Προς το περιεχόμενο

alalexopoulos

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    13
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από alalexopoulos

  1. 9 ώρες πριν, ocjz64 είπε

    1)ΚΑΛΉΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ 3/3/2020 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ  ΣΤΟ ΕΦΚΑ  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 25% ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 2)ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚ ΕΤΟΣ 2020 ΠΩΣ ΕΠΙΒΑΙΩΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ       ΤΙ ΓΡΑΦΩ   ΣΤΟ ΑΡ ΦΟΡ   ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 

    Για τους κατοίκους εξωτερικού που θα υποβάλλουν φορολ.δήλωση απαιτούνται πλέον νέα στοιχεία κατα την επιβεβαίωση στοιχείων.Πρέπει να συμπληρωθούν η διεύθυνση κατοικίας και η πόλη  (της χώρας διαμονής) όπως επίσης και ο αριθμός φορολογικής ταυτοποίησης.Είναι ο  ΑΦΜ του φορολογούμενου στην αλλοδαπή.

  2. 11 λεπτά πριν, skylogiannis είπε

    Τέτοια ώρα τέτοια λόγια...Όποιος είναι τυπικός πλήρωσε....σιγά μην κάθονται οι επιχειρήσεις να περιμένουν τον Υπουργό και να εκτεθούν... 

  3. 14 λεπτά πριν, skylogiannis είπε

    Ωραία...λες για παράδειγμα ο ΚΑΔ 49.41 είναι στην απόφαση 13226 και στο δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ αλλά ο ΚΑΔ 49.42 δεν είναι στην απόφαση 13226 αλλά είναι στο δελτίο τύπου... Δεν ξέρω λογική απορία...

    Σωστά...ούτε στη 13937 που τροποποιεί την 13226.Δεν έχει επικαιροποιηθεί ο πίνακας ΚΑΔ απο το υπουργείο Εργασίας.

     

  4. 14 λεπτά πριν, skylogiannis είπε

    Δεν έχεις και άδικο ως προς την παράταση πληρωμής...ίσως εννοεί αυτό.

    Απλά επισημαίνω και το γεγονός ότι αν είσαι "πληττόμενος" με αναστολές συμβάσεων π.χ. από 1.4.2020 ή με κανέναν εργαζόμενο σε αναστολή, ποιος ο λόγος να μην στείλεις ΑΠΔ για τον Μάρτιο;

    Προφανώς και μπορεί να υποβληθεί ΑΠΔ.  Το ερώτημα είναι αν προβλέπεται η παράταση πληρωμής μέχρι 31/10 για εκείνες του πλαισίου 1 που εντάχθηκαν συμπληρωματικά για τον μήνα Απρίλιο με το δελτίο τύπου του Υ.Ο.  στις 31/3.

  5. 25 λεπτά πριν, skylogiannis είπε

    Να πω και το άλλο... η απόφαση Δ15/Δ/οικ.13226/325/2020 αναφέρει...

    "1. Για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες του άρθρου 3 της παρούσας, οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 για το διάστημα έως την απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων ή έως την αναστολή συμβάσεων εργασίας σε εφαρμογή της περ. α) της υποπαρ. 2Α του άρθρου ενδέκατου, της από 20.3.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 68/τ.Α’/  20.03.2020), απαιτητών έως 31/3/2020 και 30/4/2020 αντίστοιχα, και έως 10/4/2020 σε περίπτωση απασχόλησης προσωπικού υπαγόμενου στην ασφάλιση του πρώην NAT, δύναται να καταβληθούν έως 30/9/2020 και έως 31/10/2020 αντίστοιχα, και έως 10/10/2020 για το πρώην NAT, χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό τόκων και άλλων προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής".

    Μήπως για μια "πληττόμενη" χωρίς αναστολή συμβάσεων τον Μάρτη πρέπει να υποβληθεί η ΑΠΔ και να γίνει η πληρωμή σήμερα; Μπορεί οι αναστολές της συγκεκριμένης επιχείρησης να ξεκινάνε Απρίλη...ή καθόλου.

    Ενώ αν είναι "πληττόμενη" και έχει βάλει έστω και έναν σε αναστολή μέσα στον Μάρτη ή "κλεισμένη" από δημόσια αρχή να περιμένει την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ για την απεικόνιση;

    Δεν βλέπω λόγο να μην στείλεις ΑΠΔ σε μια "πληττόμενη" χωρίς αναστολή. Σε αυτή την περίπτωση δε, μάλλον πρέπει να πληρωθεί σήμερα.

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύνδεση της παράτασης με το αν έχει τεθεί το προσωπικό σε αναστολή εκείνο το μήνα ή τον επόμενο ή τον προηγούμενο.

    Άλλωστε για τις εισφορές του μηνός Φεβρουαρίου ,που επίσης παρατάθηκε η πληρωμή, δεν υπήρχε η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων . 

    Πιστεύω ότι αναφέρεται στην απόφαση με την έννοια ότι μετα την αναστολή των συμβάσεων τις εισφορές τις καλύπτει το κράτος.

