Jump to content

Kostantinos-A

Silver members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kostantinos-A

 1. Λείπει ο σκοπός ... ο φορέας που θα στήσει την όλη διαδικασία και θα επεξεργαστεί τα αποτελέσματα , και εντελή πως θα τα αξιοποιήσει … Αλλά έτσι ξεκάρφωτα προς τι όλα αυτά : ) Εάν θέλετε να κάνουμε μια δημοσκόπηση, προσωπικά θα πρότεινα κάτι του στυλ : Πως θα βελτιώσουμε το επάγγελμα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε ; η το πως θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε ένα μηχανισμό αυτοκάθαρσης και να πατάξουμε από το υγιές σώμα της κοινότητας μας τους λογίς λογιών απατεώνες και αλχημιστές που κυκλοφορούν μεταξύ μας ;
 2. Και γω παρών , 3/4/5 είναι το σεμινάριο του ΟΕΕ μήπως να κανονίζαμε για την πέμπτη βράδυ ;
 3. Sifo εάν είναι εφικτό να δημιουργείς ένα παραθυράκι στις εισπράξεις η πληρωμές που να καταχωρούμε τον αριθμό την Απόδειξης είσπραξε η πληρωμής . Ευχαριστώ .
 4. Αυτή η σημείωση τι παραπάνω προσέθεσε σε όσα αναφέρεις ; Καλά ο λογιστής ήταν απατεώνας όπως λες ο πελάτης σου τι έκανε ; Τα βιβλία και τα στοιχειά τα πήρε μαζί του ο λογιστής; Πως εξαφανίστηκαν όλα ; Μήπως είναι η εύκολη λύση να τα ρίξουμε στον απατεώνα τον λογιστή ; Ακόμα και έτσι να ήταν η αμέλεια του πελάτη σου είναι αδικαιολόγητη. Και μην μπερδεύεσαι άλλο το εάν έχει υποβάλει η όχι δηλώσεις και άλλο πράγμα η απώλεια Βιβλίων & στοιχείων.
 5. Όχι δεν πληρώνεις νέο τέλος , έχεις το δικαίωμα να πας να τροποποιήσεις την δήλωση χωρίς καμιά επιβάρυνση.
 6. Για να κάνει έναρξη χρειάζεται Άδεια εργασίας για Ανεξάρτητη Δραστηριότητα ! Και δεν είναι μόνο ο ΟΑΕΕ είναι και το Μητρώο είναι και ο ΚΒΣ και μετά ειναι και ο Δημος οταν θα ξανακανει ανανεωση χαρτηων.
 7. Δυστυχώς το έντυπο αυτό είναι διατυπωμένο και προσαρμοσμένο από και για τις ανάγκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με επικύρωση υπογραφής μονο από Αστυνομικό τμημα ουτε καν απο ΚΕΠ. Σε ευχαριστώ για την απαντηση .
