Jump to content

PANOS21

simple Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αυτό με τις περιοχές πολύ με έχει μπερδέψει. Γιατί μέσα λέει ότι το βάζουν οι πρωτεύουσες (δήμοι) των νόμων όλης της χωράς. Αυτη η επιχείρηση στην ουσία πουλάει γεωργικά μηχανήματα και έχει και συνεργείο που τα επισκευάζει. Και το άλλο μου ερώτημα είναι ούτε πρέπει να κάνει δεύτερη εγγραφή στην ΑΠΔ για τον ίδιο εργάτη με καδ 0014 ειδικότητα 000106 πακέτο κάλυψης 024 για πρωτοασφαλισμενο μετά το 1993 για τον τομέα πρόνοιας εργατουπαλλήλων μετάλλου του ταπιτ η δεν ανήκει ούτε σε αυτήν την κατηγορία βάση της δραστηριότητας της επιχείρησης?
 2. Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση για ατομική επιχείρηση που έχει καδ ικα 5161 [Χονδρικό εμπόριο εργαλειομηχανών,μηχανημάτων για κατασκευαστικά έργα,μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία,ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών,άλλων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία στο εμπόριο και στην πλοήγηση,αγροτικών μηχανημάτων,εξαρτημάτων και εργαλείων,περιλαμβανομένων των ελκυστήρων,Η/Υ και περιφεριακού εξοπλισμού,άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου, όπως γραφομηχανές,αθροιστικές μηχανές,επίπλων γραφείου κλπ. Εκτός ασφ/κής περιοχής ΤΕΑΥΕΚ] η επιχείρηση έχει 1 εργάτη με κωδ. ειδικότητας 932030 ( ανειδίκευτος εργάτης) με πακέτο κάλυψης 101 πρέπει στην ΑΠΔ να κάνω και δεύτερη εγγραφή με καδ 0013 ειδικότητα 000106 πακέτο κάλυψης 024 για πρωτοασφαλισμενη μετα το 1993 για εμπορικά καταστήματα η δεν ανήκει η δραστηριότητα της επιχείρησης σε αυτήν την κατηγορία?
 3. Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση για ατομική επιχείρηση που έχει καδ ικα 5161 [Χονδρικό εμπόριο εργαλειομηχανών,μηχανημάτων για κατασκευαστικά έργα,μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία,ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών,άλλων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία στο εμπόριο και στην πλοήγηση,αγροτικών μηχανημάτων,εξαρτημάτων και εργαλείων,περιλαμβανομένων των ελκυστήρων,Η/Υ και περιφεριακού εξοπλισμού,άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου, όπως γραφομηχανές,αθροιστικές μηχανές,επίπλων γραφείου κλπ. Εκτός ασφ/κής περιοχής ΤΕΑΥΕΚ] η επιχείρηση έχει 1 εργάτη με κωδ. ειδικότητας 932030 ( ανειδίκευτος εργάτης) με πακέτο κάλυψης 101 πρέπει στην ΑΠΔ να κάνω και δεύτερη εγγραφή με καδ 0013 ειδικότητα 000106 πακέτο κάλυψης 024 για πρωτοασφαλισμενη μετα το 1993 για εμπορικά καταστήματα η δεν ανήκει η δραστηριότητα της επιχείρησης σε αυτήν την κατηγορία?
 4. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω έχω έναν εργατοτεχνιτη ο οποίος είναι με μερικής απασχόλησης τώρα ο εργοδότης θέλει να τον δηλώσω ως πλήρη απασχοληση ποια θα είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω και ποιες οι προθεσμίες;
 5. Άρα οι ημέρες ασφάλισης του θα είναι ίδιες με τις πραγματικές ημέρες που εργάστηκε ; πχ ο Ιουνίου 2019 εχει 20 πραγματικές εργασιμες ημέρες άρα 20 θα ειναι και οι ασφαλιστικές του ημέρες;
 6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,ΠΑΝΤΕΡΜΕΝΟ, ΜΕ 20 ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (4 ΩΡΕΣ ΜΕΡΑ , 5 ΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΥ-ΠΑΡ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑ(3) ΕΤΗ 1)ΘΕΛΩ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΑΣ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΕΣ - ΠΟΣΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ? 25 Ή ΜΕΧΡΙ 22 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΚΑ? 2)ΕΠΙΣΗΣ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥ Ή ΜΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΒΑΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ? ΥΠΟΨΙΝ.(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΤRA ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ EPSILON NET)
 7. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ MOY ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΤΗΝ AIRBNB, ΤΟ ΝΟΊΚΙΑΣΕ ΑΠΟ 2/1/2018 ΜΕΧΡΙ 7/9/2018 ΜΕΣΩ AIRBNB META TO ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ Ο ΝΟΙΚΙΆΣΕΙ ΆΛΛΟ. ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΩ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΡΩΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟY ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΏΣΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΆΨΩ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ Ε2?
 8. ΝΕΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΕΡΙΠΟΊΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ.
 9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΉ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ?
 10. *ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΣ AIRBNB.
 11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ 50% ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ 50% Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙRBNB ΑΝΑΡΤΗΜΈΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΜ ΑΚΙΝΗΤΟΥ . Η 1ΤΗ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Η ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΑΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΉΤΗ 50%? Η 2ΡΗ ΜΟΥ ΕΡΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 150 / ΗΜΕΡΑ *4 ΗΜΕΡΕΣ= 600. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΑΙRBNB 4% ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 576€ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 12. ΚΑΛΉΜΕΡΑ ΜΙΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΧΩ 3 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΑ ΑΠΟ 300€ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 20% ΔΗΛΑΔΗ 3 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ 90€ ΠΑΡΑΚΡΆΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 20% (90*20%=18€) ΣΎΝΟΛΟ 3 ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ 270€*20%=54€ ΦΟΡΟΣ ΠΑΡΑΚΡΆΤΗΣΗΣ ΤΙ ΚΑΝΩ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΊΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΏΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 300 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ 1 Η ΣΤΟ 10 ?
×
×
 • Create New...