Jump to content

KABONTOROS

Silver members
 • Content Count

  3,823
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by KABONTOROS

 1. 34. Πώληση · Κινητού πράγματος από ιδιώτη σε άλλους ιδιώτες ή έμπορους 3,6% ΚΤΧ, άρθρο 13 §1α’ · Κινητού πράγματος από ιδιώτη σε Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. 2,4% ΚΤΧ, άρθρο 15 §1α’ · Κινητού πράγματος από ιδιώτη στο Δημόσιο, Δήμους, Κοινότητες ή ΝΠΔΔ 3,6% ΚΤΧ, άρθρο 13 §1δ’ · Αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από ιδιώτη σε οποιονδήποτε ----- Ν.2873/2000, άρθρο 27 · Μοτοποδηλάτων από ιδιώτη σε οποιονδήποτε ----- Ν.2873/2000, άρθρο 27 `Αρθρο 27 Ενοποίηση επιβαρύνσεων μεταβίβασης οχημάτων 1. Τα τέλη χαρτοσήμου , η επ΄ αυτών εισφορά υπέρ Ο.
 2. Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη και η δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν εφαρμόζονται: ARURO 33 η) Προκειμένου για αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες του άρθρου 31 φυσικού προσώπου που έχει τη φορολογική κατοικία του στην αλλοδαπή. Προκειμένου για δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 32 φυσικού προσώπου που έχει τη φορολογική κατοικία του στην αλλοδαπή εφόσον δεν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα.
 3. στ) βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία (3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες και εφόσον δεν έχει την εμπορική ιδιότητα και δεν διατηρεί επαγγελματική εγκατάσταση που διαφέρει από την κατοικία του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση που ο φορολο
 4. Αρα αν ειναι έτσι που τα αναφερεις ,τότε και αφου προκειται για μερικη απασχοληση θελει ανεβασμα ξανα στο σεπε και εφ οσον στην ανεβασμενη υπαρχει ο συγκεκριμενος όρος,αλλα σε καθε περίπτωση ,ανεβασε την.το επι πλέον δεν βλάπτει. αλλα για ποιό κλαδο μιλάμε .ετσι για την γνώση.
 5. Οχι ρε φιλαράκι μου ,που χαθήκαμε.....,αλλά είναι όπως σωστά ανεφερε ο Σπύρος.
 6. τι ειναι πάλι τούτο,αν είναι απο τον νόμο αργία η κατ έθιμο αργία ,δεν μπ[ορούν οι συμβαλλόμενοι να κάνουν κάτι.Αλλά απ οτι ξέρω γενικά για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν είναι αργία ,δεν ξέρω αν για κάποιους είνα πχ εκπαιδευτικούςι ,αλλα δεν παίζει να συμφωνήσεις κάτι που ο νόμος το προβλέπει αλλιώς.
 7. Το πως θα γινει το φύλλο μερισμου δεν έχει να κάνει με την κατηγορία βιβλίων,αν πρέπει να το κάνεις θα το κάνεις,αυτό που διαφοροποιεί την υποχρεωτικότητα ,είναι στον πίνακα ζ η πλήρης αναλυση και μόνο για εφέτος.Ο προσδιορισμός του μικτού αποτελεσματος είναι ο ίδιος για απλο η διπλο....
 8. Γιατί να μην έχει παρακράτηση?
 9. Υπάρχει υποχρέωση για το τέλος,όταν κάποιος πάει για λίγη ώρα και για συγκεκριμένο λόγο.............. ,για να ξεδώσει,θα επιβάλλεται?Όχι διανυκτέρευση.
 10. Πάντα στους εργατοτεχνίτες που αμείβονται με ημερομίσθιο χ 20%.Αφού δεν μιλάμε για τεκμαρτά.
 11. TAMEIO H ETAIROI ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ -ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΧΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΧΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΑΞΕ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ-ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚ.
 12. Για πάγιο το κόβω,εκτός αν φορολογικά,1500,00, μπορεί να εκπέσει όλο στην χρήση της αγοράς,αλλα αναμορφώσεις κλπ.
 13. Σε τούτη την ζωή ο καθένας κάνει τις επιλογές του.............
 14. Το στοιχείο αυτοπαράδοσης ,είναι μόνο για τον δια;κανονισμό του φπα,τώρα για το εισόδημα?Εγώ νομίζω ότι το πρωτόκολλο καταστροφής αρμόζει περισσότερο σε ότι πετάμε.
 15. Αν δεν κατεδαφιθεί ,τι να αναφέρεις ,άρα αυτή η ημερομηνία μετράει και γιαυτό την ζητάει το σύστημα,για να δει το εκπρόθεσμο.
 16. Αφου η ημερομηνια οικ.αποχωρισης είναι 6ος και τα νεα μετρα ισχυουν απο ν. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4488 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις. (ΦΕΚ Α' 137/13-09-2017) γιατι δεν παίρνουν εκπρόθεσμη δήλωση του 6ου/17 αφου τοτε δεν ίσχυε ο νόμος?μετά την ισχύ του νόμου ισχύει το 4μερο και αν δεν υποβληθεί δεν την παραλαμβάνουν κλπ.
 17. Αφού όλοι οι μέτοχοι είναι σύμφωνοι ,να κάνουν α,β κλπ,τι δουλειά έχει το δ.σ,κάνουν μια αυτόκλητη Γ.Συνέλευση και όλα οκ,δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα.
 18. Αν υπάρξει διακοπή δραστηριότητας γιατί να πληρώνει ΕΦΚΑ,οι εισφορές του 17 βγαίνουν με βάσει τα εισοδήματα του 2016 και οι εισφορές του 2016 ,έχουν ήδη πληρωθεί.άρα διακοπή απο δου =διακοπή και ΕΦΚΑ απο επιχ. δραστηριότητα,πας και το δηλώνεις στο εφκα.
×
×
 • Create New...