Jump to content

DNM

simple Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  DNM reacted to agrevelos in Τήρηση απλογραφικών βιβλίων, άνευ λογιστή.   
  Αν και δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής , θα ήθελα να σας ρωτήσω.
  Αν γνωρίζατε , έστω και περίπου, τα πάγια έξοδα (εξοπλισμός , συνδρομές , βιβλιοθήκη ,Γραφική ύλη , ενοίκια ,΄κοινόχρηστα. ΔΕΚΟ, ασφ. εισφορές,φόρος εισοδήματος , τέλος επιτηδεύματος , έξοδα μετακίνησης , κλπ έξοδα "ων ουκ έστι αριθμός" ; , θα διαπιστώνατε οτι τα 180 ευρώ μηνιαίως μπορεί να είναι πολλά για τον ψιλικατζή, αλλά μάλλον είναι λίγα για τον λογιστή.
  Πως πρέπει να καλυφθούν αυτά αν δεν τα καλύψουν οι πελάτες ;
  Και βεβαίως το 30άρι του υδραυλικού για να αλλάξει ενα λαστιχάκι (κόστους ολίγον λεπτών , και απασχόλησης , πάλι ολίγων λεπτών) δεν μας ξενίζει , μια χαρά μας φαίνεται
  Υ.Γ. Για να μήν προσθέσω και το "κάτσε να πάρω τον Λοιστή μου να μας πεί" που θα λέει σε συζητήσεις με τους πελάτες του.
 2. Like
  DNM reacted to anast in Φορολογία μερίσματος έλληνα μετόχου σε Κυπριακή Ltd   
  Δεν ξέρω τι βοήθεια ζητάς.
  Υπάρχει έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου για τον χειρισμό και οι υπάλληλοι δεν εφαρμόζουν τις οδηγίες του.
  Να κάνεις ενδικοφανή προσφυγή.
   
   
 3. Upvote
  DNM reacted to Proodeytiki in ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50ΧΙΛ ΕΥΡΩ   
  Παρόλο που ειναι Υποχρεωτική δε ζητείται. Σε παλαιοτερες των 12/24 ή 100 Ρυθμισεων που υπαρχουν τωρα ...σε παγιες που καναμε μου ειχε ζητησει το Δικαστικο της ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ μόνο σχετική Μελετη (κ Μπραβο τους) . Στη Πράξη λοιπόν ένα απλο χαρτι να πάρεις και να γράψεις....πως μπλα μπλα ....θεωρώ ότι υπάρχει Βιωσιμότητα της Ρύθμισης ...κλπ κλπ γίνονταν δεκτό. ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ....έλεγα στην κάθε επιχείρηση να πάτε σε Ορκωτό....όπου θελετε να φτιαξετε τη Μελετη Βιωσιμοτητας....Και τουτο διοτι όταν κλαταρουν (που ειναι σιγουρο) απο τα χρεη τους καποιες απ αυτες τις εταιρειες...δε ξερω τι μπορει να γινει....!!!!!  Δε πηγα μελετη ποτε....Οι Ορκωτοί ζήταγαν 6 εως 10 χιλιάδες για να κανουν μια μελέτη Βιωσιμότητας (Σωστοί...απο μενα τσαμπα τη θελανε)....παντα επεφτε η Ρυθμιση δεν εξυπηρετείτο ερχονταν η επόμενη...κλπ κλπ
 4. Upvote
  DNM reacted to NIKOS_b in Απασχόληση Σάββατο σε συνεργείο αυτοκινήτων   
  Αρθρο 4 ΠΔ. 88/1999
   
