Προς το περιεχόμενο

cathy

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    845
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    8

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από cathy

  1. Κalhsp;era 

    , μάλλον είμαι σε λάθος ενότητα αλλά η κούραση έκατσε..

    Πελάτης με έναρξη μπαρ θέλει να διοργανώνει συναυλίες σε δημόσιο χορό . 

    Πως να του κάνω έναρξη ; 

    1) σαν υποκατάστημα ( άλλα τι εμφανίζω για την έδρα του υποκαταστηματος αφού δεν θα είναι πότε στο ίδιο χώρο )

    2) προσθέτω ΚΑΔ σαν δευτερευουσσα δραστηριοτητα ;

    Και τι θα εκδίδει ;

    1) χειρόγραφα εισιτήρια

    2) να αγοράσει μια ΦΤΜ συνδεόμενη με το my data ..

    Ευχαριστώ για τα φώτα σας .

     

  2. Στις 19/6/2023 στις 8:13 ΜΜ, 125883623 είπε

    Και γω εκεί καταλήγω λόγο της ασάφειας φορολογούντε και στα 2 κράτη .για σίγουρα  ομως μιλα καλύτερα  με τον κύριο Σαφαρη.

    Ωραία αλλά που μπορώ να τον βρω τον κύριο Σαφάρη ( εκτός απο σεμηνάρια ) ;;

    Σε ευχαριστώ .

  3. Στις 16/6/2023 στις 12:38 ΜΜ, 125883623 είπε

    Επισης καλημερα επεσες στην περιπτωση δες την συμβαση αλλα δεν τα ξεκαθαριζει τοσο καλα ειδικα το ερωτημα σου 

     

    Βέλγιο (ν. 3407/2005, ΦΕΚ 266/Α'/2005

    και ξεκινα απο το αρθρο 15 

     

    ριξε μια ματια και στην παλια δεδ θα σε βοηθησει 

    ΔΕΔ Α 2395/2019 Συμψηφισμός φόρου καταβληθέντος στην αλλοδαπή με αναλογούντα φόρο εισφοράς αλληλεγγύης στην ημεδαπή

     

     

     

     

     

    Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση . 

    Μάλλον , πρέπει να δηλώσει αυτά τα εισοδήματα στν Ελλαδα .

     

  4. Καλημέρα , 

    Πρόκειται για φορολογικός κάτοικος της Ελλάδας με εισοδήματα απο εταιρεία ( ΜΕΠΕ ) απο το Βέλγιο . 

    Το μηναίο μίσθωμα απο το Βε΄λγιο ( για την συμμετοχεί ) ανέρχεται στα 750,00 ευρώ . Πρέπει να δηλωθεί στην Ελλάδα ή όχι . 

    Ευχαριστώ . Και κουράγιο σε όλες και όλους !

  5. Τελευταία στιγμή και δικαιολογούμαι διότι ο φόρτος εργασίας δεν περιγράφεται .

    Έχω μια ΑΠΔ να υποβάλλω με υποχρέωση ΤΕΚΑ σε ενοικιαζόμενα δωμάτια .

    Ποίες εγγραφές καταχωρώ στην ΑΠΔ και ποίες στο ΤΕΚΑ ;;

    Έχω μπερδευτεί . Ζητάω τα φώτα σας άλλη μια φορά . 

    Ευχαριστώ .

  6. ΚΑΛΗΜΈΡΑ , 
    ΠΙΟ ΠΟΣΌ ( ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΊ Ή ΌΛΟ )  ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΊ ΣΤΟ MY DATA ΚΑΙ ΣΤΟ Ε3 ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΌ ΕΤΟΣ 2021 ΣΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΆ ΒΙΒΛΊΑ ;
    ΠΈΡΣΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΝΌΤΑΝ ΤΑ ΠΟΣΆ ΣΤΟ MY DATA ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΟΎΣΑΜΕ  ΌΛΟ ΤΟ ΠΟΣΌ  ΣΤΟ Ε3 . 

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ . 

  7. Ευχαριστώ για την απάντηση . Έδωσα την λύση να πάει ο σύζυγος στο συμβολαιογράφος και να δηλώσει ότι είναι σε διάσταση .

    Έχεις δίκιο , δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά τι να κάνουμε ;

    Σε ευχαριστώ και πάλι ..μου έδωσες κουράγιο . Καλό βράδυ .

  8. Καλησπέρα και καλά κουράγια ,

    Μου έτυχε η παρακάτω περίπτωση και μάλιστα από τις πρώτες δηλώσεις που ασχολήθηκα .

    Ο φορολογούμενος είναι παντρεμένος και η σύζυγος του δεν έχει κλειδάριθμο . Είναι και οι δυο αλλοδαποί . Η σύζυγος δεν έχει τραπεζικό λογαριασμός , άλλαξε διαβατήριο και δεν έχει άδεια παραμονή . Ένα μπέρδεμα νομίζω . 

