Jump to content

PATRASACC

simple Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

 1. Το πρόβλημα είναι ότι σε ότι δεν δίνεται παράταση ''μπουκώνει'' το σύστημα και δεν δουλεύει. ΜΥΦ - ΑΠΔ έχουν φορτωθεί τις τελευταίες μέρες άσχημα.
 2. Στις ΜΥΦ να δεις τι γίνεται!!!!! Πρέπει να δώσουν παρατάσεις τμηματικά σε όλα!
 3. Θεωρίες γράφουμε και λέμε τον πόνο μας, μην το ''δέσεις'' ότι θα κάνουμε αυτό! ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ακόμα και ΛΟΓΙΚΑ θα πάρει παράταση, ούτε οι εταιρείες μηχανογράφησης προλαβαίνουν σε μια βδομάδα να προσαρμοστούν.
 4. Νομίζω όλοι έχουμε τις ίδιες αμφιβολίες και πολύ σωστά τις εκφράζεις εδώ μέσα μήπως και συγκινηθεί κανένας αρμόδιος! Δυστυχώς το δημόσιο λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς, που απλά δεν έχει σχέση με τον ''έξω'' κόσμο! Βέβαια έχει την απαίτηση από τον ιδιωτικό τομέα ΟΛΑ να γίνονται μέσα σε μια βδομάδα: να ενημερώνει πλατφόρμες (για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, ενοικίων, επιστρεπτέων προκαταβολών) να ενημερώνει για τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ και να πληρώνονται εγκαίρως. Η λογική λέει ότι θα πάρει παράταση όλο αυτό, δεν γίνεται οι εταιρείες μηχανογράφησης να τα ετοιμάσουν και να τα στείλουμε εμείς σε μια βδομάδα που απομένει!! Το άγχος και όλα αυτά που γράφεις πόσο πολύ μας φθείρει από την ανικανότητα των αρμόδιων.
 5. Δεν τις λες και λίγες τις 46.000 δηλώσεις που υποβλήθηκαν χθες στην αποχή των λογιστών από κάθε ηλεκτρονική υποβολή.
 6. Το ελληνικό Δημόσιο ΔΕΝ είναι σχεδιασμένο να ''υπηρετεί'' και να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, αλλά να διευκολύνει τους Δημοσίους υπαλλήλους!!! (ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ). Ο ισχυρός συνδικαλισμός του δημοσίου, εδώ και δεκαετίες, είναι πιο δυνατός από την οποιαδήποτε κυβέρνηση! Άρα όλες οι κυβερνήσεις όχι απλά δεν πάνε κόντρα αλλά παραχαιδεύουν την ''ιερή αγελάδα''. Πλέον όλοι χρωστάνε στους δημοσίους υπαλλήλους!!! Μισθούς, αναδρομικά ...ακόμα και άδειες!!!!
 7. Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχει αντικείμενο εργασίας δεν είναι δυνατόν να παραταθεί 45 μέρες η σύμβαση όποιοι συνδυασμοί και αν παίξουν. π.χ ένα τμήμα Α΄Λυκείου που κάνει μαθηματικά, αφού δεν θα γίνουν εξετάσεις, τα παιδιά σταματούν το μάθημα, ο μαθηματικός-εργαζόμενος δεν γίνεται να πηγαίνει στο φροντιστήριο μέχρι 15/7 να κοιτάει το ταβάνι... Φυσικά η κάθε επιχείρηση έχει το βάρος της απόδειξης της αντικειμενικής αδυναμίας εκπλήρωσης της σύμβασης. Συμφωνώ ότι δεν χρειάζονται βιασύνες στις υποβολές των εντύπων όσο ψυχοφθόρο είναι αυτό για την δουλειά μας να γίνονται τελευταία ώρα.
 8. Η υποχρέωση συνέχισης της σύμβασης εργασίας για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται, όταν η επιχείρηση - εργοδότης επαναλειτουργήσει, δεν υφίσταται όταν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσής της, όπως σε περίπτωση επιχειρήσεων – εργοδοτών που από τη φύση λειτουργίας τους είναι εποχικές (π.χ. θέατρα χειμερινής περιόδου, χιονοδρομικά κέντρα, φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών που η λειτουργία τους διαρκεί όσο και το σχολικό έτος κ.α.) ή σε περίπτωση κατά την οποία η απασχόληση του εργαζόμενου δεν είναι δυνατή διότι η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου είχε συναφθεί για την εξυπηρέτηση αναγκών που δεν υφίστανται πλέον μετά τη λήξη της αναστολής ή της παράτασης της αναστολής τής σύμβασης εργασίας του εργαζόμενου (π.χ. οδηγοί σχολικών λεωφορείων, η διάθεση ταξιθετριών/ταξιθετών από εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενώ έχει απαγορευτεί η πραγματοποίηση παραστάσεων, προσωρινή αναπλήρωση μισθωτού κ.α.).