  1. Όταν ο χρόνος ημερήσιας εργασίας υπερβαίνει τις έξι ώρες, πρέπει να χορηγείται διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι δικαιούνται να απομακρυνθούν από τη θέση εργασίας τους. Τα διαλείμματα αυτά δεν επιτρέπεται να χορηγούνται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας. 2. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαλείμματος και ιδίως η διάρκεια και οι όροι χορήγησής του εφόσον δεν ρυθμίζονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή από την κείμενη νομοθεσία, καθορίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης στα πλαίσια της διαβούλευσης μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων (Ν. 1264/82 "Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων" (79/Α)) ή των εκπροσώπων τους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων (άρθρα 2 (παράγραφος 4) και 10 του Π.Δ. 17/96] και σύμφωνα με την γραπτή εκτίμηση κινδύνου [ άρθρο 8 (παράγραφος 1) του Π.Δ. 17/96], στην οποία θα πρέπει να εκτιμώνται και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την οργάνωση του χρόνου εργασίας.
 5. Upvote
  DNM got a reaction from svhost117 in διακοπη σχεσεων με πελατη λογιστικου γραφειου και ενεργειες   
  Βρε πάρε τον τηλέφωνο να περάσει να πάρει τα βιβλία του και να πάει στο καλό.... που θα τον φοβηθούμε κιολάς....Γεμίσαμε τσαμπατζίδες. 
 6. Upvote
  DNM reacted to Grzokas in μεταβαση σε epsilon... γνωμες ...   
  Μπέσα στην τιμολόγηση δεν έχουν... ούτε στην στάνταρ έκδοση ούτε σε Module....

 7. Upvote
  DNM reacted to iojik in αξιοπιστια προγραμματος softone κ κατα ποσο ικανοποιημενοι ειναι οσοι εχουν χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο προγραμμα   
  Τι εκπαίδευση?Έρχονται μια δυο φορές,σου δείχνουν τα βασικά και μετά κολυμπάς μόνος σου.Έχουμε μηχανογράφο που έρχεται 1 φορά τη βδομάδα.Χωρίς αυτόν δεν θα κάναμε τίποτα.Τα erp προφανώς έγιναν για να έχει δουλειά αυτός  ο κλάδος.
  Αν χρειάζεται να σπουδάσεις για να δουλέψεις το πρόγραμμά σου,πού θα βρείς χρόνο να κάνεις την πραγματική σου δουλειά?
 8. Upvote
  DNM reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Αμοιβές Διαχειριστών Ομόρρυθμης Εταιρείας   
  Όχι Χρήστο. Δεν υπάρχει καμία κατάχρηση. ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Πολύ σωστή η εμφάνιση των αμοιβών αυτών. Αν δεν πιστεύεις ότι πάντα παίρνουν χρήματα ρίξε μια ματιά στα Ταμεία και στους Δοσοληπτικούς. Γιατί όλα αυτά να εμφανίζιονται με την μορφή δανείων;  Γιατί η εργασία αυτή να είχε φόρο 40% όπως το παρελθόν με αποτέλεσμα να γίνεται της τέτοιας η στρέβλωση..
   
  Όχι.. όχι. Όταν γίνεται κάτι σωστό να μένει.
 9. Upvote
  DNM got a reaction from stavr in Αμοιβές Διαχειριστών Ομόρρυθμης Εταιρείας   
  Φίλε (διαδικτυακά τουλάχιστον) και συντοπίτη…  συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου….
  Αυτή είναι η φανέρωση της πραγματικότητας…. Είναι άλλο πράγμα το κέρδος από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει κάποιος τοποθετώντας τα σε μία εταιρεία, άλλο πράγμα το εισόδημα από την προσωπική του εργασία…..
  Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται στο ότι μέχρι τώρα η υπαγωγή του επιχειρηματία στο Payroll ήταν απαγορευτική στον έλεγχο……
   