    Υπάρχει μια λύση ;;

    Και αν ναι , ποία είναι ; 

    Ευχαριστώ .  

  9. Καλησπέρα ,

    Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φώτα σας για εργαζόμενος που θέλει να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότηση . Εργάζεται εποχιακά σε βαρέα . Θέλει να υποβάλλει την αίτηση  . Μπορεί να εργάζεται , παρόλο θα έχει κατάθεση αίτηση ;;;

    Ευχαριστώ 

  10. Καλησπέρα  και καλά κουράγια !

    Θα ήθελα την άποψη σας όσο αφορά ιδιώτης , που ενώ έκανε εγγραφή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το ακίνητο του , μου ήρθε χτες με έναν κατάλογο ποσά που δεν καταχωρήθηκαν στην ώρα τους .

    Πόσο είναι το πρόστιμο για εκπρόθεσμη καταχώρηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  ; 

    Να τα καταχωρήσω  έστω και τώρα ;( τα σταυρό για το εκπρόθεσμο )  

    Ή να τα καταχωρήσω μόνο στο Ε2  ;

    Ευχαριστώ .

     

  11. 2 ώρες πριν, 125883623 είπε

    Και του 2021 η πιο πρόσφατη

     

    Ε.2104/2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 23 (παρ. 1), 25, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 39 και 44 του ν. 4797/2021 (Α' 66

     https://www.taxheaven.gr/circulars/36550/e-2104-2021

    Ευχαριστώ !

  12. 11 ώρες πριν, LAMMERGEIER είπε

    Α.1163/2020
    Εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 15 και της παρ. 4 του άρθρου 40 του ν. 4172/2013, οι οποίες προστέθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4646/2019, σχετικά με τις δαπάνες που αποδεικνύονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

    Άρθρο 3
    Κατηγορίες φορολογουμένων που απαλλάσσονται


    Σύμφωνα με την περ. Γ΄ της παρ. 6 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογουμένων απαλλάσσονται από την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και δεν απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις:
    (i) Φορολογούμενοι που ως το τέλος του εκάστοτε φορολογικού έτους έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους.

    Α! Λέω και εγώ . Ευχαριστώ !

  13. 1 ώρα πριν, 125883623 είπε

    αποψη μου όχι .άνω των 50 ετών το βλέπει το σύστημα μόνο του .τώρα αν σε ενδιαφέρει να βρεις της ηλεκτρονικές αποδείξεις για να τις βάλεις ,,θα μπεις στην εφαρμογή φορολοταρια και απο εκεί θα πάρεις ένα δείγμα και αν αυτές που δεις σε καλύπτουν κάλως . 

     

    υ.σ μαζί με αυτή φτιάξε και του + 2015 -2016 αναδρομικά .  

    Γιατί όμως ο υπάλληλος του εισόδημα επέμενε ότι πρέπει να προσκομίσω αποδ ; Το είχα δεδομένο ότι δεν χρειάζεται αφού είναι παππούδες ή γιαγιάδες . Ή δεν έχω καταλάβει τίποτα ή κάτι άλλο τρέχει . Για φωτίστε με παρακαλώ !

  14. Καλησπέρα , 

    Ετοιμάζω τις δηλώσεις των αποβιώσαντες του 2020 και απορώ αν πρέπει να βάλω αποδείξεις στο ΚΩΔ 049  ή όχι . Είναι απαλλασόμενοι λόγο ηλικίας   απο της ηλεκτρονικές συναλλαγές . Κλικ άρω τον κωδικό 023 πινάκας 2 .

    Πρέπει να προσκομίσω και να αναγράφω ποσά στων 049  ;

    Ευχαριστώ .

  15. 9 ώρες πριν, spirosvii είπε

     

    Έχει γίνει πόλεμος εδώ στο γραφείο με το τι εννοεί ο ποιητής. Κατά την άποψή μου πάντα, εννοεί ότι αν π.χ. στς 18/09/2020 που πλέον με την νέα απόφαση έχει γίνει 31/03/2021

    "2. Τροποποιούνται - συμπληρώνονται οι ρυθμίσεις για το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας (άρθρο 28 του ν.4726/2020), χωρίς να επηρεάζεται ουσιαστικά η αρχική δημοσιονομική πρόβλεψη.

    Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

    α. Ορίζεται ότι οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ανωτέρω άρθρο, είναι επιπρόσθετες των υφιστάμενων κατά την 31.3.2021 θέσεων εργασίας (κατά τα ισχύοντα οι εν λόγω θέσεις είναι επιπρόσθετες σε σχέση με τις υφιστάμενες κατά τις 18.9.2020) και η μεταβολή των όρων ίων συμβάσεων εργασίας των ωφελουμένων του προγράμματος, κατά το χρονικό διάστημα επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας, επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ευνοϊκότεροι γι’ αυτούς.

