Jump to content
Sign in to follow this  
235711

Υποχρεώσεις παλιού και νέου λογιστή απέναντι στην επιχείρηση

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό μου έχουν προκύψει διάφορα θεματάκια από συναδέλφους κατά την "τελετή" παραλαβής - παράδοσης.

 

Πιο συγκεκριμένα:

- Ανέλαβα νέο πελάτη  αρχές του έτους ( όπως φρονώ οτι είναι το ιδεατό). Ο συνάδελφος (μεγάλο λογιστικό γραφείο) μου πάσαρε την σύνταξη κ υποβολή της φορολογικής δήλωσης (κ όλα τα όμορφα που ακολουθούν, αναμόρφωση κλπ) της προηγούμενης χρονιάς για την οποία ήταν υπεύθυνος ... Με την αιτιολογία:

1) Είμαι παλιός και ξέρω καλύτερα και πάντα έτσι κάνω

2) Δεν είναι δικιά μας υποχρέωση γιατί το '15 δεν είναι πελάτης μας...

 

 

- Σε έναν άλλο πελάτη, (παλιός που μετανοημένος επέστρεψε) τον οποίον ανέλαβα από το Β εξάμηνο '15 , ο συνάδελφος (επίσης μεγάλο λογιστικό γραφείο) μου πάσαρε την υποβολή ΜΥΦ για 2015 αλλά κ το 2014!!!!! Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο μιας και δεν τηρούσε τα βιβλία σε αντίστοιχη εταιρεία λογισμικού με αυτή που έχω εγώ, οπότε δεν έχω καν στοιχεία .... Σε αντίθεση  με αυτόν...

Αν και υποπτεύομαι οτι δεν καταχωρούσε αναλυτικά τα τιμολόγια εσόδων, παρά μόνον συγκεντρωτικά. ( αιτιολογία δεν έχω λάβει ακόμα... όταν κ άμα έχω θα σας ενημερώσω)

 

 

Ειλικρινά, είναι ένα θέμα που και εσείς θα έχετε αντιμετωπίσει.

 

Δυστυχώς ο κώδικας δεοντολογίας δεν καλύπτει τέτοια θέματα και φυσικά είναι υπό συζήτηση εάν θα πρέπει να το κάνει άμεσα, ίσως με θα μπορούσε με ένα παράρτημα ή ένα μνημόνιο  (MOU - Memorandum of Understanding ) που είναι και της μόδας.

 

 

Ποιες είναι οι γνώμες σας;;;; Γιατί αρχίζω να νιώθω σαν τον τρελό του χωριού....

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

'εχεις ευθύνη μόνο για τον χρόνο που εσύ παρακολουθείς, δεν είναι εφικτό κάτι άλλο, δέν έχεις δεδομένα. Για την φορολογική δήλωση ζητάω ε3 και αναμόρφωση, διαφορετικά δέν κάνω αναμόρφωση και δέν υπογ΄ραφω,εάν τίθεται θέμα υποχρεωτικής υπογραφής πάλι θα πρέπει ο πελάτης να εξηγηθεί με τον παλαιότερο συνάδελφο. Αυτά εξηγείς στον πελάτη και τέλος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατ' αρχήν θα σταθώ στο παλιός και νέος.

Που βρισκόμαστε στο στρατό; Είναι ένα κομάτι που με εκνευρίζει αφάντστα αν και θεωρούμαι παλιός (κοντεύω τα 25 χρόνια στο χώρο)

Σημασία έχει η ποιότητα του κάθε συναδέλφου από πλευράς γνώσεων και επαγγελματισμού. Στο μόνο που μπορεί να υπερτερούμε

οι παλιότεροι αίναι σε θέματα εμπειρίας (μπορούμε να διηγούμαστε διάφορες ιστορίες για ώρες).

 

Κάθε συνάδελφος πρέπει να διεκπερεώσει τις εργασίες για τις οποίες έχει πληρωθεί. Και είναι δεδομένο (αφού αμοιβόμαστε με τον μήνα)

ότι μέσα είναι και συγκεντρωτικές και το Ε3.

 

Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση έπρεπε να υποβάλει και το Ε3 και την φορολογική αναμόρφωση. Η σύνταξη της υπόλοιπης δήλωσης ήταν

δική σου υποχρέωση.

 

Στην δεύτερη περίπτωση ο συνάδελφος είχε την υποχρέωση να υποβάλει τις ΜΥΦ μέχρι και τον μήνα που πληρώθηκε. Και μόνον στην

περίπτωση που η αλλαγή έγινε μέσα στο τρίμηνο μετά από συνενόηση μεταξύ "παλιού" και "νέου" λογιστή.

 

Χθες βράδυ παρέλαβα απλογραφικά βιβλία από συνάδελφο. Αφού μιλήσαμε μου ζήτησε να μην αλλάξω τον λογαριασμό του πελάτη

μέχρι τέλος του μήνα προκειμένου να υποβάλει όλες τις υποχρεώσεις μέχρι τέλος Σεπτέμβρη (φπα, μυφ, φμυ κλπ).