  Συμπεραίνω λοιπόν από τα αναγραφόμενα, ότι δύναται πλέον η αμοιβή του επιχειρηματία να μπαίνει στην μισθοδοσία εννοείται με ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ (μάλλον ΤΕΒΕ)…. Χωρίς πρόβλημα και να καταχωρείται κανονικά στα έξοδα ώστε να εντάσσεται στο λειτουργικό κόστος….
  Αυτό θεωρώ ότι ισχύει και στις προσωπικές εταιρείες ανεξαρτήτως απλογραφικών ή διπλογραφικών  έτσι δεν είναι;…
  Αυτό το πρόβλημα θεωρώ ότι λύνει μια κατάφωρη αδικία που ίσχυε στις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις …. Αφορά τους περισσότερους πελάτες μας αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς….. Δεν είναι λογικό για παράδειγμα επιχείρηση  με 12.000€ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κέρδη μέσα στο 2013 και δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ πληρώσει  26% και προκαταβολή …. Τι θα του μείνει για να ζήσει…..  Αν ήταν μισθωτός ο φόρος θα ήταν πολύ μικρότερος…. Όταν του είπα πέρυσι το φόρο… μου είπε με παράπονο να το κλείσω να πάω μισθωτός να ηρεμίσω…..   Πλέον μπορεί να βάλει τον εαυτό του στην μισθοδοσία  και να ελαφρύνει με τα υπάρχοντα δεδομένα τα φορολογικά του βάρη….
   
  Σε ατομική επιχείρηση;;;;;; Έχει εφαρμογή ή ζητάω πολλά;
 10. Upvote
  DNM reacted to PAKI in μισθός πάνω από 500 ευρώ μέσω τράπεζας πλέον;   
  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/20617
   
  Διευκρινίσεις για τις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ που πρέπει να εξοφλούνται με τραπεζικά μέσα πληρωμής
  [02.10.2014]    
  Η Γ.Γ.Δ.Ε. εξέδωσε την ερμηνευτική της περίπτωσης β' του άρθρου 23 του νέου ΚΦΕ σχετικά με την έκπτωση ή μη των δαπανών, αγορών, υπηρεσιών κλπ, αξίας άνω των 500 ευρώ. 

  Αναλυτικά η ερμηνευτική αναφέρει τα εξής: 

  Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ του άρθρου 23 του ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167Α΄), σχετικά με την έκπτωση ή μη κάθε είδους δαπάνης που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των 500 ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφλησή τους δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής και σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους:

  1. Με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 4172/2013 καθορίζονται οι μη εκπιπτόμενες δαπάνες από τα ακαθάριστα έσοδα των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (ατομικές επιχειρήσεις), καθώς και των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

  2. Ειδικότερα, με την περίπτωση β΄ του ως άνω άρθρου ορίζεται ότι δεν εκπίπτει κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των €500, από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.

  Για την εφαρμογή της περίπτωσης αυτής, στην έννοια της αγοράς των αγαθών και της λήψης των υπηρεσιών εμπίπτουν οι αγορές πρώτων και βοηθητικών υλών, εμπορευμάτων, υλικών, παγίων, κ.λπ., οι πάσης φύσεως δαπάνες της επιχείρησης καθώς και οι πάσης φύσεως υπηρεσίες που λαμβάνει η επιχείρηση, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ν.4172/2013 και δεν εμπίπτουν σε κάποια από τις λοιπές περιπτώσεις του παρόντος άρθρου.

  Η μη εξόφληση των ως άνω δαπανών με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής δεν συνιστά, από μόνη της, εικονικότητα ως προς τη συναλλαγή και δεν έχει ως αποτέλεσμα τον προσδιορισμό του εισοδήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ιδίου νόμου, εφόσον δεν συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

  3. Διευκρινίζεται ότι η προϋπόθεση της περίπτωσης αυτής (εξόφληση με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής) δεν απαιτείται για τις παρακάτω κατηγορίες δαπανών :

  α. Mισθούς, ημερομίσθια προσωπικού, απολαβές διευθυντών ή μελών του ΔΣ εταιρείας ή κάθε άλλου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας, έκτακτες αμοιβές προσωπικού, αμοιβές καταβαλλόμενες σε υπαλλήλους πέραν των συμβατικών ή νομίμων, πάγια μηνιαία αποζημίωση η οποία συνιστά συγκεκαλλυμένη επαύξηση μισθού, που χορηγούνται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο, καθόσον οι ανωτέρω δαπάνες δεν αφορούν στη λήψη υπηρεσιών αλλά στην παροχή μισθωτής εργασίας.

  β. Μισθώματα ακινήτων, καθότι δεν πρόκειται για λήψη υπηρεσιών αλλά για χρήση μισθίου (εισόδημα από κεφάλαιο για τον εκμισθωτή, σχετ. άρθρο 39 ν.4172/2013).