 9. Τα φροντιστήρια είναι μια κατηγορία μόνα τους!!! Θα έπρεπε να υπάρχει μια εγκύκλιος αποκλειστικά για αυτά! Νομίζω όσα γράφεις είναι μέσα στο πλαίσιο των εγκυκλίων που έχουν βγει. Θεωρούνται εποχιακές επιχειρήσεις άρα ΔΕΝ χρειάζεται να επεκταθούν οι συμβάσεις λόγω της δέσμευσης της αναστολής των 45 ημερών. Με τον ίδιο τρόπο ενεργώ και εγώ. Λήξη συμβάσεων στο ορισμένο χρόνο και πρόσληψη με νέους όρους όταν έχω μείωση ωρών απασχόλησης. Δυστυχώς, νομίζω όλοι μας πλέον, έχουμε αμφιβολίες για τα ΠΑΝΤΑ.
 10. Σε ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων η αναστολή έληξε 30/4 (καταστήματα λιανικής - εστίαση- εκπαίδευση όσα έκλεισαν με δημόσια εντολή). Σίγουρα όλοι αυτοί θα πάρουν παράταση έστω και λίγες μέρες. Οι πληττόμενες ξεκίνησαν να δηλώνουν αναστολές από 21-26/3/2020 και τελείωσαν 20/4/2020 άρα φτάνουν από 6/5 έως 05/6 οι λήξεις. Νομίζω λίγοι θα είναι αυτοί που από την λήξη της σύμβασης θα πάνε την επομένη μέρα για εργασία. Σχεδόν για όλες τις επιχειρήσεις που έχουμε υποβάλει δήλωση αναστολής θα πρέπει την επόμενη βδομάδα να ξαναστείλουμε! Φυσικά η δήλωση αναστολής γίνεται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από το κράτος, αν εργαζόμενοι μετά την λήξη εργαστούν κανονικά δεν βρίσκω λόγο να στείλουμε την δήλωση. (Βέβαια λόγος είναι το ενοίκιο του Μαιου για κλειστές και πληττόμενες )
 11. Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να εκφράσω την άποψή μου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις άνοιξαν μετά την καραντίνα, αλλά το δημόσιο συνεχίζει να δουλεύει εκ περιτροπής με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα εξυπηρέτησης. Πρέπει να επισημανθεί το γεγονός με τον πλέον επίσημο τρόπο, ΟΚ τα ραντεβού αλλά δεν γίνεται να μην υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη - επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες. Δυστυχώς κάποιοι, σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, βρήκαν ευκαιρία για υποαπασχόληση με τα αποδοχών!
 12. Οι προθεσμίες είναι μόνο για τις επιχειρήσεις (και τους λογιστές τους) και μόνο αυτές να τηρούνται αλλιώς πρόστιμα
 13. Η εκπαίδευση (φροντιστήρια) ''άνοιξε'' στις 11/5 για τους μαθητές τις Γ' Λυκείου, η προσέλευση των μαθητών πάει σταδιακά με ανάλογα με την τάξη φοίτησης. Επιπλέον, πως είναι δυνατόν να υπάρξει δέσμευση του 45ημέρου σε ένα φροντιστήριο όταν οι καθηγητές δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας?
 14. Για καθηγητή που κάνει μάθημα σε παιδιά της Β΄λυκείου ''η υποχρεωτική συνέχιση'' είναι 18/5, για καθηγήτρια αγγλικών που κάνει μάθημα σε παιδιά δημοτικού ''η υποχρεωτική συνέχιση'' είναι 31/5, άντε βγάλε άκρη και τι ΥΔ εργοδότη να υποβάλεις και σε ποια ημερομηνία
 15. Τα φροντιστήρια είναι μια κατηγορία μόνα τους, αλλά κανείς από το υπουργείο δεν δίνει οδηγίες. Είναι επιχειρήσεις ''κλειστές'' με δημόσια αρχή μέχρι 10/5/20 και μετά τις 11/5 ανάλογα με την ηλικία των πελατών - μαθητών είναι ταυτόχρονα κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις!!!! Σε ποια ημερομηνία θα πρέπει να υποβάλουν τις αναστολές? 18-31/5 ή 1-6/6? Οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των καθηγητών λήγουν στα περισσότερα φροντιστήρια 20-31/5, Η φράση ''Μετά το πέρας του διαστήματος της αναστολής, η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται μετά την ολοκλήρωση του χρόνου της αναστολής τους''. χρειάζεται ερμηνεία. Δεν μιλάει για την λήξη της σύμβασης αλλά για για τον συμφωνηθέντα χρόνο και εμείς οι λογιστές θα πρέπει να μαντέψουμε αν πρέπει να κρατήσουμε 45 μέρες καθηγητές που ενδεχομένως δεν θα έχουν αντικείμενο απασχόλησης. Επιμένω πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.
×
×
 • Create New...