετος να συμπληρωσω. την αρχικη (μεγαλη) ή την τροποποιημένη (μικρη). Μη γνωριζοντας και με την λογικη έβαλα την τροποποιημενη (μικρη). Διοτι λεω μολις περασει η τροποποιητικη θα ερθουν τα αποτελεσματα και τα υπολοιπα σωστα. Τελικα στον ελεγχο (τρεχει ακομα) για τη χρηση 2013  μου ειπαν στη ΔΟΥ οτι το αρχικο ποσο θα το πληρωσει η εταιρεια ετσι και αλλιως. ασχετα απο την τροποποιητικη. και αν περασει η τροποποιητικη και μου ριξει το φορο τοτε αυτη η διαφορα θα συμψηφιστει με μελλοντικους φορους.

Οσον αφορα τα βιβλια, μη γνωριζοντας τι μπορει να προκυψει και πως να  χειριστω τα "ξεχασμενα" τιμολογια, τα καταχωρισα στη χρηση 2013 και εβγαλα και νεα αποτελεσματα-εκκαθαριση χωρις να τα οριστικοποιησω και χωρις να τα μετεφερω βεβαια, μεχρι να δω τι θα γινει. Στη χρονια 2014 ειχα μεταφερει τα αρχικα υπολοιπα (2013) και ειχα κλεισει ισολογισμο (2014) στο "χερι",  μιας και δεν ειχα μεταφερει να νεα υπολοιπα. Εννοειται και τα αρθρα τις χρησης 2014 δεν τα εχω οριστικοποιησει.

 

Τα ερωτηματά μου ειναι τα εξης:

1) Εφοσον η εταιρεια θα πληρωσει (εχει σχεδον πληρωσει) τον αρχικο φόρο (2013), για την χρονια 2014 δεν πρεπει να κανω τροποποιητικη μιας και ανοιξε το taxis ωστε να φερω στη δηλωση την αρχικη προκαταβολη απο το προηγουμενο ετος την οποια και πληρωσε-πληρωνει?

2) Στα βιβλια μου ειδικα για τη χρονια 2013 απο τις νεες εγγραφες τι να κρατησω και τι να σβησω απο τα μη οριστικοποιημενα αρθρα? να κρατησω την εγγραφη καταχωρισης των ξεχασμενων τιμολογιων και την μεταφορα τους στα αποτελεσματα, χωρις την νεα εκκαθαριση φορου (μιας και θα πληρωσει τον αρχικο φορο?)?? μετα ομως δε θα συμφωνει με την τροποποιητικη δηλωση. και αμα κρατησω ολες τις εγγραφες μεχρι την εκκαθαριση φορου δε θα συμφωνει με αυτο που θα πληρωσει τελικα..

 

Συγνωμη αν σας κουρασα, Περιμενω τη γνωμη σας.

Ευχαριστω εκ των προτερων

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση ακόμη

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...