  γ. Τόκους και συναφή έξοδα, καθόσον δεν εμπεριέχουν τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά της παροχής υπηρεσίας.

  Ως αξία συναλλαγής λαμβάνεται υπόψη το καθαρό ποσό της αξίας της συναλλαγής, προ ΦΠΑ.

  4. Ως τραπεζικό μέσο πληρωμής, προκειμένου για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων, νοείται:
  - Η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή, είτε με μετρητά είτε με μεταφορά μεταξύ λογαριασμών (έμβασμα),
  - Η χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών της εταιρείας που πραγματοποιεί την πληρωμή,
  - Η έκδοση τραπεζικής επιταγής της επιχείρησης ή η εκχώρηση επιταγών τρίτων,
  - Η χρήση συναλλαγματικών οι οποίες εξοφλούνται μέσω τραπέζης,
  - Η χρήση ταχυδρομικής επιταγής – ταχυπληρωμής ή η κατάθεση σε λογαριασμό πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

  5. Σε περίπτωση που καταβάλλονται προκαταβολές έναντι της αξίας του προς αγορά αγαθού ή υπηρεσίας ή όταν πραγματοποιούνται τμηματικές καταβολές που αφορούν συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των €500, απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου, ανεξαρτήτως του ποσού της κάθε τμηματικής καταβολής ή προκαταβολής.

  6. Σε περίπτωση που οι αντισυμβαλλόμενοι είναι ταυτόχρονα προμηθευτές και πελάτες, επιτρέπεται να προβούν σε εκατέρωθεν λογιστικούς συμψηφισμούς, εφόσον αυτό δεν αντιβαίνει σε διατάξεις άλλων νόμων. Όταν η διαφορά που απομένει μετά τον συμψηφισμό είναι μεγαλύτερη των 500 ευρώ, τότε για να αναγνωρισθεί το σύνολο των αγορών απαιτείται η εξόφλησή της με τραπεζικό μέσο πληρωμής. Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση πώλησης αγαθών μεταξύ υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών με «ανταλλαγή».

  7. Επίσης, διευκρινίζεται ότι με τραπεζικό μέσο πληρωμής αποκλειστικά και μόνο εξοφλούνται, μερικά ή ολικά και οι συναλλαγές αξίας άνω των €500, στις περιπτώσεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτου. Δηλαδή, ο αντιπρόσωπος – εντολοδόχος πρέπει να πληρωθεί με τραπεζικό μέσο πληρωμής και να αποδώσει το προϊόν της πώλησης (ποσό) στον εντολέα του, εφόσον προκύπτει αξία άνω των €500 ανά εκκαθάριση μετά την αφαίρεση από αυτόν της προμήθειας που δικαιούται, με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.

  8. Σε περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των τραπεζών ή που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η εξόφληση με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής και καταβάλλονται σε μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, προκειμένου η δαπάνη να αναγνωρισθεί φορολογικά από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης, η εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία ή πουλάει τα αγαθά, υποχρεούται να καταθέσει εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την έκδοση του παραστατικού (απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής συναλλαγματικών εκτός τραπεζικού συστήματος) σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη τράπεζα ή πιστωτικό οργανισμό το ποσό των μετρητών που εισέπραξε. Ο λόγος της αδυναμίας εξόφλησης με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής πρέπει να αναγράφεται πάνω στο σώμα του στοιχείου του ΚΦΑΣ και να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.