    β. Προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό του αριθμού των εργαζομένων που οφείλει κατά μέσο όρο να διατηρεί η επιχείρηση στο χρονικό διάστημα επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας (κριτήριο διατήρησης) λαμβάνονται, εφεξής,υπόψη οι ενεργές θέσεις εργασίας στην επιχείρηση κατά την 31.3.2021 και όχι κατά τις 18.9.2020, όπως ισχύει.

    γ. Παρέχεται η δυνατότητα σε εποχικές επιχειρήσεις - εργοδότες, κατ' εξαίρεση, να ενταχθούν στο προαναφερόμενο ανοιχτό πρόγραμμα για προσωπικό που θα προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας από έναν (I) έως έξι (6) μήνες, με πλήρη ή μερική απασχόληση. Οι εν λόγω προσλήψεις επιδοτούνται αναλογικά με τον χρόνο απασχόλησης, με το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζομένου και εργοδότη) και των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών σε δώρα και επίδομα αδείας, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα (κριτήριο διατήρησης κ.λπ.)."

     

    Εννοεί ότι αν στις 31/03/2021 είχες 2 θέσεις εργασίας τον Γιώργο και τον Κώστα, αυτές οι δύο θέσεις δεσμεύονται όπως και τα συγκεκριμένα άτομα, δηλαδή δεν μπορείς να απολύσεις τον Γιώργο και να πάρεις άλλον, εκτός αν πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση.

    Άρα μπορείς να προσλάβεις με το πρόγραμμα ένα νέο άτομο, π.χ. κάνεις 3η πρόσληψη τον Παύλο με το πρόγραμμα των 100.000 τότε:

    Μπορείς να προσλάβεις νέο άτομο εκτός προγράμματος και να τον απολύσεις, εφ όσον οι αρχικές θέσεις (2) παραμένουν στην θέση τους.

     

    Ελπίζω να βοήθησα

    Ευχαριστώ πάρα πολύ . Με φώτισες . Να είσαι καλά . 

  16. τι εννοεί ο ποιητής εδώ 

    1. Στις επιχειρήσεις-εργοδότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ο μέσος όρος του αριθμού των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που επιδοτείται κάθε νέα θέση εργασίας, πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό εργαζομένων που είχαν την 18-9-2020, προσαυξημένος κατά τον αριθμό των νέων επιδοτούμενων εργαζομένων.

     

  17. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο ποιητής όταν γράφει =

     

    1. Στις επιχειρήσεις-εργοδότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ο μέσος όρος του αριθμού των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που επιδοτείται κάθε νέα θέση εργασίας, πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό εργαζομένων που είχαν την 18-9-2020, προσαυξημένος κατά τον αριθμό των νέων επιδοτούμενων εργαζομένων.

    Μπορεί κάποιος να με φωτίσει ;;

    Ευχαριστώ . 

  18. 9 λεπτά πριν, floydpink είπε

    Δυστυχως πρεπει να γινει απογραφη την ιδια μερα στο ΙΚΑ.

    Και αν ο εργαζομενος/η δεν πληρεί τα κριτηρια για το προγραμμα επιδοτησης  υπαρχει θεμα(γιατι το ικα παντα καταχωρει τα στοιχεια του πρωτου εργαζομενου της επιχειρησης(και κεντρικου και υποκαταστηματων).

    Να σιγουρευτειτε οτι δεν ειχε ενσημα ενα μηνα πριν(μπορει να δει ο ιδιος/ιδια τις προσληψεις/αποχωρησεις του/τηςκλπ με τους κωδικους του ταχις που εχει στο https://employees.yeka.gr/(S(u4ya1vjt5uusxlyid5ghx5z2))/login.aspx?ReturnUrl=%2f )

     

     

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

  19. 20 ώρες πριν, cathy είπε

    Καλησπέρα , 

    Θέλω να δηλώσω ενδιαφέρον για την πρόσληψη υπάλληλος με το πρόγραμμα 100 000 θέσεις εργασίας από μια επιχείρηση που δεν έχει κάνει πότε απογραφή ως εργοδότης .

    Δεν ,μ'αφήνει να δηλώσω ενδιαφέρον όταν μπαίνω στο ΓΕΚΑ  με τους κωδικούς taxisnet . 

    Πως μπορώ να δηλώσω ενδιαφέρον χωρίς να έχει γίνει απογραφή στο ΙΚΑ ;;

    Ευχαριστώ . 

     

    ΚΑΝΕΊΣ ;;;

×
×
  • Δημιουργία νέου...