Jump to content

Σταύρος Γ.

simple Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Σταύρος Γ.

 1. Ίδια περίπτωση, το Ε3 σημειώθηκε "εκπρόθεσμο" απ' το σύστημα και βρισκόμαστε σε διαδικασία ένστασης κατά του επιβληθέντος προστίμου. Καλύτερα καταχωρήσετε τον εργαζόμενο στο ΕΒΚΝΠ του κεντρικού, και πρόσληψη στο κεντρικό, και κάνε μεταφορά στο ΕΒΚΝΠ του υποκαταστήματος μόλις το παραλάβετε.
 2. ...Κι εμείς μπορούμε κάλλιστα να τους στέλνουμε στα ΕΛ.ΤΑ. http://www.elta.gr/%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/752/newsid1178/162/---------/language/el-GR/Default.aspx Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 Όπως κάθε χρόνο από τα ΕΛΤΑ η εξόφληση τελών κυκλοφορίας Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα γίνει και φέτος η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Ι.Χ. & Δ.Χ., με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμβάλλουν στη διευκόλυνση των πολιτών, που μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση στο εκτεταμένο δίκτυο των Ταχυδρομικών Καταστημάτων και των Ταχυδρομικών Πρακτορείων που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και να παραλάβουν την απόδειξη πληρωμής που θα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικό της εξόφλησης. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους. Από φέτος καταργήθηκε η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος, και τα τέλη θα εξοφλούνται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ με αποδεικτικό εξόφλησης την απόδειξη πληρωμής. Τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούν άμεσα κάθε πολίτη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.
 3. Υπερεκτιμάτε τις τεχνικές δυνατότητες της ΓΓΠΣ... Κάτι τέτοιο απλά δεν είναι εφικτό, ή τουλάχιστον, αφενός θα απαιτούσε υπερβολικά μεγάλο κόστος για τις τωρινές δυνατότητες του κράτους, και αφετέρου εξαφανίζει ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς λογισμικού... αφού δεν θα χρειάζεται να έχεις λογιστικό πρόγραμμα για τα βιβλία σου. και τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην αγορά αυτή τη στιγμή πιο πολύ κακό θα κάνουν παρά καλό. Αυτό που χρειάζεται είναι τακτική αποστολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών, και όχι απλά ετήσια, και να ΓΙΝΟΝΤΑΙ οι διασταυρώσεις. Και επειδή αναφέρθηκε και παραπάνω, για τη διασφάλιση της διακίνησης, γιατί όχι συγκεντρωτική δελτίων αποστολής; Ακούγεται ενδιαφέρουσα ιδέα, αν είναι να οδηγήσει στην κατάργηση των θεωρήσεων γενικώς. Αυτό ναι, γιατί όχι.