  9. Σε περίπτωση αγοράς εμπορευμάτων με τη μέθοδο της αντικαταβολής-υπηρεσίες courier, όπου η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (μεταφορέας - «εισπράκτορας για λογαριασμό τρίτων») αναλαμβάνει τη μεταφορά αντικειμένων, ταχυδρομικών δεμάτων, κ.λπ. με ταυτόχρονη εξόφληση, κατά την παράδοσή τους, της αξίας της αγοράς αυτών από τους λήπτες των αγαθών χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής και στη συνέχεια καταθέτει στον εντολέα του τα εισπραττόμενα ποσά όχι κατά όνομα πελάτη, πράγμα πρακτικά αδύνατο λόγω του αριθμού των εξυπηρετούμενων πελατών, αλλά στο σύνολό τους, προκειμένου οι συναλλασσόμενοι πελάτες κατ’ εφαρμογή της ως άνω διάταξης να εκπέσουν τα ποσά των δαπανών αυτών και δεδομένου ότι οι συναλλαγές αυτές δεν εμφανίζονται ονομαστικά κατά δαπανηθέν ποσό, η εταιρεία ταχυμεταφορών εκδίδει, κατά το χρόνο είσπραξης των μετρητών ή παραλαβής των αξιόγραφων, το προβλεπόμενο από τον ΚΦΑΣ στοιχείο είσπραξης, στο σώμα του οποίου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του πελάτη (ΑΦΜ, επωνυμία, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας) με την υποχρέωση να καταθέσει συνολικά τα ποσά εντός δύο (2) ημερών από την έκδοση του παραστατικού σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας. Στο τέλος του έτους η εταιρεία υποχρεούται να εκδώσει εκκαθάριση με τα δαπανηθέντα ποσά ανά πελάτη, υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών, αναγράφοντας και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού που έγινε η κατάθεση.

  Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις που οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω εμπορικών αντιπροσώπων ή εισπρακτόρων, κ.λπ.

  10. Επισημαίνεται ότι οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί εντός του φορολογικού έτους αλλά δεν έχουν εξοφληθεί στο έτος αυτό, κρίνονται οριστικά, ως προς την εκπεσιμότητά τους, στο φορολογικό έτος που θα λάβει χώρα η εξόφληση αυτών. Στην περίπτωση που στο έτος εξόφλησης των δαπανών διαπιστωθεί ότι οι δαπάνες αυτές εξοφλήθηκαν χωρίς να γίνει χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής (π.χ. με μετρητά), η επιχείρηση υποχρεούται να υποβάλλει τροποποιητική δήλωση του φορολογικού έτους εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή, προσθέτοντας τα ποσά αυτών των δαπανών ως θετική λογιστική διαφορά.

  11. Στις υπόψη διατάξεις εμπίπτουν και οι περιπτώσεις εξόφλησης δαπανών που αφορούν στην αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών από πρόσωπα που δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης στοιχείου του Κ.Φ.Α.Σ. (παρ. 5 άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.).

  12. Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 72 του ν.4172/2013, όπως ισχύει, για δαπάνες που αφορούν φορολογικές περιόδους που αρχίζουν από την 1.1.2014 και μετά.
 11. Upvote
  DNM reacted to JORDAN6 in μισθός πάνω από 500 ευρώ μέσω τράπεζας πλέον;   
  παρ. 2 του άρθρου 40 του Ν. 3863/2010
  δεν έχουν εκδοθεί Υπουργικές Αποφάσεις και επομένως δεν είναι υποχρεωτική ακόμα η εφαρμογή της παραπάνω παραγράφου
 12. Upvote
  DNM reacted to Lucky_Luke in Παροχη υπηρεσιων απο αμειβομενο με μπλοκακι και περιοδικη δηλωση   
  Ναι, αλλά φαντάσου όλοι να κάναμε το ίδιο:   
   
  "Το κατοστάρικο που μας έσωσε" 
  "Σ' ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. Ο καιρός περνά μέσα σ' αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα....
  έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.
  Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ. Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.
  Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.
  Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πουτάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.
  Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.
  Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.
  Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!
  Μήπως έτσι θα βγούμε από την κρίση;"
   
 13. Upvote
  DNM reacted to doctor in Ειδικό Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών   
  Εγώ έχω ημερολόγιο του 2014 θεωρημένο από την Επιθεώρηση Εργασίας:
   

