Jump to content

xripro

simple Members
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by xripro

 1. Τελικά με την με την μαθητεία με την ΑΠΔ και το μήνυμα λάθους 141 τι κάνουμε? Μπορεί να βοηθήσει κανένας
 2. ΙΚΕ ιδρύθηκε σε Υπηρεσία Μίας Στάσης και οι 2 διαχειριστές είναι ήδη ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ χρειάζονται κάποιες ενέργειες από την πλευρά μας στον ΟΑΕΕ? ή είμαστε καλυμμένοι από τις ενέργειες της Υπηρεσία Μίας Στάσης? Αν μπορείς κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει.
 3. ΙΚΕ υγειονομικού χαρακτήρα κάνει έναρξη σε Υπηρεσία Μίας Στάσης. Παίρνει κλειδάριθμο κανονικά πριν από 2 εβδομάδες. Μετά από επικοινωνία δική μας σήμερα με το μητρώο της ΔΟΥ μας λένε να πάμε ένα αντίγραφο των εγγράφων που μας έδωσε η ΥΜΣ και μπορεί να γίνει και αυτοψία. Τους λέω αυτοψία να κάνετε αλλά το μαγαζί έχει στηθεί πλέον. Έχει κανένας από εσάς συναντήσει παρόμοια περίπτωση? Ποια η λογική της αυτοψίας την στιγμή που το μαγαζί είναι στημένο?
 4. καλή επιτυχία στην προσπάθεια της συγγραφής της διπλωματικής σου. Τις πηγές τις θέλεις για το research proposal ή για να δείς αν είναι εφικτή η έρευνα σε ένα τέτοιο θέμα? Βασικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είδους έρευνα θέλεις να κάνεις (πχ επαγωγική, απαγωγική, μελέτη περίπτωσης κλπ) Μετά αν τα δεδομένα που θα συλλέξεις πρωτόγεννη ή δευτερογενή και αν θα διακρίνονται σε ποσοτικά ή ποιοτικά. Και τελικά αν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για την έρευνα που θέλεις να κάνεις. Για όλα αυτά θα πρέπει να έχεις μια καλή γνώση της μεθοδολογίας της έρευνας ένα καλό βιβλίο για αρχή είναι η "Μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας" από τους Keith Morrison, Lawrence Manion, Louis Cohen. Ενημερωτικά στην χώρα μας στον κλάδο της λογιστικής οι περισσότερες έρευνες είναι πάνω σε δευτερογενή δεδομένα γιατί είναι περισσότερο προσβάσιμα από τα πρωτογενή
 5. με τις διπλές ημέρες ασφάλισης που εμφανίζει το σύστημα έχουμε καμία ενημέρωση? Είναι σωστή η αποτύπωση τους ή θα προσπαθούμε στο εγγύς μέλλον να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες?
 6. Μάλλον δεν κατάλαβες τι ζητάω. Θέλω το εννοιολογικό πλαίσιο των ΔΛΠ (conceptual framework) και όχι τα πρότυπα. Αν υπάρχει μεταφρασμένο από κάποιο να το μοιραστεί θα του ήμουν ευγνώμων
 7. Έχει κανένας συνάδερφος το εννοιολογικό πλαίσιο των ΔΛΠ μεταφρασμένο? Το είχα κάπου σε υλική μορφή και τώρα δεν μπορώ να το βρω ヽ༼ ಠ益ಠ ༽ノ οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
 8. Η απάντηση εξαρτάται από το επίπεδο εξοικείωσης των χρηστών με προγράμματα erp. Αν η εξοικείωση είναι ικανοποιητική τότε να το εγκαταστήσετε. Αν όχι τότε στραφείτε σε άλλες λύσεις που είναι πιο απλές στη χρήση τους. Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι για να κάνει παραμετροποιήσεις ο χρήστης στο Business Value δυσκολεύεται λίγο.
 9. ερώτηση για επιβεβαίωση. Η ΣΣΕ των εμπορικών επιχειρήσεων έχει λήξει (διάρκεια + μετενέργεια) ή υπάρχει κάποια νέα ΣΣΕ σε ισχύ? Στο site φαίνεται οτι έχει λήξει. Κάποιος νεοπροσλαμβανόμενος σε Εμπορική Επιχείρηση αν είναι ληγμένη η ΣΣΕ θα έχει αποδοχές με βάση την ΕΓΣΣΕ?