 8. Πριν κάνα μήνα συμπλήρωσα ένα έντυπο Ατομικής Σύμβασης Εργασίας (την όποια είχα συντάξει ο Δήμος κατ’ αποκλειστικότητα για τους αλλοδαπούς) πελάτη μου για να προσλάβει έναν αλλοδαπό , ο όποιος όμως δεν είχε αδεία εργασίας σε ισχύει αλλά με το που θα προσκόμιζε μια Σύμβαση Εργασίας Αοριστου Χρονου στο Δήμο θα έπαιρνε την Άδεια Εργασίας (για την ακρίβεια την βεβαίωση ότι είχε κατάθεση τα δικαιολογητικά για άδεια εργασίας) όποτε στη Σύμβαση αυτή υπήρχε ο όρος ότι : Ο εργοδότης προσλαμβάνει ... εφόσον εκδοθεί η άδεια εργασίας . Σήμερα σχεδόν ένα μήνα μετά μαθαίνω ότι η άδεια τελικά βγήκε ( η βεβαίωση δηλαδή ) αλλά ο αλλοδαπός επειδή βρήκε κάτι καλύτερο και με περισσότερα χρήματα αποφάσισε να μην έρθει στο πελάτη μου. Με το σκεπτικό ότι δεν εργάστηκε ούτε ένα λεπτό στην επιχείρηση και ούτε η πρόσληψη ολοκληρώθηκε πότε, δεν ενημερώθηκε και το πορτοκαλί βιβλίο, και το ερώτημα μου είναι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον επιχειρηματία σχετικά με την συγκεκριμένη σύμβαση ΟΑΕΔ - ΙΚΑ - επιθεώρηση ; Υπάρχει παρόμοιο εμπειρία ; Πρεπει μήπως να προβώ σε κάποια ενέργεία που μου διαφέυγει ;
 9. Μήπως να μου το αποδείξεις και με οικονομικά στοιχεία την άποψη σου ; Θες να πεις ότι οι εργολάβοι που έχουν χτίσει με δάνεια, περιμένουν να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών η μήπως όσο θα ανεβαίνουν τα επιτόκια θα γίνετε ποιο συμφέρουσα η αγορά αντί για την εκμίσθωση ; Η μήπως η αντιπαροχή αντί για 50% -70% θα πάει στο 80% ; Έχεις πάρει ''χαμπάρι'' ότι έχει κάτσει για τα καλά με φθίνουσα ροπή η αγορά ακινήτων και η τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα της πίστωσης ; ΠΑΝΑΓΙαααααααααααααα ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ γκρεμίζονται .Τελείωσε είμαστε σε χοντρή κρίση ! φωβαμαι ...
 10. Με την φούσκα των ακινήτων να δούμε τι θα γίνει και εδώ σε μας ...και κατά δεύτερων πολλά χρήματα πάνε και έρχονται και μάλλον το τέρας τα μυρίστηκε (πληθωρισμός ) και θα ξυπνήσει για τα καλά? Όποτε έχουμε και λέμε συνθήκες τέλειου ανταγωνισμού δεν μπορούμε να πετύχουμε .Το αόρατο χέρι έστω και με καθυστέρηση θα κάνει το θαύμα του , απλά όσο ποιο αργοπορημένη η αντίδραση του τόσο μεγαλύτεροι και οι κλυδωνισμοί στις οικονομίες . Ο ρόλος των τοπικών- κρατών είναι μια πικραμένη ίσως και παρωχημένη ιστορία, και η ανάγκη για έναν μηχανισμό διεθνούς συντονισμού προβάλει ως μονόδρομος στην πορεία του παγκόσμιου χωριού, ίσως και η καθιέρωση ενός νομίσματος θα μπορούσε να αποτρέψει φαινόμενα λ.χ. Ισλανδίας . ( α μην ξεχάσω και αυτούς που κλαίγανε για την δραχμούλα μας ...)
 11. Ακόμη και εν καιρό ''πολέμου'' υπάρχουν μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες , όποιος είναι από βόρεια Ελλάδα θα ξέρει ότι πολλές περιουσίες φτιάχτηκαν από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ... η από το εμπάργκο στα Σκόπια ...