 14. Upvote
  DNM reacted to SOULIS in Εκδοση παραστατικων απο υπολογιστη χωρις την χρηση ΕΑΦΔΣΣ   
  Μπορεί.. αλλά μην κόβει τιμολογια-δ.α γιατί δεν υφίστανται..
  και αν το δωρεάν πρόγραμμα είναι καλό να μας το συστήσει..
 15. Upvote
  DNM reacted to Στέλιος in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
  ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ BINTEO, NA ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
 16. Upvote
  DNM got a reaction from xoroxronos in Πρόστιμο 10.550€ για ξεχασμένο εργαζόμενο?   
  Συνάδελφοι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Μην αμελούμε ότι αυτή η εξοντωτική ποινή έρχεται και σε εποχές που οι αμοιβές μας έχουν πιάσει ιστορικά χαμηλά… Είναι αδιανόητο να καταφέρει ο κλάδος να επιβιώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όλα γίνονται πάνω στην βάση να κλείσουμε τα γραφεία μας και να πάμε στα μαγαζιά τους να παρακαλάμε για δουλειά με μισθό 586,08!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 17. Upvote
  DNM got a reaction from doctor in Πρόστιμο 10.550€ για ξεχασμένο εργαζόμενο?   
  Συνάδελφοι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Μην αμελούμε ότι αυτή η εξοντωτική ποινή έρχεται και σε εποχές που οι αμοιβές μας έχουν πιάσει ιστορικά χαμηλά… Είναι αδιανόητο να καταφέρει ο κλάδος να επιβιώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όλα γίνονται πάνω στην βάση να κλείσουμε τα γραφεία μας και να πάμε στα μαγαζιά τους να παρακαλάμε για δουλειά με μισθό 586,08!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 18. Upvote
  DNM reacted to anast in Ενδοκοινοτική παροχή υπηρεσιών   
  Εγω τις περναω στον 308 εδω και 10 χρονια και δεν εχω προβλημα.
  Γκαλοπ κανουμε;
  Να ψαξετε τις οδηγιες για τις περιοδικες και τις εκκαθαριστικες ΦΠΑ.
 19. Upvote
  DNM reacted to DimitrisAs in ΑΜΟΙΒΗ για έκδοση τελών κυκλοφορίας, αίτηση επιδόματος πετρελαίου,κτλ   
  κουβέντα κάνουμε για πιστεύω ότι απασχολεί πολλούς συναδέρφους...
  κ φυσικά για αυτό την ανοίξαμε...για ακούγονται προτάσεις...όπως κ η δική σου...
   
  το ποσοστό κέρδος το ξέρουμε όλοι...
  όπως κ προσωπικά εγώ θα έχω έτοιμες οδηγίες να δίνω...
  δεν έχω σκοπό να γίνω πλούσιος ή να κονομήσω από τα 5ευρα κ 10ευρα...όπως κ όλοι πιστεύω...
  το θέμα είναι κάποιοι "πελάτες" μας που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη...έστω κ σχετικά οικονομικά (πες το 5ευρο 10ευρο) να γίνεται η δουλειά τους (2-3 λεπτά υπόθεση και δυστυχώς δεν είμαστε γιατροί για να πάρουμε 50) όπως κ εμάς...κ να μάθαίνουν σιγά σιγά το πάω λογιστή...για "εξυπηρέτηση" η οποία θα μου κοστίσει έστω κ το κατιτίς...
   
