Προς το περιεχόμενο

Σταύρος Γ.

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    33
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    Σταύρος Γ. got a reaction from pseydos in ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ   
    Σημαντική παρατήρηση που έκανα μόλις τώρα:
    το username ΕΙΝΑΙ case sensitive για την ενεργοποίηση, δηλαδή πρέπει να γραφεί ακριβώς όπως γράφτηκε κατά την εγγραφή.
    Προσπαθούσα σήμερα να ενεργοποιήσω με τον κλειδάριθμο τον λογαριασμό ενός πελάτη, και έγραφα το username "ww1234..." (είναι από αυτά που έδινε αυτόματα η ΓΓΠΣ) ενώ θα έπρεπε να το γράψω WW1234... όπως είχε σταλεί στο αρχικό email της εγγραφής.
  2. Upvote
    Σταύρος Γ. got a reaction from invoice in Ηλεκτρονική τιμολόγηση & Ψηφιακή υπογραφή (Π.Δ. 150/2001)   
    Γειά σας,
     
    Για νέα επιχείρηση που θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά μέσα διαδικτύου, και συγκεκριμένα το "ξεκλείδωμα" ενοτήτων του ιστοχώρου έναντι πληρωμής, εξετάζουμε τη χρήση "πιστοποιημένης ψηφιακής υπογραφής" (σύμφωνα με το [urlhttp://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/470]=Π.Δ. 150/2001) για την τιμολόγηση αντί για σήμανση των φορολογικών παραστατικών της μέσω ΕΑΦΔΣΣ και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί κάποιος συνάδελφος με το συγκεκριμένο θέμα.
     
    Αυτή τη στιγμή στο μητρώο παρόχων ηλεκτρονικών υπογραφών υπάρχει μόνο μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσία πιστοποίησης στο κοινό γενικά, με ένα USB dongle (200€ + ΦΠΑ, και 120€ ετησίως), για την ψηφιακή υπογραφή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και εγγράφων.
     
    θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει εξετάσει κάποιος συνάδελφος τη συγκεκριμένη λύση και κατά πόσο είναι εφικτή η αυτοματοποίηση της διαδικασίας*, ωστε με την διενέργεια της πληρωμής στο site να δημιουργείται και να αποστέλλεται το παραστατικό μέσω e-mail;
     
    Ή μήπως σκέφτομαι σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
     
     
    (*) Εντάξει, αυτό το ερώτημα μάλλον αφορά Software Engineer, όχι εμάς, αλλά το αφήνω να αιωρείται κι εδώ.
  3. Upvote
    Σταύρος Γ. got a reaction from SAVVAS P in ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013   
    Γιατί μιζεριάζουμε από τώρα;
    Έχετε δίκιο, και οι μεν (χρέωση της υπηρεσίας) και οι δε (όχι χρέωση και αυξημένο το κόστος της δήλωσης)
    Η μέση λύση είναι, σε αυτούς που κρατάμε βιβλία έτσι κι αλλιώς να μην το χρεώσουμε εφόσον παίρνουμε (γκούχ!) κάποιο ποσό το μήνα έτσι κι αλλιώς, αλλά στους ιδιώτες ένα ποσό της τάξης 3-5€ δικαιολογείται. Το βασικό είναι, και ελέω απουσίας συλλογικών οργάνων, μιλήστε με τους συναδέλφους στη γειτονιά-χωριό-πόλη σας και συμφωνήσετε κοινή γραμμή.
    Τα 3 Ευρώ είναι συμβολικό ποσό, δε νομίζω να μη δεχτεί κανείς να τα πληρώσει.
    Και να επιμείνετε να τα πληρώσουν σε γκισέ τράπεζας ωστε να υπάρχει έγκυρο αποδεικτικό, γιατί η απλή εκτύπωση από το internet δεν είναι ισχυρό αποδεικτικό.
    Παρεμπιπτόντως, Ελευθερία, στο φωτοτυπάδικο είναι η δουλειά τους να βγάλουν είτε 1 είτε 1000 φωτοτυπίες. Σε μας είναι χαμαλίκι που φορτώνει το υπουργείο. Είναι σοβαρή η διαφορά, και έχει πραγματικό αντίκτυπο στην εργασία μας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...