Jump to content

DANIL

simple Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DANIL

 1. Γνωρίζετε εάν έχει αλλάξει κάτι στην ασφάλιση των β.σερβιτόρων? Εξακολουθεί να ισχύει η ασφάλιση βάσει της 11ης ασφαλιστικής κλάσης ανεξαρτήτως ωρών ημερομισθίου?
 2. Γνωρίζετε αν υπάρχει ειδική διαδικασία Καταχώρησης εγγραφών προς φορολογική αναμόρφωση στο Singular Accountant
 3. Καταχωρούσα κανονικά την δαπάνη ως μη υποκείμενη και τροποποιούσα το ποσό για ΚΕΠΥΟ
 4. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πως καταχωρείται παραστατικό με ΦΠΑ σε επιχείρηση που δεν υπόκειται σε ΦΠΑ, προκειμένου να ενημερώνονται σωστά οι νέες συγκεντρωτικές?
 5. Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας επί του εξής θέματος Έχουμε περίπτωση αστικού συνεταιρισμού ΣΥΝ ΠΕ (μη κερδοσκοπικού) με δραστηριότητα καφενείου όπου εργάζονται και μέλη της διοικούσας επιτροπής. Βάσει νόμου τα μέλη αυτά, ούτε καν ο πρόεδρος, εξαιρούνται από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Για την απασχόληση τους όμως ως εργαζόμενοι (πχ σερβιτόροι ή παρασκευαστές) δεν θα πρέπει να ασφαλίζονται κανονικά ως μισθωτοί με τεκμαρτό ή μη τρόπο αναλόγως την ειδικότητα τους? Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα?
 6. Βρε παιδια γνωρίζει κανεις εφόσον γίνει αίτηση ρύθμισης ηλεκτρονικά, η πληρωμή της 1ης δόσης / κατάθεση ΥΔ γίνεται στην ΔΟΥ? ή βγαίνει ταυτότητα πληρωμής?
 7. Μπορείς να την στείλεις κανονικά, το δέχεται εφόσον υπάρχει το ΑΜΚΑ
 8. Συνάδελφοι μια βοήθεια. Μπαίνω κανονικά με username και pin στο παλαιό (2012) σύστημα του ΙΚΑ αλλά όχι στο καινούργιο και κατ επέκταση και στο site του υπουργείο εργασίας!. Έκανα και αρχικοποίηση του λογαριασμού αλλά και πάλι τίποτα.Του έχει συμβεί κάποιου κάτι ανάλογο ή έχει καμμιά ιδέα τι συμβαίνει?
 9. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες που καταθέτουμε σε περίπτωση μεταβολής μισθών εργαζομένων (με τη σύμφωνη γνώμη τους) στα όρια της ΕΓΣΕΕ. Ο ένας εργαζόμενος απασχολείται με σύμβαση μερικής απασχόλησης, επομένως καταθέτουμε τροποιημένη σύμβαση με μνεία στην αρχική σύμβαση (αρ.πρωτ.) και αλλαγή του μισθού και της σύμβασης που διέπει την εργασιακή σχέση? Προθεσμία υποβολή εντός 8 ημερών? Ο άλλος εργαζόμενος που απασχολείται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, πρέπει και σε αυτόν να καταθέσουμε τροποποιημένη σύμβαση κι ας μην υπάρχει αρχική κατατεθειμένη στο ΣΕΠΕ? Τέλος υποβάλλουμε και νέο πίνακα προσωπικού εντός 8 ημερών?
 10. Επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν απαντούν, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον συνάδελφο που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Σεπολίων (οδός Γερακίου κοντά στο μετρό σεπολίων), αν γνωρίζει ποια είναι τα αρμόδια υποκαταστήματα ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 11. Σε σχέση με τις αλλαγές που επήλθαν με το ν.4038/2012 και τις διευκρινήσεις που δίνονται με την ΠΟΛ.1170/10.08.2012, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: αν μπορεί κανείς να ενταχθεί στη ρύθμιση του ν.3888/2010 με την προυποθεση της καταβολης όλων των δόσεων από τις 29/02/2012 έως και σήμερα με min 100 ευρώ και έως 60 δόσεις αν μπορεί κανείς να ενταχθεί στη ρύθμιση του ν.2648/1988 που ορίζει πλήθος δόσεων βάσει κριτηρίων και με min τα 100 ευρώ επίσης
 12. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη νόμου που να υποχρεώνει τις εταιρίες να υποβάλουν στον οαεδ την έγγραφη προειδοποίηση απόλυσης. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε περίπτωση που δεν έχει υπογράψει ο εργαζόμενος και δεν έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή σε αυτόν το σχετικό έγγραφο, τι γίνεται με το θέμα της απόλυσης. Θεωρείται άκυρη εάν δεν καταβληθεί το 100% της αποζημίωσης? Ο Επιθ.Εργασίας δεν αποδέχεται τις μαρτυρίες εργαζομένων ότι ο εν λόγω υπάλληλος ενημερώθηκε γραπτώς για την απόλυση του και απλά αρνήθηκε να υπογράψει.
 13. Βάσει του νόμου 3918/11 άρθρο 35 παρ.2, καθιερώθηκε ποσό επιστροφής των φαρμακευτικών εταιριών προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και του δημοσίου 5% επί της νοσοκομειακής τιμής. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν αυτή η επιστροφή αναγράφεται επί του τιμολογίου ή συνολικά με κάποιο πιστωτικό τιμολόγιο? Επίσης, γνωρίζει κανείς εάν λογιστικά καταχωρείται σε κάποιο ιδιαίτερο λογαριασμό τελών ή απλά ως έκπτωση επί των πωλησεων.