  εκεί αποσκοπώ...όπως πιστεύω κ οι περισσότεροι...
  στο να βρούμε μια φόρμουλα για να είναι σχετικά ικανοποιημένος κ ο πελάτης κ εμείς
 20. Upvote
  DNM reacted to THO in ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ?   
  Εδώ και ένα χρόνο περίπου εφαρμόζω το ρητό, κάνω τα πάντα αρκεί να πληρώνομαι. Οι εποχές που ήμουνα ΚΕΠ τελειώνουν σιγά σιγά. Στις υπηρεσίες ΚΕΠ συμπεριλαμβάνω και τις καταχωρήσεις και τις ρυθμίσεις και τα ασφαλιστικά και τα φοροτεχνικά και τις διορθώσεις ΦΑΠ και τις διορθώσεις Ε9 και τα πάντα όλα, για τα οποία δυστυχώς το φέσι πήγαινε σύννεφο. Λοιπόν αγαπητοί κάτι έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο (επαναλαμβάνομαι σόρυ) και άλλαξα τροπάριο. Θέλεις να σου πληρώσω ή να σου ρυθμίσω τον ΟΑΕΕ σε άλλο νομό (πχ)? Αποτιμώ το χασομέρι μου, σου λέω πόσα θέλω (ΠΑΝΤΑ με απόδειξη) κι αν θέλεις έχει καλώς. Αν δεν θέλεις, δυστυχώς παζάρια δεν παίζουνε. Θέλεις να σου κρατάω τα βιβλία? ΟΚ κανένα πρόβλημα. Τόσα το χρόνο (με όλα μέσα ΠΛΗΝ εξωτερικών εργασιών) συν ΦΠΑ και όλα καλά. Αν θέλεις. Οι εξωτερικές εργασίες ΕΞΤΡΑ. Καλώς - Κακώς δεν ξέρω, αλλά έχω διαπιστώσει ότι εκεί που  κολλάνε όλοι είναι στο ότι μου βγαίνει πολύ αποφασιστικότητα όταν λέω με απόδειξη (και δεν το διαπραγματεύομαι κιόλας). Και το βασικότερο είναι πως έχει πιστέψει ο ίδιος μου ο εαυτός αυτή τη διαδικασία και μέχρι στιγμής μου έχει βγεί σε καλό. Και έχω θέσει και ένα όριο ανοχής 4 μηνών μάξιμουμ στην πληρωμή από επαγγελματίες (μέχρι τώρα πληρωνόμουν στο τρίμηνο, οπότε δίνω και ένα μήνα συν). 
 21. Upvote
  DNM reacted to SARAKINOS in Τέταρτη ΦΑΣΗ: Αποχή 16/7-22/7 μαζί με την Ομοσπονδία και 37 Συλλόγους της Χώρας...   
  Ποιες ιδιωτικές Δ.Ο.Υ. ; Ηδη οι ορκωτοί έχουν πλέον το μονοπώλιο και υποκαθιστούν τις Δ.Ο.Υ. Και όχι μόνο. Σε επιχείρηση που έχω και που ελέγχεται από Ελεγκτές (ορκωτούς) της σύστησαν να αλλάξει λογιστή (εμένα) γιατί βρήκαν "τυπικό" λάθος στη δήλωση, που διορθώνεται με τροποποιητική, που ήδη έγινε και υπεδείχθη για αντικαταστάτης  κάποιος παρατρεχάμενος αυτών... Και ενώ η έκθεσή τους δεν βρήκε κανένα λάθος στα βιβλία. Εκεί είναι ο κίνδυνος, η κυριαρχία των ορκωτών και ο αποκλεισμός των Λ/Φ από τις ελεγκτικές εταιρείες και εκεί πρέπει να στραφεί η Ομοσπονδία, στην άδεια ίδρυσης και από τον κλάδο μας, ελεγκτικών εταιρειών και να μη  περιορίζεται στην επίκληση παρατάσεων , που ουσιαστικά είναι χρόνος που μας έκλεψε το ΥΠΟΙΚ...Και το Ο.Ε,Ε, επίσης.
 22. Upvote
  DNM reacted to PROAKIS in Τέταρτη ΦΑΣΗ: Αποχή 16/7-22/7 μαζί με την Ομοσπονδία και 37 Συλλόγους της Χώρας...   
  πετάξανε την καραμέλα ότι εκπίπτουν ως δαπάνες οι ασφαλιστικές εισφορές Ο.Α.Ε.Ε. και έτσι υπάρχει κατ'ουσία αφορολόγητο. 
   
  έχουμε λοιπόν μικρή επιχείρηση (ατομική -ΟΕ κλπ.)  με κέρδη 15 χιλ. ευρώ - 6 χιλ. εισφορές κέρδη φορολογητέα 9 χιλ. 
   
  έρχονται μετά με τα τεκμήρια και σε ξαναπάνε σε κέρδη 15 χιλ. ευρώ. Χ 26% μας κάνει 3.900 +650 τέλος επιτηδεύματος  4.550 ευρώ.
   