 12. Σχεδόν 90 χρόνια μετά το κραχ του 1929 ζούμε ίσως την χειρότερη χρηματιστηριακή κρίση . Το πόσο θα διαρκέσει και τι επιπτώσεις θα έχει δεν ξέρει κανείς , αυτό όμως που σίγουρα έχει σημασία είναι η διαπίστωση ότι το οικονομικό μοντέλο , το χρηματιστηριακό μοντέλο έχει φτάσει στα όρια του . Βλέπουμε να ανατρέπονται θεωρίες και οικονομικά μοντέλα που ήταν ακρογωνιαίοι λήθη της οικονομικής θεωρίας ( βλέπε κρατικοποιήσεις τραπεζών για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα ) οικονομικοί κολοσσοί αλλάζουν χέρια εν μιας νυχτής , τελικά ο κόσμος έχει γίνει με μιας τόσο μικρός και ευάλωτος . Ίσως θα βιώσουμε μέρες του 1929 μα ίσως και να είναι μια ευκαιρία ανασύνταξης της αγοράς , επαναπροσδιορισμού των πραγματικών αξίων, ευκαιρία να εφαρμοστούν νέα μοντέλα ανάπτυξης , εξάλειψη η εξομάλυνση των στρεβλώσεων ( μην ξεχνάμε ότι η φούσκα των ακινήτων στα μέρη μας ακόμη δεν έχει εκτονωθεί ) ίσως είναι μια ευκαιρία να μπουν νέοι κανόνες στο οικονομικό παιχνίδι, οικολογία το περιβάλλων η κοινωνική ευθύνη, η ηθική , επιχειρηματική δεοντολογία , σεβασμός τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έννοιες που μέχρι πρόσφατα ήταν στη σφαίρα της επιστημονική φαντασίας καιρός είναι να ενσωματωθούν στα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης . Παρόλο που το χρηματιστηριακό δράμα είναι στην έξαρση του παρόλ’αυτά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε μόνο στην αριθμητική διασφάλιση των καταθέσεων, η ακόμα χειρότερα να πανικοβληθούμε , καθώς κάθε κρίση δημιουργεί μαζί με τις απώλειες και νέες ευκαιρίες και εμείς ιδικά είμαστε μέρους του προβλήματος μα και της λύσεις ταυτόχρονα . *Παρεμπιπτόντως στο χρηματιστήριο δημιουργούνται απίστευτες ευκαιρίες όποιος έχει ρευστό ας το κοιτάξει λιγάκι .
 13. Ναι μπορείς να παραιτηθείς από οποιοδήποτε δικαίωμα αρκεί να το κάνεις με συμβολαιογραφική πράξη . Εάν το δηλώσει ότι δεν το δήλωσε πολύ πιθανόν να υποστεί το ανάλογο πρόστιμο, εάν δεν περάσει υπέρ δημοσίου …
 14. Προφανώς LandS ''ceteris paribus'', και σίγουρα στις χώρες με 45-αρια η 48-αρια μπορεί η διατήρηση της ανάπτυξης και χαμηλής ανεργίας να προέρχεται τόσο από τις δημόσιες επενδύσεις οσο και τις επιλογές που έχουν κάνει ως κοινωνίες ( επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, κίνητρα για επενδύσεις στην παιδία , έρευνα και ανάπτυξη, αποδοτικότερη διαχείριση των δημοσιών δαπανών, φορολογική παιδιά και φορολογική σταθερότητα...κλπ ) Αλλά επειδή οι στατιστικές πολλές φορές είναι παραπλανητικές και το 45-αρη φαίνετε τεράστιο μπροστά από το 25-αρη υπάρχει και η έμμεση η κρυφή φορολογία που πρέπει να συνυπολογιστούν για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ( εργοδοτική εισφορά 26% οι φόροι στην κατανάλωση) , όποτε δεν μπορούμε έτσι πετώντας ένα νούμερα να κάνουμε σοβαρή κουβέντα. Δεν θα επεκταθώ άλλο καθώς η κουβέντα που ανοίξαμε ανήκει σε άλλη ενότητα , αλλά αυτό που έχω να καταθέσω είναι πως η Ελλάς Α.Ε. έχει πάμπολλες δραστηριότητες εντελώς ζημιογόνες και αντιπαραγωγικές και αντί να προσλαμβάνει και να διογκώνει το ήδη τεράστιο πρόβλημα της, θα πρέπει να πάρει κάποιες μακροπρόθεσμες απόφασης. Δεν μπορεί πλέων να συνεχίζει έτσι με αρπαχτές , δεν γίνεται ο ιδιωτικός τομέας που όντος φοροδιαφεύγει να ταΐζει έναν απαρχαιωμένο και μη παραγωγικό κρατικό μηχανισμό. Οι οικονομιές του κρατικού προγραμματισμού απέτυχαν και οι εντελώς ελεύθερες οικονομίες δεν κατάφεραν να βρουν τις ισορροπίες με το αόρατο χέρι, ούτε ο συμμετοχικός καπιταλισμός ( μέσω χρηματαγορών ) δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα , σίγουρα χρειάζεται συνδυασμός αλλά δυστυχώς η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιο κοντά σε μια σοσιαλιστική οικονομία – του κρατικός κολεκτιβισμός οπού οι θέσεις εργασίας και οι αποδοχές προσδιοριζόντουσαν από το κόμμα , αδρανοποιώντας τελείως τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς τις αγοράς. Υγ. Όσο για τις απόψεις που εκφράζονται για τους μετανάστες και τους ομογενείς έχω να παροτρύνω να ρίξτε μια ματιά στις εκθέσεις του ινστιτούτο μεταναστευτικής πολιτικής η του συνηγόρου του πολίτη . Σεβαστές οι απόψεις σας αλλά σορρυ μα είστε άσχετοι με το θέμα .
