Jump to content

Kyros

simple Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Kyros last won the day on April 14

Kyros had the most liked content!

About Kyros

Recent Profile Visitors

5,196 profile views

Kyros's Achievements

 1. Δώστε βάση γιατί εδώ έχουμε μεγάλη αναβάθμιση. 😇😄😁 Στη νέα αυτή έκδοση 5.1.0 έχουμε δεκάδες νέα πεδία με πληροφορίες για τον χρήστη, το εργασιακό του προφίλ, την οικογένεια, πληροφορίες για το σπίτι που διαμένει, τα αυτοκίνητά του και πολλά άλλα. Στόχος να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία αυτά για τη συμπλήρωση πεδίων σε αιτήσεις επιδομάτων και σε μελλοντικές φόρμες πεδίων. Πλέον, μπορούμε να συμπληρώσουμε αυτόματα την αίτηση Α21 με τα στοιχεία των τέκνων ή να προσθέσουμε μέλη στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή να συμπληρώσουμε τα στοιχεία συμβολαίου στο επίδομα στέγασης. Χρήσιμη και η λειτουργία αλλαγής χρήστη στη διαδικασία βημάτων. Για παράδειγμα, στην εξουσιοδότηση του gov.gr και στη φόρμα συμπλήρωσης των στοιχείων αυτού που θέλουμε να εξουσιοδοτήσουμε, μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε χρήστη και να συμπληρωθούν τα στοιχεία αυτού αντί για τον χρήστη με τον οποίο ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Το ίδιο μπορεί να γίνει πχ και στην αίτηση για πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών όπου ζητούνται τα στοιχεία θανόντος. Και οι δυνατότητες είναι αμέτρητες… Και επειδή πολλοί αλλάζουν τους υπολογιστές σαν τα πουκάμισα 😋, προστέθηκε η διαδικασία backup/restore για τη μεταφορά της βάσης δεδομένων και των ρυθμίσεων σε άλλο υπολογιστή ή για να τα έχουμε εύκαιρα σε περίπτωση ανάγκης.
 2. Καλησπέρα-καλησπέρα. Πρόσφατα η ΑΑΔΕ άρχισε το σύστημα με την επικαιροποίηση των στοιχείων και τη προσθήκη του "email βοηθού" στα στοιχεία. ΄Ήδη 2-3 πελάτες μου ζήτησαν να γράψω το email μου. Το θέμα είναι ότι έχω κακή εμπειρία από τέως πελάτες προ αμνημονεύτων χρόνων που μου έρχονται ακόμα ειδοποιήσεις και δεν μπορώ να διαγράψω ή να αλλάξω το email και δεν βρήκα και σε αυτό το σύστημα πώς θα διαγράψω το email μου σε περίπτωση που αλλάξει λογιστή (εκτός αν μπω με τους κωδικούς του και κάνω επεξεργασία του email βοηθού, αν δεν έχει αλλάξει κωδικούς). Επίσης, δεν έχω καμία διάθεση να μου στέλνουν αβέρτα μηνύματα για διάφορα για τα οποία ενημερώνεται και ο ίδιος... ώστε να κάνω τι; Να του πω "μου έστειλαν αυτή την ενημέρωση" και να μου λέει "ναι, το πήρα κι εγώ"; Για αυτό προσανατολίζομαι να προσθέσω εφεδρικό email μόνο στις επιχειρήσεις-πελάτες και όχι στους ιδιώτες. Στους ιδιώτες (αν ξέρω το email τους και δεν είναι το ίδιο με της ΑΑΔΕ) στέλνω ενημερωτικό email με οδηγίες για την αλλαγή email και τέλος. Εντάξει, δεν είναι φοβερό θέμα το που βάζεις το email σου (σε αντίθεση με άλλα 😇 ) αλλά... συζήτηση να γίνεται.
 3. Με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες να αυξάνονται συνεχώς, ήταν αναγκαία η δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης της υπηρεσίας που μας ενδιαφέρει. Αυτό και έγινε, στη νέα έκδοση 5.0.4 της εφαρμογής. Μετά από δική σας απαίτηση, προστέθηκαν νέες στήλες στη λίστα χρηστών, ώστε να βλέπουμε με μια ματιά ποιοι χρήστες έχουν καταγεγραμμένο email ή τηλέφωνο. Μπορούμε να επιλέξουμε τις στήλες που θέλουμε από τις Επιλογές, μια νέα δυνατότητα που προστέθηκε στη νέα έκδοση. Από τις Επιλογές μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο αποθήκευσης της βάσης δεδομένων (αν έχουμε πολλούς χρήστες, προτείνεται η αποθήκευση χειροκίνητα ή κατά την έξοδο) και αν θα γίνεται αναζήτηση κατά την πληκτρολόγηση. Στις υπηρεσίες, φτάσαμε αισίως στις 111. 🥶🤩
 4. Έκδοση 5.0.3 με μια προσθήκη καθαρά για λογιστές. Υποδεχόμαστε τις φόρμες στοιχείων. Όλα τα δεδομένα της εφαρμογής μπορούν να εξαχθούν σε πρότυπα έγγραφα με τη μορφοποίηση που θέλουμε. Προς το παρόν έχουν προστεθεί δύο πρότυπα έγγραφα, ένα για παράδοση των κωδικών taxisnet και ένα για εκτύπωση κάποιων βασικών στοιχείων. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει κι άλλα πεδία ή να φτιάξει το δικό του πρότυπο έγγραφο με τα δεδομένα που θέλει να εμφανίζονται. Αν δεν σας αρέσει η νέα δυνατότητα... χμμ... δεν ήταν δική μου ιδέα! 😄😇