  εκτός που στα Γ κατηγορίας θα θεωρούνται ΚΑΙ διανεμόμενα όλα.
   
  Τα τεκμήρια πρέπει να καταργηθούν  χτές γιατί είναι ΟΛΑ αυθαίρετα και λογικής χωροφυλακής του '50.
   
  Θα φτάσουμε στο σημείο οι ΑΕ-ΕΠΕ να φορολογούνται λιγότερο από τις μικρές.
   
  Η οδός που προτείνουν έμμεσα είναι η εξής ,κλείνεις την επιχείρηση,σταματάς να κάνεις τον ελεύθερο επαγγελματία και πας μισθωτός να γλιτώσεις!!! 
 23. Upvote
  DNM got a reaction from Sarliz in Επιδομα παιδιών και εντυπο Α21 με υποβολή απαραίτητα ταυτόχρονη με το Ε1?   
  Με συγχωρείς, αλλά αν και είμαι πολλά χρόνια στο επάγγελμα, τολμώ και δηλώνω άγνοια για το επιχειρησιακό κομμάτι του θέματος....  Για να καταλάβω δηλαδή, πόσο τιμολογεί κάποιος συνάδελφος, υποβολή Ε1 , Α21, και κατάθεση σε ΟΓΑ????????? .... με συγχωρείς για την άγνοια... αν το αναλάβω αυτό συμφέρει τον πελάτη να εισπράξει το επίδομα ή να πληρώσει την αμοιβή μου; Το ρωτάω διότι λογικά αν πχ για την υποβολή Ε1 ζητήσεις μια αμοιβή 40 με 50€ δεν είναι δυνατόν να τρέχεις και στο ΟΓΑ  για τα επιδόματα των δικαιούχων, χωρίς κάποια επιπλέον αμοιβή το ύψος της οποίας, δεν μπορώ να το προσδιορίσω καθότι όπως προείπα δηλώνω άγνοια...
   
  Ευχαριστώ.. 
 24. Upvote
  DNM reacted to anast in ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΟΚΩΝ ΟΕ   
  Σωστά κατάλαβες.
  Στο Ε3 στον κωδικό 840 πινακας Ζ
 25. Upvote
  DNM reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ   
  Μα το θεό σου πες μου πως ξέρεις τι κάναμε εμείς;
   
  Δηλαδή ότι εμείς εδώ οι άχρηστοι κλείσαμε την εφορία για αυτό το θέμα  δεν μετράει; 
  Το ότι συναντήσαμε Βιρβιδάκη, Σταθάκη και Βολουδάκη (βουλευτές και υφυπουργοί από Χανιά) δεν μετράει; 
  Το ότι μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον ίδιο τον Μηταράκη (μέσω Βολουδάκη) δεν μετράει;
  Το ότι βγήκαμε σε όλα τα τοπικά δελτία ειδήσεων για το θέμα αυτό δεν μετράει;
  Το ότι στείλαμε επιστολές σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού μας δεν μετράει;
  Το ότι έγιναν πάνω από 5 τηλέφωνα σε Κυδωνάκη (πρόεδρο του ΟΕΕ) δεν μετράει; 
  Το ότι έγιναν δεκάδες τηλέφωνα σε μέλη της Διοίκησης της ΠΟΦΕΕ δεν μετράει;
  Το ότι βρισκόμαστε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στον Σύλλογο για το θέμα δεν μετράει; 
   
  Και όλα αυτά από Πέμπτη που το μάθαμε έως Κυριακή που ψηφίστηκε; 
   
  Ποιος είσαι εσύ; 
  Ποιος είσαι εσύ που με βάζεις να ξεφτιλίζομαι; Διότι πρόκειται περί ξεφτίλας να με αναγκάζεις να σου λέω τι κάναμε. 
   
  Αλλά τελικά.. 
  Η ξεφτίλα είναι αναπόφευκτη..
  Τα πουκάμισα μου βρωμάνε κάθε μέρα και περισσότερο...
   
  Σύντομα θα τα βγάλω... 
×
×
 • Create New...