 15. Απέχεις έτη φωτός από την πραγματικότητά ...!
 16. Μήπως μπερδεύεσαι και έλεγαν το αντίθετο . Άλλωστε δεν χρειάζεται να ακούς κάθε μακακια που λεει ο καθε παπαρολογος.
 17. Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω ...θα δώσει βεβαίωση ο παράνομος ότι παρανομεί, μπας και ετοιμάζεται καμιά αυτοπαιραίωση και για το ΙΚΑ ;
 18. Έχει μεγάλη διαφορά η εργασιακή εμπειρία μετά το πτυχίο με την εργασιακή εμπειρία πριν την ολοκλήρωση των σπουδών, το έχω ζήσει και το κατέχω από πρώτο χέρι. Όσο για την άσχημη αντιμετώπιση την θεωρώ απαράδεκτη και κατακριτέα και δεν έχει καμία σημασία το τι έχεις τελειώσει για να αντιμετωπιστείς με σεβασμό . Υπομονή ένας χρόνος είναι ακόμα, άλλωστε η ουσίας είναι η γνώσεις όχι το χάρτη .
 19. Αυτό που με προβληματίζει ιδιαιτέρως είναι ότι ένας οικονομολόγος καθηγητής πανεπιστήμιου παίρνει μια σειρά από μέτρα που θα γονατίσουν την αγορά . Όποιο σοβαρό βιβλίο μακροοικονομίας και να ανοίξεις από τα πρώτα πράγματα που λένε είναι ότι η αύξηση της φορολογίας μειώνει την αγοραστική δύναμη και κατ επέκταση την ζήτηση με άμεσες συνέπειες τη μείωση της παράγωγη και αύξηση της ανεργίας . Και όπως και να έχει κάθε αύξηση των φορολογικών συντελεσθέντων θα μετακυλύει στον τελικό καταναλωτή. Οι παραγωγικές τάξεις που βλέποντας τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται δραματικά θα αρχίζουν να πιέζουν για αυξήσεις… να ο πληθωρισμός …όποτε με μαθηματική ακρίβεια ανοίγει ένας νέος κύκλος οικονομικής αστάθειας , σε ένα ήδη δυσμενές οικονομικό περιβάλλων. Κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω επίσης είναι με ποια λογική χτυπάει επί δικαίως και αδίκως τους ελευθέρους επαγγελματίες όταν στατιστικές και μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι νέοι που επιλέγουν να δραστηριοποιούν στο ελεύθερο επάγγελμα το επιχειρούν λόγο ανεργίας. Ξέρεις πως το μεταφράζω ''εγώ'' αυτό, ότι τελικά μόνο το δημόσιο θα με σώσει, τι κάθομαι και ξενυχτώ στο γραφείο και την παλεύω, τελικά μήπως οι άλλοι που κάθονται και τα ξύνουν είναι πολύ πιο έξυπνοι από μένα;Άλλα το θέμα δεν είναι καθόλου προσωπικό , ούτε τα 1000,00 ευρώ, αλλά η πολιτική τσαπατσουλιά, προχειρότητα ανευθυνότητα και πειραματισμοί.
 20. Το συμβόλαιο τι γράφει ; Βάλε έτος κατασκευής 2008 η 2009 ανάλογα.Ανέφερε το και στις παρατηρήσεις.
×
×
 • Create New...