Jump to content
Sign in to follow this  
apostolos

Ανακοίνωση συνδυασμού ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Recommended Posts

                                         ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ


Ποιοι είμαστε:


1.Βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις των λογιστών – φοροτεχνικών από τις αρχές του 2014 και στο 2015, γνωριστήκαμε στις προσπάθειες ν’ αντιταχθούμε στην απαξίωση της ζωής μας και της δουλειάς μας, συναντηθήκαμε στην λογική να εναντιωθούμε στην συνδιαλλαγή και την υποταγή, σε μια πολιτική που μας εξοντώνει ανθρώπινα και επαγγελματικά.


Είμαστε μέλη της ΕΦΕΕΑ, και αρκετοί από μας πλαισιώσαμε την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ, άλλοι την ομάδα της ΑΓΩΓΗΣ κατά του υπουργείου Οικονομικών, και πολλές πρωτοβουλίες που αφήνουν πίσω την αδράνεια και τον συμβιβασμό, και προκρίνουν την παρέμβαση, τον αγώνα, την δράση.


Πως «ζωγραφίζουμε» την κατάσταση:


2.Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο άσκησης της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής εξόντωσης και εξανδραποδισμού του λαού, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, την στιγμή που ετοιμάζονται οι «ουρές» των δύο πρώτων μνημονίων και ο οδοστρωτήρας του τρίτου.


3.Είναι η ίδια πολιτική που υπαγάγει την χώρα στο νεοαποικιακό έλεγχο τροϊκανών και κουαρτέτων, που βγάζει στο σφυρί την δημόσια περιουσία τα φιλέτα και τ’ ασημικά της χώρας.


4.Βρισκόμαστε απέναντι από την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, της μαζικής φτωχοποίησης και της λεηλασίας δικαιωμάτων, των στρατιωτικών επεμβάσεων, των τειχών και της αναλγησίας απέναντι σε κατατρεγμένους, που οι δικοί τους πόλεμοι και βιαιότητες δημιούργησαν.


5.Αντιστεκόμαστε στην φορομπηχτική λεηλασία, στην εξαφάνιση των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων στην υγεία, στην παιδεία, στον μισθό, στη σύνταξη, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην υπερχρέωση των μικρών επιχειρήσεων που οδηγούνται στα λουκέτα, προς όφελος των εγχώριων και ξένων μεγαθηρίων,με την στήριξη των κυβερνήσεων, των «θεσμών», και των δανειστών – τοκογλύφων.


….Δια πάσαν νόσον και ….


6.Η δουλειά μας έχει μετατραπεί σε μαρτύριο χωρίς τέλος. Με συνεχείς αλλαγές νόμων, που ερμηνεύονται καθυστερημένα και κατά το δοκούν, σε ένα δαιδαλώδη και ανεπαρκή ηλεκτρονικό λαβύρινθο, φορτωμένοι με την μετακύλιση εργασιών του κράτους στις πλάτες μας, και με τον πέλεκυ της συνυπευθυνότητας και της ποινικοποίησης στα κεφάλια μας.


Οποιαδήποτε υπηρεσία του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα είτε λόγω αποψίλωσης, είτε λόγω αδυναμίας, μεταθέτουν στις πλάτες μας με μια διάταξη νόμου ή με μια υπουργική απόφαση υποχρεώσεις παλιές ή νέες συκοφαντώντας παράλληλα τους απασχολούμενους στο επάγγελμα.


7.Το τοπίο όπως διαμορφώνεται οδηγεί σε αδιέξοδο τα μικρά γραφεία λογιστικών – φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε όφελος των μεγάλων και των ελεγκτικών εταιριών, που με τις ευλογίες της κακόφημης πιστοποίησης που όλο …αναστέλλεται και όλο βρίσκεται στο προσκήνιο, με το Οικονομικό Επιμελητήριο αντί να βρίσκεται αρωγός των συναδέλφων, να λειτουργεί σαν τοποτηρητής, εισπράκτορας χαρατσιών και τροχονόμος του επαγγέλματος, και του δικαιώματος στην εργασία.


8.Το κυριότερο όμως βρίσκεται, στο ότι καλούμαστε να εφαρμόσουμε το σύνολο άδικων μη εφαρμόσιμων διατάξεων νόμων, αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων, που έχουν κοινό παρονομαστή την φορολογική αφαίμαξη των χαμηλών εισοδημάτων, σε αντίθεση με τα μεγάλα που παραμένουν στο απυρόβλητο, σαν τμήμα μιας συνολικότερης πολιτικής εξόντωσης και ευρείας φτωχοποίησης, με τα νομοθετικά εκτρώματα των 4172, 4174 και τα υπόλοιπα μνημονιακά κατασκευάσματα.


9.Οι δυνατότητες αντίδρασης, με την διάσπαση και την πανσπερμία των διάφορων ενώσεων, και κύρια με την κυριαρχούσα λογική του «γιες μεν», του διαδρομισμού – παραγοντισμού και της επαιτείας παρατάσεων, αν δεν υπήρχαν οι αυθόρμητες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές και κύρια από τις προσπάθειες ενός ικανού δυναμικού, μέσα και γύρω από την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ και άλλες πρωτοβουλίες που έσωσαν την τιμή του κλάδου, θα ήσαν απελπιστικά λίγες και οι ελπίδες μελαγχολικά αδύναμες.


Να τα αφήσουμε έτσι ή να τ’ αλλάξουμε ;;;


10. Θέλουμε λοιπόν να προσπαθήσουμε να τ’ αλλάξουμε όλα.


Για να μπουν και πάλι στην προτεραιότητα οι ανάγκες όχι μόνο του κλάδου, αλλά και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.


Με σταθερό προσανατολισμό αντίθεσης στις πολιτικές εξαθλίωσης και ξεπουλήματος των μνημονίων, και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων των ντόπιων και ξένων παραγόντων του πλούτου.


Βάζοντας στο προσκήνιο τα αιτήματα που ανέδειξαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις των λογιστών – φοροτεχνικών της τελευταίας διετίας, ενωμένοι με τις διεκδικήσεις εναντίωσης στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.


Αρνούμενοι την υποχώρηση, τους διαδρόμους, τον παραγοντισμό και την γονυκλισία, τα κλειστά κλάμπ και την συνδιαλλαγή.


Όχι στην πολυδιάσπαση, ένας σύλλογος, μία ένωση σε κάθε νομό.


Προκρίνοντας την διεκδίκηση, την ενότητα, τον αγώνα, την δημοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες.


 


                                                ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΑΠΟ 31/10/2015-08/11/2015


 


                                                           ΨΗΦΙΣΤΕ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ


 


                ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ


Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×