 10. Κάποια ερωτήματα φιλοσοφικά θέλω να κάνω: έχει βρει κανένας σας την σχετική “διαδικτυακή πύλη” που έχει δημιουργηθεί για τους εργοδότες του πρώην ΤΕΑΥΕΚ στην ιστοσελίδας του ΕΤΕΑ? Η δεν αναφέρει πουθενά για αποστολή πληροφοριών σχετικά με την την καταβολή των εισφορών? Μόνο για μισθολογικές καταστάσεις έχω δει να αναφέρεται. Το ΕΤΕΑ έχει την αρμοδιότητα να εκδώσει εγκύκλιο για μια διαδικασία που έπρεπε να κάνει η Διοίκηση του πρώην ΤΕΑΙΤ? Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει το θέμα γιατί η Διοίκηση του πρώην ΤΕΑΙΤ δεν εφάρμοσε την παρ. 7 του άρθρου 63 του ν.3996/2011? Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό με την αποστολή στοιχείων. Έχουν βαλθεί να μας κάνουν μηχανογράφους του Στουρνάρα και του Βούρτση
 11. Όσο αφορά την σύνδεση κατοχής ενός μεταπτυχιακού τίτλου και εργασιακού κόστους δεν υφίσταται πλέον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. Όλοι θα σε πουν ξεκίνα με αυτά που δίνουμε σαν βασικό και βλέπουμε μετά. Το πρόβλημα με την κατοχή μεταπτυχιακού είναι ότι προϊστάμενοι σου (Οικονομικοί διευθυντές - προϊστάμενοι λογιστηρίου) που θα είναι αυτοί που κυρίως θα σε αξιολογήσουν στην πλειοψηφία τους δεν έχουν μεταπτυχιακά - διδακτορικά και σε βλέπουν σαν απειλή για την ασφάλεια της εργασιακής θέσης τους σε ένα πάρα πολύ δύσκολο περιβάλλον για εύρεση νέας εργασίας από την πλευρά τους... Με συνεπακόλουθο να μην σε προσλαμβάνουν βασιζόμενοι σε αβάσιμες δικαιολογίες περί μη ύπαρξης εμπειρίας. Όποιος έχει κάνει σωστά το μεταπτυχιακό του με εργασίες (case studies - project - problem solving κα) καταλαβαίνει ότι είναι σαν να δουλεύει σε ένα λογιστήριο μιας εταιρείας. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι εργασίες στα μεταπτυχιακά δεν είναι άπλα αλλά σύνθετα (πχ λογιστική και φορολογική αντιμετώπιση επισφαλών απαιτήσεων, αναπροσαρμογή πάγιων, συναλλαγματικών διάφορων σε ΕΓΛΣ & ΔΛΠ). Κάνοντας ένα μεταπτυχιακό, σωστά, κάποιος θα έχει επίσης και τα εφόδια για να μπορέσει να σταθεί μελλοντικά και σαν οικονομικός διευθυντής σε ένα οργανωμένο λογιστήριο μιας εταιρείας. Βέβαια η παρακολούθηση και η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού δεν είναι ένας περίπατος αλλά ένας αγώνας ταχύτητας 200 μέτρων
 12. Πρώτα πρέπει να μάθεις πολύ καλά το ΕΓΛΣ και μετά να πας στα ΔΛΠ. Διαφορετικά θα σου φανούν βουνό τα ΔΛΠ.
 13. Δεν είναι απαραίτητο το να δουλέψει κάποιος σε μια άλλη χώρα σαν Λογιστής να έχει σπουδάσει σε αυτήν. Πχ στην Δανία τα Δανέζικα Λογιστικά Πρότυπα είναι σχεδόν ίδια με τα ΔΛΠ και η φορολογική νομοθεσία είναι κωδικοποιημένη σε ένα νόμο. Για να μπορέσεις να ασκήσεις το επάγγελμα του Λογιστή θα χρειαστεί να δώσεις εξετάσεις για να πιστοποιηθείς. Το μόνο δύσκολο στην όλη διαδικασία είναι η εκμάθηση της γλώσσας. Στην Τσεχία που ακολουθεί το Γαλλογερμανικό σύστημα τα Τσέχικα Λογιστικά Πρότυπα μοιάζουν στο περίπου με τα δικά μας. Αλλά και εκεί για να πιάσεις δουλεία θέλει πολύ καλή γνώση της γλώσσας και εξετάσεις για να πιστοποιηθείς. Και κλείνοντας θα ήθελα να διατυπώσω μία προσωπική γνώμη. Όσοι γνωρίζουν ΔΛΠ από εδώ και στο εξής δεν θα έχουν και ιδιαίτερα προβλήματα στις επερχόμενες αλλαγές στην ευρύτερη φορολογική νομοθεσία γιατί υπάρχει μια τάση ομογενοποίησης των λογιστικών συστημάτων παγκοσμίως. Πρόσφατο παράδειγμα η μερική υιοθέτηση του ΔΛΠ 17 από τον 2238/94 όσο αφορά την απόσβεση των παγίων με χρηματοδοτική μίσθωση.
 14. Η ελεγκτική είναι από τα κυρία στοιχεία των εξετάσεων για CPA. Αν δεν σε ενδιαφέρει τότε δεν μπορείς να γίνεις πιστοποιημένος.