 14. Σε εμπορική Ο.Ε. εισέρχεται νέος εταίρος (μηχανικός) νέος ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. Στο μητρώο, πρέπει να προσκομιστεί βεβαίωση ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ και φωτοτυπία ταυτότητας. Η ερώτηση είναι εάν αυτή η βεβαίωση μπορεί να είναι του 2010 (υπάρχει ισχύς άραγε?) και αν η φωτοτυπία πρέπει να είναι θεωρημένη. Επίσης, πρέπει μετά να πάρουμε απαλλαγή ασφάλισης από τον ΟΑΕΕ?
 15. Μηχανικός που εργάζεται ως μισθωτός, συμμετέχει παράλληλα σε τεχνική εμπορική εταιρία. Προκειμένου να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα για θεώρηση των βιβλίων της εταιρίας, γνωρίζετε εάν πρέπει να προσκομίσει στο ΤΣΜΕΔΕ κάποια βεβαίωση ότι εργάζεται ως μισθωτός ?
 16. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ενδυματολόγος με δελτίο παροχής υπηρεσιών που δεν έχει καμμία δραστηριότητα από το 2007, θέλει να διακόψει τις εργασίες του. Τα δελτία Π.Υ. που έκοβε ήταν με παρακράτηση ΙΚΑ και χωρίς ΦΠΑ. Πρέπει η διακοπή που θα πραγματοποιήσει να είναι εκπρόθεσμη και αναδρομική από τις 30.06.10 για να αποφύγει να θεωρηθεί εκπρόθεσμος στο θέμα της μη υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ ή εξακολουθεί να μην υπόκειται στον φόρο.
 17. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει γνώση του ακριβούς τρόπου υπολογισμού του ποσού (rebate) υπέρ του λογαριασμού κοινωνικής ασφάλισης, που καταβάλεται για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που βρίσκονται εντός της λίστας συνταγογραφούμενων. Ο σχετικός νόμος είναι ο 3697/2008, άρθρο 35 και αν και αναφέρει περί ποσοστού 3% επί της λιανικής τιμής, εντούτοις δεν μπορώ να επαληθεύσω τα σχετικά νούμερα. Αν κάποιος συνάδελφος σε φαρμακευτική εταιρία έχει εμπειρία ή και κάποιο excel επαλήθευσης, θα το εκτιμούσα.
 18. ΕΡΩΤΗΜΑ Στο καταστατικό της εταιρίας μας (ετερρόρθμης), στο άρθρο περί διανομής κερδών αναφέρεται η διανομή ποσοστού 30% επί των εκάστοτε διανεμόμενων κερδών μεταξύ των εταίρων που προσφέρουν την προσωπική τους εργασία. Οι εταίροι σήμερα επιθυμούν την εφαρμογή της ανωτέρω καταστατικής πρόβλεψης και επιθυμούν να τροποποιήσουν το άρθρο περί συμμετοχής στα κέρδη ως το συνημμένο υπόδειγμα, δηλαδή να υπάρξουν διαφορετικά ποσοστά διανομής κερδών σε σχέση με τα ποσοστά συμμετοχής στο κεφάλαιο της εταιρίας. Προτού όμως η εταιρία μας προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή, θα θέλαμε η Υπηρεσία σας να μας απαντήσει στα εξής δύο ερωτήματα: 1) εάν είναι νόμιμη και φορολογικά αποδεκτή μια τέτοια τροποποίηση του καταστατικού και 2) εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει θέμα πιθανής υπεραξίας. Με εκτίμηση, Για την εταιρία Ο προϊστάμενος Λογιστηρίου Νίκος Ε.Δανηλάτος σχέδιο καταστατικού.doc
 19. Σε βιοτεχνία ραφής ενδυμάτων, λόγω μείωσης του έργου, συμφωνήθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους να εργάζονται όσες ημέρες υπάρχει δουλειά. Στο θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας, θα πρέπει να κάνουμε κάποια μετατροπή σε ημερομίσθια απασχόληση. Και σε σχέση με το ΙΚΑ θα πρέπει να θεωρήσουμε κάποιο παρουσιολόγιο προκειμένου να μην μας καταλογισθούν επιπλέον εισφορές σε μελλοντικό έλεγχο?
 20. Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που μια ΑΕ εταιρία επιθυμεί να πουλήσει ένα ακίνητο της και κάποιο από τα μέλη του ΔΣ δεν είναι φορολογικά ενήμερο (είτε είναι μέτοχος > 3% είτε όχι), δημιουργείται τότε κώλυμα με την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για πώληση ακινήτου της ΑΕ?
 21. Δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε σε forum ή να παίρνουμε τηλέφωνα που δεν τα σηκώνουμε προκειμένου να πληροφορηθούμε τι μέλλει γενέσθαι ενώ είναι υποχρεωμένοι να αποστείλουν ενημερωτικό σημείωμα στις εμπορικές επιχειρήσεις?
 22. Συνάδελφοι, Χρόνια πολλά και καλά! Ψάχνω το έντυπο απόδοσης του δημοτικού φόρου 2% για το δήμο Αθηναίων. Είναι η πρώτη φορά που ΄συνεργάζομαι με αντίστοιχο κατάστημα και θα ήθελα να μάθω εάν η δήλωση υποβάλλεται χρονικά μετά την υποβολή της αντίστοιχης ΦΠΑ (τριμήνου εν προκειμένου λόγω Β' Κατηγορίας). Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...