Jump to content

costman

simple Members
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

About costman

costman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Nacc καλησπέρα! Επειδή εχω και εγω την ίδια απορία απορία με εσένα, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εντέλει βρήκες κάποιο βιβλίο το οποίο να σε βοήθησε. Πέρα απο το λογιστικό κομμάτι με ενδιαφέρει και η γενικότερη οργάνωση της αποθήκης. Αν έχεις κάτι σε παρακαλώ ενημέρωσε με. Συνάδελφοι αν έχετε και εσείς κάτι υπόψην σας θα με βοηθούσατε πάρα πολύ. Ευχαριστώ.
 2. Συνάδελφοι καλημέρα, Θα επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς, μετά την άφεση του χρέους, τι ισχύει απο φορολογικής άποψης για την εταιρία που έχει δανείσει τα χρήματα (στο παραπάνω παράδειγμα η Α.Ε) και που ουσιαστικά επιβαρύνεται. Θα μπορέσει αυτή την ζημιά να την εκπέσει φορολογικά? Ευχαριστώ και καλή δύναμη.
 3. Αφού το όριο της Β τάξης είναι τα 2.100.000 και εμείς μιλάμε για 3.000.000 πως μου το επιτρέπει?
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα κατεπείγον θέμα που προέκυψε. Λόγω έκτακτης αλλαγής, ο λογιστής ο οποίος υπέγραφε μέχρι τώρα τους ισολογισμούς επιχείρησης με ακαθάριστα έσοδα περίπου τα 3 εκ, δεν επιθυμεί πια να τους υπογράψει και έτσι είμαι στην δύσκολη θέση να πρέπει να τους υπογράψω εγώ όπου η τάξη μου για λίγο καιρό ακόμα δεν μου το επιτρέπει (Β τάξη). Τι συνέπειες μπορεί να έχει η επιχείρηση και τι συνέπειες μπορεί να έχω εγώ? Σας ευχαριστώ.
 5. Συνάδελφοι καλημέρα! Έχετε αρχίσει να εφαρμόζετε τις παραπάνω αλλαγές? Έχω που μιλάω με το ΙΚΑ απο τις αρχές του χρόνου και μου λένε οτι δεν έχουν κάποια εγκύκλιο στα χέρια τους. Μου είπαν οτι συνεχίζουμε έτσι όπως ίσχυαν τα πράγματα μέχρι νεωτέρας. Υπάρχει κάποιος που ξέρει κάτι περισσότερο?
 6. Τα ίδια έμαθα και εγώ σήμερα μετά απο επαφή που έκανα στο τελωνείο Πειραιά. Τα άσχημα νέα που μου είπαν εμένα όμως σε περίπτωση καθυστέρησης είναι ότι βάση του τελωνειακού κώδικα το πρόστιμο είναι 500,00 ευρώ!!!!! Είναι δυνατόν?
 7. Συνάδελφος ανέφερε σε παρόμοιο θέμα ότι πριν μερικές μέρες επισκέφτηκε το τελωνείο και της είπαν ότι επικρατεί ένα χάος σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι πρόκειται να δωθεί παράταση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Οι εφορίες πάντως που απευθυνθηκα δήλωσαν άγνοια του θέματος.
 8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μήπως κάποιος άκουσε κάτι νέο σχετικά με το παραπάνω? Η παράταση τελικά θα δωθεί?
 9. Καλησπέρα σε όλους. Μήπως κάποιος έχει συναντήσει την περίπτωση όπου νομικό πρόσωπο πρεπει να πληρώσει την διάφορα μεταξύ χαμηλού και υψηλού συντελεστή ΕΦΚ πετρελαιου θέρμανσης; Ποιός ειναι ο χαμηλός και ποιος ο υψηλός συντελεστής; Χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα έντυπα η υπεύθυνη δήλωση απο τον εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ειναι αρκετή; Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλω ας μας δώσει τα φώτα του!! Ευχαριστω.
 10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος τα ποσοστά του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αντίστοιχα για το 2011? Ευχαριστώ
 11. Καλησπέρα σε όλους. Μόλις διαπίστωσα ότι έχει γίνει το εξής λάθος και θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας. Εταιρία παροχής υπηρεσιών έδωσε σε υπάλληλο της βεβαίωση για είσπραξη του οικογεναιακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ ενώ το συγκεκριμένο επίδομα προβλέπεται από την σύμβαση και ήδη πληρώνεται από την εταιρία μέσω της μηνιαίας μισθοδοσίας. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση και ποιές ενέργειες θα πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ
 12. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής θέμα. Βρετανός υπήκοος θέλει να κάνει σύσταση Ελληνικής μον ΕΠΕ. Απο την μέχρι τώρα εμπειρία που έχω θεωρώ ότι πρώτα από όλα θα πρέπει με συμβολαιογραφικό έγγραφο να οριστεί αντιπρόσωπος του Βρετανού στην Ελλάδα κάποιος έλληνας υπήκοος. Στην συνέχεια ο αλλοδαπός θα πρέπει να πάρει ελληνικό ΑΦΜ απο την ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού? Είναι τόσο απλό? Ακόμα υπάρχει θέμα ασφάλισης του αλλοδαπού σε ασφαλιστικό φορέα. Τί γίνεται με αυτό? Ευχαριστώ
 13. Καλημέρα Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή ΚΑΔ εταιρίας που θα έχει σαν αντικείμενο την πώληση software τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τοπογραφικές μετρήσεις-αναλύσεις. Ευχαριστώ
 14. Επανέρχομαι με ενα βασικό ερώτημα που ξέχασα. Στο μητρώο δηλώνεται κανονικά η τροποποίηση μετα απο την όλη παραπάνω διαδικασία?
×
×
 • Create New...