 15. Λοιπόν ας ξεκινήσω από τα βασικά α) Στην Ευρώπη και κατ επέκταση παγκοσμίως υπάρχουν 2 λογιστικά συστήματα το Αγγλοσαξονικό (ΗΠΑ - UK - Ιρλανδία - Ολλανδία - Σκανδιναβικές χώρες - Κύπρος κ.α.) και το Γαλλό-Γερμανικό (Γαλλία - Γερμανία - Τσεχία - Αυστρία - Ελλάδα κα). β) Τα ΔΛΠ και το Αγγλοσαξονικό λογιστικό σύστημα είναι σχεδόν ταυτόσημα όσο αφορά την νοοτροπία. γ) Το Γαλλό-Γερμανικό σύστημα και τα ΔΛΠ και Αγγλοσαξονικό σύστημα έχουν διαφορές στην λογιστική νοοτροπία. δ) Για να μάθεις ΔΛΠ πρέπει να έχεις μία πολύ καλή γνώση των Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) για να μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές πχ στον τρόπο αποτίμησης των αποθεμάτων, των παγίων (υλικών και άυλων), την κατηγοριοποίηση των εξόδων και των προσόδων, τον τρόπο υπολογισμού των αποσβέσεων και τον τρόπο της σωστής χρηματοοικονομικής παρουσίασης της οικονομικής θέσης της επιχείρησης κα. ε) Αν μπορέσεις να μάθεις τα ΔΛΠ και έχεις μια καλή αντίληψη τους μετά θα είναι εύκολα να γίνεις CPA δίνοντας λίγο προσοχή στο κομμάτι της Ελεγκτικής. στ) Στις ανεπτυγμένες λογιστικά χώρες (κυρίως αυτές που εφαρμόζουν το Αγγλοσαξονικό λογιστικό σύστημα) υπάρχουν 2 κατηγορίες λογιστών οι πιστοποιημένοι (CPA) και οι μη πιστοποιημένοι. ζ) ο πιστοποιημένος λογιστής μπορεί να υπογράφει ακόμα και χρηματοοικονομικές καταστάσεις εισηγμένων στα χρηματιστήρια (Public Listed Companies). η) Αν ακόμα ενδιαφέρεσαι για να μπορέσεις να πάρεις μία τέτοια επαγγελματική στροφή θα σε πρότεινα να αρχίσεις το διάβασμα και να μάθεις πολύ καλά το Γενικό λογιστικό Σχέδιο διαβάζοντας βιβλία των Σακκέλη Παππά κα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός
 16. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ήταν όλες καταπιεστικότατες. Μια διευκρίνηση θα ήθελα να με κάνετε για το χρονικό διάστημα "εντός διημέρου". Για ημερομηνία αλλαγής την 17/7 μπορώ να καταθέσω τροποποιητικό πίνακα μέχρι τις 19/7? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 17. Καλησπέρα σας Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έγινε έλεγχος από το ΣΕΠΕ σε μία εμπορική επιχείρηση και βρέθηκε μια εργαζόμενη μερικής απασχόλησης να απασχολείται ενώ είχε ρεπό. Ζητήσανε να τους παραδοθούν μέσα σε 5 εργάσιμες αποδείξεις πληρωμής από 5ο και 6ο και γραπτές εξηγήσεις για την εργασία της υπαλλήλου όταν είχε ρεπό. Τι με συμβουλεύεται να κάνω γιατί είναι πρώτη φόρα που με τυχαίνει κάτι τέτοιο. Μπορώ να καταθέσω μέσα σε δύο μέρες συμπληρωματικό πρόγραμμα εργασίας ή πλέον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα?
 18. η μείωση του μισθού γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου.
 19. Για να πάρεις απάντηση στο ερώτημά σου κάλο είναι να ρωτήσεις την νομική υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου που ανήκει η επιχείρηση που δουλεύεις....
 20. υπάρχουν πάρα πολλές εργασίες που είτε αντιμετωπίζουν το θέμα ανά ΔΛΠ/ΔΠΧΠ είτε το αντιμετωπίζουν συγκεντρωτικά. Μπορείς να τις βρεις ψάχνοντας στο openarchives.gr Το θέμα που έχεις είναι εύκολο. Με λίγο σωστό ψάξιμο θα γράψεις τουλάχιστον 70 σελ καθαρές χωρίς πινάκες και διαγράμματα.
 21. Στο δημόσιο υπάρχει μια συνεχόμενη αργία :lol: Θα θεωρηθώ και εγώ "καλοθελητής", σαν αυτούς της ανακοίνωσης της ΓΓΠΣ, αν σας πω ότι από το πρωί προσπαθώ να στείλω ένα Ε3 και ακόμα δεν το έχω καταφέρει. Ξέρω θα βγει Ο Γεν Γραμ της ΓΓΠΣ και θα πει ότι πήρε φωτιά ένας υποσταθμός της ΔΕΗ στην Κοζάνη για αυτό τον λόγο έχει κολλήσει το σύστημα. Ένας εισαγγελέας δεν μπορεί να παρέμβει να δει ποιος έχει ευθύνες για αυτή την κατάσταση? Ο Θεόδωρος ο γιος του ταχυδρόμου (Ρουσοπουλος) και τα καραγκιοζιλίκια που έκανε μπροστά στα καραγκιοζιλίκια που γίνονται από την πολιτική ηγεσία και τους παρατρεχάμενους τους του υπουργείου οικονομικών μοιάζουν με ψιλαδούρες. Ταεχωπαρειασχημα-7
×
×
 • Create New...