Προς το περιεχόμενο

aplessas

simple Members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  33
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1
 1. Απαλλαγές λόγω ΙΚΑ δεν υπάρχουν πια. Δείτε το άρθρο 36 του Ν. 4387/16 για την παράλληλη ασφάλιση και τις σχετικές εγκυκλίους. Μισθωτοί πλήρους απασχόλησης δεν έχουν υποχρέωση καταβολής ελάχιστης εισφοράς για τις άλλες δραστηριότητες. Επομένως, την πρώτη χρονιά και για όσες επόμενες έχει ζημιές θα πρέπει να πληρώσει μόνο 10 ευρώ το μήνα υπέρ ΟΑΕΔ, όπως λέει και ο @tacar
 2. Αν τον έχουν περάσει στο σύστημα του ΕΦΚΑ (για ένα διάστημα μέχρι τον Ιούλιο - αλλά δε θυμάμαι μέχρι πότε ακριβώς - ήταν εκτός λειτουργίας η δυνατότητα καταχώρησης εγγραφών) θα έπρεπε να έχει εκδοθεί το ειδοποιητήριο. Αν τον καταχώρησαν μετά την έκδοση των ειδοποιητηριών του Ιουλίου, θα εμφανιστεί κατά την έκδοση των ειδοποιητηρίων Αυγούστου. Αν δεν τον έχουν καταχωρήσει ακόμα, θα εμφανιστεί με την επόμενη έκδοση ειδοποιητηρίων από τον χρόνο καταχώρησης.
 3. @vasilisps: Σε αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος θα έπρεπε να είχε καταχωρηθεί κανονικά στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΕ και να έχει δηλωθεί η απαλλαγή, οπότε και κατά τη μετάπτωση δεδομένων στο σύστημα του ΕΦΚΑ θα τον αναγνώριζε ως μη μισθωτό και μισθωτό παράλληλα και θα του έβγαζε εισφορά. Εάν όμως δεν έχει καταχωρηθεί καθόλου στο σύστημα του ΟΑΕΕ λόγω των απαλλαγών, δε θα ήταν δυνατόν να εντοπιστεί η μη μισθωτή ιδιότητά του. Πρέπει να πάει στο τμήμα Μη Μισθωτών να δει τι έχει συμβεί.
 4. Πότε έκανε έναρξη; Ήταν ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και πριν την 1-1-2017; Λογικά κάποιο πρόβλημα του Μητρώου του ΕΦΚΑ θα είναι, καλό είναι να απευθυνθείτε στο αρμόδιο περιφερειακό τμήμα μη μισθωτών του ΕΦΚΑ.
 5. Δεν έχουν αναρτηθεί όλα, υπάρχει ένας μικρός αριθμός που τα επεξεργάζεται ακόμα η ΗΔΙΚΑ (για ενδεχόμενες αλλαγές στα ποσά) και θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες.
 6. βεβαιωση μη οφειλης ΕΦΚΑ

  Δεν υπάρχει προς το παρόν ηλεκτρονική υπηρεσία για ασφαλιστικές ενημερότητες. Θα πρέπει να απευθυνθεί στον φορέα του.
 7. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση δυστυχώς
 8. Πάντα ο ίδιος θα είναι, το θέμα είναι ότι μπορεί να αλλάξει το ποσό για κάποιες περιπτώσεις, σε ενδεχόμενο διόρθωσης λαθών.
 9. Φαντάζομαι αναφέρεστε στο ειδοποιητήριο του 2/2017 που ανέβηκε στις 6/4. Όντως σε μερικούς ασφαλισμένους είχαν γίνει αλλαγές σε σχέση με το πρώτο. Π.χ. είδα περίπτωση όπου το πρώτο ήταν με βάση το εκκαθαριστικό του 2014 και το δεύτερο με το 2015. Πάντως ήταν λάθος που το πρώτο έγραφε και τους δύο μήνες γιατί κανένας δεν ήξερε ότι θα εκδοθεί ξεχωριστό για τον Φεβρουάριο και έγιναν πληρωμές χωρίς να γίνει έλεγχος για τυχόν αλλαγές στα ποσά με το δεύτερο ειδοποιητήριο.
 10. Ο ΟΑΕΕ δίνει πάντως συγκεκριμένη βεβαίωση που αναφέρει και το διάστημα για το οποίο ισχύει η μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα, την οποία δεν ξέρω αν μπορεί να λάβει κανείς και από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
 11. Όχι, η εφαρμογή για τις βεβαιώσεις 2016 δεν έχει ανοίξει ακόμα.
 12. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι!
 13. Εφόσον κάνετε έναρξη για πρώτη φορά από 1/1/2017 η εισφορά σας θα είναι η ελάχιστη (167,95 για ΟΑΕΕ).
×