  6. 21 λεπτά πριν, floydpink είπε

    Η πληρωμη ενσημων ικα μηνος Μαρτιου για οσες κλεισαν και οσες ηταν πληττομενες ειχε ηδη παραταθει εως 31/10/2020.

    https://www.taxheaven.gr/news/48045/paratash-prooesmias-katabolhs-trexoyswn-asfalistikwn-eisforwn-mhnwn-febroyarioy-kai-martioy-2020-kaows-kai-dosewn-ryomishs

     

    Καλημέρα,

    Έχει επικαιροποιηθεί ο πίνακας ΚΑΔ προκειμένου να συμπεριλάβει και τις πληττόμενες πλαισίου 1 για το μήνα Απρίλιο όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υ.Ο.?

    Εγώ δεν μπορώ να το βρω πουθενά

  7. 1 λεπτό πριν, HURRICANE33 είπε

    Εγώ έχω καταλάβει ότι πληρώνονται κανονικά οι εισφορές Φεβρουαρίου των εργαζομένων έως αύριο.

    Το μπέρδεμα θα γίνει με τις εισφορές Μαρτίου.

    Εγώ νόμιζα ότι έχουν ανασταλεί οι πληρωμές μέχρι 30/9 για τον Φεβρουάριο και μέχρι 31/10 για τον Μάρτιο.

  8. 21 λεπτά πριν, PROAKIS είπε

    νομίζω ότι εδώ αναφέρεται μόνο στον πίνακα προσωπικού και ότι εξυπακούεται η αποχώρηση-πρόσληψη.

     

    Αν έκανα αποχώρηση-πρόσληψη για ποιο λόγο να κάνω και συμπληρωματικό ωραρίου?

    Με την υποβολή της αναγγελίας θα δημιουργείτο συμπληρωματικός πίνακας πρόσληψης θα έγραφα στις παρατηρήσεις της αναγγελίας οτι πρόκειται για μεταφορά και ότι αναγνωρίζονται δικαιώματα κτλ και θα τελείωνα.

    Δεν καταλαβαίνω σε τι θα χρησίμευε? ίσως δεν μπορώ να το ερμηνεύσω σωστά.

    Το θέμα είναι πως θεραπεύεται γιατί από ότι διάβασα δεν μπορώ να τους συμπεριλάβω στην δήλωση αναστολής συμβάσεων πατώντας προσθήκη.

  9. 27 λεπτά πριν, PROAKIS είπε

    τώρα έπεσες στην περίπτωση.

    καλά τα έκανες βάσει συμβάσεων και πίνακα ωραρίου. αλλά έλα που ο εργαζόμενος φαίνεται ακόμη (και καλώς) στον αρχικό εργοδότη?

    σύμβαση έργου -δανεισμός κλπ.

    ΑΝ ήταν οριστική μεταφορά ,έπρεπε να κάνεις αποχώρηση στον παλιό -πρόσληψη στον νέο.

    ο συμπληρωματικός δεν ενημερώνει την κατάσταση εργαζομένου.

     

    Ναι οι εργαζόμενοι φαίνονται στο παλιό εργοδότη.

    Ακολούθησα αυτές τις οδηγίες του ΣΕΠΕ:

    β) Σε περίπτωση οριστικής αποχώρησης του μισθωτού από τον αρχικό εργοδότη και σύναψης νέας σύμβασης με καινούργια επιχείρηση (έστω και αν αυτή ανήκει στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων) εννοείται ότι ακολουθείται η προβλεπόμενη υποβολή πίνακα - (E4 APXIKOΣ στις περιπτώσεις απασχόλησης προσωπικού για πρώτη φορά εκτός του χρονικού διαστήματος υποβολής του Eτήσιου πίνακα προσωπικού ή E4 ΣYMΠΛHPΩMATIKOΣ ΩPAPIOY στις περιπτώσεις που έχει υποβληθεί Aρχικός ή Eτήσιος) με ημερομηνία πρόσληψης την ημερομηνία σύναψης νέας σύμβασης με καινούργια επιχείρηση. Aκόμα δε και στην περίπτωση που η καινούργια επιχείρηση αναγνωρίζει όλα τα εργασιακά δικαιώματα του μισθωτού όπως αυτά απορρέουν από την προγενέστερη σύμβασή του (από την αρχική ημερομηνία πρόσληψης), το σχετικό γεγονός αναγράφεται στο πεδίο των παρατηρήσεων ενώ στο πεδίο της ημερομηνίας πρόσληψης του πίνακα αναγράφεται η ημερομηνία έναρξης της νέας σύμβασης.

  10. Εγώ αντιμετωπίζω το εξής:

    Σε επιχείρηση που πλήττεται δεν περιλαμβάνει η τρέχουσα κατάσταση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, υπαλλήλους οι οποίοι προέρχονται απο μεταφορά από άλλο εργοδότη.
    Είχαν γίνει τριμερείς συμβάσεις και υποβολή συμπληρωματικού πίνακα ωραρίου στο νέο εργοδότη που αναφέρεται η μεταφορά με αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων.

    Δεν έγινε δηλ. αποχώρηση από τον παλιό εργοδότη και νεα αναγγελία πρόσληψης στον νέο εργοδότη.

    Έχω στείλει email και περιμένω. Αναρωτιέμαι βέβαια μήπως έχω κάνει λάθος και έπρεπε να ακολουθήσω τη διαδικασία αποχώρηση-πρόσληψη

  11. Για αστική μη κερδοσκοπική με υπάλληλο και αναστολή δραστηριότητας με κρατική εντολή απο 18/3 μπορεί να υποβληθεί δήλωση αναστολής σύμβασης για τον υπάλληλο  και να έχει τη μείωση 40% στο ενοίκιο?

×
×
  • Δημιουργία νέου...