Προς το περιεχόμενο

aplessas

simple Members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  57
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  4

aplessas last won the day on 5 Μαΐου

aplessas had the most liked content!

Σχετικά με τον aplessas

 • Κατάταξη
  *

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Ευχαριστώ. Η διάταξη τους επιτρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά δεν τους εξαιρεί από την καταβολή εισφορών. Ίσα - ίσα, θα καταβάλουν εισφορές και θα έχουν και περικοπή της σύνταξης.
 2. Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε ποιος νόμος το καθορίζει αυτό;
 3. Αυτό αφορά τις εισφορές του 2019, όχι του 2018 που επειδή είναι πρώτη έναρξη μετά την 1/1/2017 πληρώνει τις ελάχιστες εισφορές και επειδή είναι full-time μισθωτός δεν έχει ελάχιστες.
 4. Θεωρητικά αυτό δε γίνεται και είναι λάθος, αλλά πράγματι δεν έχει καθοριστεί ακόμα πως ο ΕΦΚΑ θα εντοπίσει και θα χειριστεί αυτές τις περιπτώσεις.
 5. aplessas

  ΕΥΡΕΣΗ ΑΜ ΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΕΣΩ SITE?

  Ναι, αλλά αν η συνταξιοδοτική απόφαση είναι παλιά ενδέχεται να έχει αλλάξει, σε κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων σίγουρα έχει. Και αυτή η εφαρμογή στην περιγραφή λέει ότι αφορά άλλα πρώην ταμεία και όχι ΟΑΕΕ
 6. aplessas

  ΕΥΡΕΣΗ ΑΜ ΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΕΣΩ SITE?

  Αυτή η εφαρμογή αφορά τη βεβαίωση για φορολογική χρήση άλλων ταμείων, όχι ΟΑΕΕ. Η αντίστοιχη από το site του ΟΑΕΕ δε νομίζω να αναγράφει τον ΑΜ ΔΙΑΣ
 7. aplessas

  ΕΥΡΕΣΗ ΑΜ ΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΕΣΩ SITE?

  Ναι, εκτός αν έχει κάποιο πρόσφατο ενημερωτικό. Το αναγράφουν πάνω. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. συνταξιούχοι προερχόμενοι από ΤΑΕ, ΤΣΑ) έχει αλλάξει, οπότε καλύτερα για σιγουριά να επικοινωνήσετε με κάποιο υποκατάστημα ΟΑΕΕ
 8. Συγγνώμη, δεν το είχα προσέξει. Επέστρεψε την πληρωμή 30/4/2018 + μια διαφορά από μια καταβολή 170 ευρώ που είχε γίνει το 2017. Όπως ακριβώς σου είχει γράψει ο @PROAKIS Με βάση το pdf είναι σήμερα είναι πληρωμένος μέχρι και ο Μάιος του 2018 (δεν ξέρω αν έχει γίνει άλλη πληρωμή). Με την 100αρα τελικά τι έγινε; Γιατί έχουν αρχίσει να τις κόβουν όταν υπάρχουν οφειλές στα τρέχοντα και έκαναν έναν έλεγχο κάποια στιγμή τέλος Μαΐου - αρχές Ιουνίου.
 9. Αν θες γράψε μας τις ημερομηνίες και τα ποσά πληρωμών που έχεις κάνει από 1/1/2017 και μετά
 10. Η επιστροφή ήταν η προκαθορισμένη ενέργεια (εφόσον υπάρχει καταχωρημένο iban) για τις επιστροφές ποσών άνω των 50 ευρώ. Μόνο για τον συμψηφισμό χρειαζόταν επιπλέον ενέργεια (δήλωση συμψηφισμού)
 11. Η εκκαθάριση έλαβε υπόψη τις πληρωμές που είχαν γίνει έως 2/5/2018. Ο μήνας που καθυστέρησε να εκδοθεί ήταν ο Μάρτιος του 2018 (εκδόθηκε 8/5 και πληρωνόταν έως 18/5). Όσοι προπλήρωσαν έως και 2/5 αυτόν τον μήνα το ποσό τους εμφανίστηκε ως πιστωτικό υπόλοιπο προς επιστροφή.
 12. Τη βεβαίωση που αφορά εισφορές για διάστημα στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ θα την πάρετε από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του www.tsmede.gr
 13. Πολύ πιθανό να παίζει ρόλο και η ημερομηνία που έγινε η δήλωση συμψηφισμού. Έχω δει περιπτώσεις όπου έχει γίνει ο συμψηφισμός και άλλες (με πιο πρόσφατη ημερομηνία δήλωσης) όπου δεν έχει γίνει.
 14. Υπάρχει και ένας νόμος που δίνει ασφαλιστική κάλυψη σε όσους δημιούργησαν οφειλές την περίοδο της κρίσης (δεν θυμάμαι όμως ποιες χρονιές αφορά) ανάλογα με το Μ.Ο. των εισοδημάτων τους. Δεν τον γνωρίζω καλά, αλλά ίσως ανήκει σε αυτή την περίπτωση.
 15. Δεν έχει λογική. Μάλλον λάθος έχει γίνει. Μήπως είναι και μισθωτός και έχει την ασφαλιστική ικανότητα από εκεί;
×