 

Θεωρώ δεδομένο ότι ο προηγούμενος συνάδελφος έχει εξοφληθεί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω ότι δεν τυχαίνει; Τυχαίνει και μάλιστα συχνά. Το αν ο συνάδελφος έχει μεγάλο ή μικρό λογιστικό γραφείο έχει μικρή σχέση.

 

Αυτές τις μέρες υπάρχει συναδέλφισσα που αρνείται να παραδώσει τα αρχεία του πελάτη και τους κωδικούς... (Μικρή σημασία οι δικαιολογίες). Όταν παραδώσει είναι σιγουράκι ότι θα λείπουν χιλιάδες πράγματα. Από την άλλη παρέλαβα πριν ένα μήνα επιχείρηση από συναδέλφισσα που τα είχε όλα στην εντέλεια και 1-2 εκκρεμότητες που υπήρχαν, υπήρχαν γιατί κωλυσιεργούσαν τα αφεντικά - και μου έκανε πλήρη και σωστή ενημέρωση με άψογο αρχείο. Και πριν 2 μήνες παρέλαβα πάλι επιχείρηση με μηδαμινές έως ελάχιστες εκκρεμότητες από άλλη συναδέλφισσα η οποία και τα τελείωσε όλα... 

 

Αυτό που συνήθως λέω, είναι με εξαίρεση τους κακούς πελάτες που αλλάζουν λογιστή καθαρά λόγω τιμής - τους οποίους πελάτες αν κάποιος προσπαθεί να διατηρήσει κάποια standards μπορεί και να μην τους αναλάβει ποτέ (γιατί θα δώσει κάποια τιμή που δεν θα τη δεχτούν), ο πελάτης μπορεί και να έχει δίκιο που τον αλλάζει...

 

Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχουν πολλοί και καλοί συνάδελφοι, αλλά όταν αναλαμβάνεις κάποιον νέο πελάτη, οι πιθανότητες να έρχεται από καλό συνάδελφο είναι μικρές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι καλοί λογιστές συνήθως διατηρούν τους πελάτες τους σε βάθος χρόνου... Και για αυτό πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι λογιστές από ότι πραγματικά είμαστε, γιατί παραλαμβάνουν καμμένη γη από κακούς συναδέλφους, ενώ ποτέ δεν θα αλλάξει κάποιος που έχει έναν από τους πολλούς καλούς λογιστές (γίνεται αλλά σπάνια, εμένα μου έτυχε όπως γράφω 2 φορές φέτος).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κύριος λόγος της μη αλλαγής λογιστή είναι ο "φόβος" της διαδικασίας - φασαρίας.

Άπαξ μια επιχείρηση αλλάξει μία φορά λογιστή μετά κατά κανόνα θα αλλάξει και δεύτερη κ τρίτη φορά. Ειδικά με το που προκύψει μια μη επιθυμητή εξέλιξη (πχ μεγάλος φόρος και ας έχει κόψει τα κέρατα του)

 

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, μιας και είναι σχεδόν αδύνατη η σύγκριση (δεν μπορείς να έχεις παράλληλα δύο λογιστές για να διαπιστώσεις ποιος σου κάνει ή όχι).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παίδες ,πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κάτι κρύβεται από πίσω,δεν είναι έτσι απλά,γιαυτό πρέπει να υπάρχει 

συνεννόηση των δύο λογιστών.Μπορεί να χρωστάει στον παλιό.μπορεί να έχει διάφορα προβλήματα,μην καταδικάζετε

κανέναν και πάντα ο παλιός κάτι θα ξέρει παραπάνω,για τον συγκεκριμένο πελάτη.Επίσης μην νομίζετε οτι αν πάρετε κάποιον πελάτη λόγω πιο χαμηλής τιμής

απο τον παλιό,δεν θα σας τον πάρει κάποιος άλλος μετά ,με πιό χαμηλή τιμή απο σας.Πάντα να ρωτάμε γιατί δεν του αρέσει ο παλιός και 

να ρωτάτε την τιμή που είχε τον ίδιο τον λογιστή. Επι πλέον μην ξεφτιλιζόμαστε στις τιμές,γιατί όσο πιό χαμηλή τιμή,τόσο σε θεωρούν ένα τίποτα και θα σε βάζουν

να σκουπίζεις και το μαγαζί.

Να έχουμε αξιοπρεπείς τιμές για να μας υπολογίζουν και να θεωρούν την δουλειά μας σοβαρή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε ανάλογες ...κριτικές να έχουμε υπ όψιν μας αυτά που γράφει Ο KABONTOROS

 

Μπορεί να χρωστάει στον παλιό(Πολύ συχνό φαινόμενο τα τελευταία 10 χρόνια...που πεισμώνει το παλιό...τον κάνει...κακό..κει έτσι εκδικείται το πρώην πελάτη του)

Επι πλέον μην ξεφτιλιζόμαστε στις τιμές(Συχνό φαινόμενο τα τελευταία 10 έτη ..που πεισμώνει τον παλιό,,γιατί χάνει τον πελάτη του )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...