 4. Γιατί μιζεριάζουμε από τώρα; Έχετε δίκιο, και οι μεν (χρέωση της υπηρεσίας) και οι δε (όχι χρέωση και αυξημένο το κόστος της δήλωσης) Η μέση λύση είναι, σε αυτούς που κρατάμε βιβλία έτσι κι αλλιώς να μην το χρεώσουμε εφόσον παίρνουμε (γκούχ!) κάποιο ποσό το μήνα έτσι κι αλλιώς, αλλά στους ιδιώτες ένα ποσό της τάξης 3-5€ δικαιολογείται. Το βασικό είναι, και ελέω απουσίας συλλογικών οργάνων, μιλήστε με τους συναδέλφους στη γειτονιά-χωριό-πόλη σας και συμφωνήσετε κοινή γραμμή. Τα 3 Ευρώ είναι συμβολικό ποσό, δε νομίζω να μη δεχτεί κανείς να τα πληρώσει. Και να επιμείνετε να τα πληρώσουν σε γκισέ τράπεζας ωστε να υπάρχει έγκυρο αποδεικτικό, γιατί η απλή εκτύπωση από το internet δεν είναι ισχυρό αποδεικτικό. Παρεμπιπτόντως, Ελευθερία, στο φωτοτυπάδικο είναι η δουλειά τους να βγάλουν είτε 1 είτε 1000 φωτοτυπίες. Σε μας είναι χαμαλίκι που φορτώνει το υπουργείο. Είναι σοβαρή η διαφορά, και έχει πραγματικό αντίκτυπο στην εργασία μας.
 5. Αυτό είναι. Για να πληρώσεις πρέπει να φροντίσεις να υπάρχει ολόκληρο το ποσό σε έναν λογαριασμό...
 6. Θα έπρεπε να είχατε οριστικοποιήσει το Ε3 πριν την υποβολή του Ε5... όπως προβλέπεται. Τώρα, για 2 ρημαδιασμένα κλικ, καλά ξεμπερδέματα... Κατα τα άλλα, για τη δήλωση Κοινωνίας Αστικού Δικαίου που εκμεταλλεύεται ΦΔΧ θα ισχύσει η παράταση υποβολής στη ΔΟΥ ως τις 5/5 μιας και δεν είναι δυνατή η υποβολή της δήλωσης μέσω TAXISNET;
 7. Σημαντική παρατήρηση που έκανα μόλις τώρα: το username ΕΙΝΑΙ case sensitive για την ενεργοποίηση, δηλαδή πρέπει να γραφεί ακριβώς όπως γράφτηκε κατά την εγγραφή. Προσπαθούσα σήμερα να ενεργοποιήσω με τον κλειδάριθμο τον λογαριασμό ενός πελάτη, και έγραφα το username "ww1234..." (είναι από αυτά που έδινε αυτόματα η ΓΓΠΣ) ενώ θα έπρεπε να το γράψω WW1234... όπως είχε σταλεί στο αρχικό email της εγγραφής.
 8. Από εδώ και στο εξής, ναι, αυτό θα γίνεται.. Δηλαδή ουσιαστικά συντάσσουμε ξανά το συμφωνητικό σαν να μην έγινε το λάθος και ζητάμε από το πρωτοδικείο να αντικατασταθεί το λανθασμένο από το νέο που θα προσκομίσουμε;
 9. Πρόλογος: Καλά λέω εγώ να μην αναλαβάνουμε τέτοια και να τα στέλνω σε δικηγόρο. Δυστυχώς όμως ο πατέρας μου επιμένει. Τέλος πάντων, στην ουσία: Έγινε μια τροποποίηση καταστατικού - μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων, η οποία είχε μερικά λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ΑΝ διάβαζε κάποιος προσεκτικά το έγγραφο πριν υπογραφεί (αυτό είναι και το κύριο λάθος τελικά). Στο μητρώο της ΔΟΥ είπαν οτι δεν πρέπει να κάνω άλλη τροποίηση αλλά διόρθωση αυτής, που να υπογράφουν πάλι όλοι οι εμπλεκόμενοι, παλιοί και νέοι εταίροι. Το θέμα είναι οτι δεν έχω ιδέα πως πρέπει να συνταχθεί κάτι τέτοιο. Προτάσεις;
 10. Δηλαδή ένα δικαίωμα το μαγαζί (ολόκληρο, με την προσθήκη) και άλλο ένα η μισή εξ αδιαιρέτου κυριότητα επί του σπιτιού; Εδώ μπερδεύτηκα βασικά. (χρειάζεται η πλάκα γιατί αλλιώς έπρεπε να κλειστούμε σε κανένα ψυχιατρείο με αυτά που βλέπουμε )
 11. Στο κληρονομητήριο αναφέρεται οτι θα κατεδαφιστεί το σπίτι κάποια στιγμή και ο χώρος που θα απομείνει να ενσωματωθεί στα χιλιοστά των καταστημάτων. Τελικά όχι μόνο δεν κατεδαφίστηκε το σπίτι, αλλά ο ένας ιδιοκτήτης (του οποίου έχω να κάνω τη δήλωση) έχτισε και την αυλή που χώριζε το μαγαζί από το σπίτι (με άδεια) και ενσωμάτωσε και το τμήμα του σπιτιού που του αναλογούσε στο μαγαζί. Τι κάνουμε εδώ;
×
×
 • Create New...