 5. Στη νέα έκδοση 5.0.2 έγινε διόρθωση κάποιων θεμάτων με ειδικούς χαρακτήρες στο πεδίο του password και προστέθηκαν πεδία για κωδικούς e-timologio της ΑΑΔΕ ώστε να γίνεται πιο εύκολη η είσοδος στην πλατφόρμα. Χρήσιμο για όσους δεν είναι συγγενείς του Αϊνστάιν και δεν μπορούν να θυμούνται το subscription key τους. 😋
 6. Εγώ τον προσθέτω "χειρωνακτικά" που λένε. 🙂 Αναφέρεται σε προσυμπλήρωση από το σύστημά τους. Υποθέτω για να μην κάνουν πολύπλοκους υπολογισμούς για να δουν ποιοι έφυγαν και πότε. Ελέγχει μόνο τους ενεργούς εκείνης της στιγμής και τέλος. Αν έλεγε καθαρά ότι "δεν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι που έχει επέλθει η λύση της σύμβασης..." τότε θα με έπειθε να μην τους γράφω. 😉
 7. Δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα το όριο των 7 μηνών για εμβολιασμένους, μετά το οποίο τα πιστοποιητικά είναι άκυρα. Και για συγκεκριμένες ηλικίες. Άρα θεωρώ πως όχι. Νομίζω ότι ένας καλός τρόπος ελέγχου για το ποιοι πρέπει να συμπεριληφθούν στην αίτηση είναι η αυτόματη άντληση των στοιχείων από το κουμπί. Φέρνει μόνο τους ανεμβολίαστους και αυτούς που υποχρεούνται να κάνουν rapid test, και με το πόσα tests υπάρχουν στο σύστημα. Δεν το εμπιστευόμαστε τυφλά, είναι όμως μια βοήθεια. Πχ δεν φέρνει τους μαθητευόμενους, δεν φ΄έρνει όσους έφυγαν μετά την περίοδο αναφοράς ή μέσα στην περίοδο αναφοράς και πριν την υποβολή της δήλωσης κτλ.
 8. Αυτόν που έχουμε ορίσει κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής. Αν δεν θυμόμαστε τον κωδικό, πατάμε την επιλογή "Ξέχασα τον κωδικό μου" ώστε να γίνει αρχικοποίηση της εφαρμογής.
 9. Στην έκδοση 5.0.1 ο αυτόματος έλεγχος εμπλουτίστηκε με τις οφειλές εκτός ρύθμισης (γιατί αυτές είναι οι ξαφνικές, τις ρυθμισμένες τις ελέγχεις!). Έτσι, πλέον με ένα κλικ μπορεί να γίνει έλεγχος είτε για νέα μηνύματα είτε για υπόλοιπο οφειλών. Επίσης, έγιναν κάποιες φόρμες επικοινωνίας ώστε αν κάποιος θέλει να πει κάτι, να το κάνει εύκολα και λιτά. Και για να λύσω επιτέλους την απορία που χρόνια έχω αν χρησιμοποιώ την εφαρμογή μόνο εγώ ή είναι κι άλλοι σαν εμένα (δεν χαρακτηρίζω). 😋🤩 Καλοφάγωτο... 😇
 10. Νομίζω ότι το εργαλείο αυτόματης αναζήτησης νέων μηνυμάτων θα βοηθήσει αρκετά τους συναδέλφους για μια κόσμια απάντηση στην παράκληση: "Για δες αν μου ήρθε κανένα μήνυμα στο taxisnet". 🙂 Προσοχή μόνο μην το παρακάνουμε με τους χρήστες γιατί η διαδικασία χρειάζεται χρόνο. Αν το δοκιμάσει κάποιος, ας μου πει εντυπώσεις.
 11. - Τι ώρα να περάσω για τον ΕΝΦΙΑ; - Όχι τι ώρα, τι μέρα. - Μα δεν καταλαβαίνω, μου είπαν ότι βγήκε ο ΕΝΦΙΑ. - Βγήκε αλλά έχουν μπει ένα εκατομμύριο για να το βγάλουν κι εμένα μου λέει " Ως εδώ, εσένα μέσα δε θα σε βάλω". Όταν βγει το ένα εκατομμύριο, είμαι ο επόμενος στην ουρά. (Σημ: χαρτάκι δεν έχω, αλλά θα λαδώσω τον πάνω δεξιά server και θα με αφήσει να περάσω. Γατάκια...)
 12. Στην νέα έκδοση 4.0 συμπεριλαμβάνονται τα τελευταία σουξέ: "Επίδομα γέννησης" και "Δήλωση διαφορών τμ σε δήμους". 😄
 13. Το My Tax Friend 4 for Windows είναι μια δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών φορέων του Δημοσίου, όπως η ΓΓΠΣ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΑΕΔ και άλλοι. Περιηγηθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι φορείς αυτοί και εγγραφείτε μέσα σε δευτερόλεπτα, χάρη στην αυτόματη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής. Αν δεν θέλετε να εγγραφείτε, υπάρχει πλήθος υπηρεσιών που δεν απαιτούν λογαριασμό χρήστη. Και οι περισσότερες βρίσκονται στο My Tax Friend 4 for Windows. Παράλληλα, τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή, όπως η αποφορολόγηση ποσού, ή ο έλεγχος εγκυρότητας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ή αριθμού IBAN ενός τραπεζικού λογαριασμού διευκολύνουν τις καθημερινές σας οικονομικές εργασίες, ενώ η εφαρμογή εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και να δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της εφαρμογής εδώ.
 14. Αυτοαπαντώ (selfanswering) ? Έχω την εντύπωση ότι κακώς χρησιμοποίησα τον ΚΑΔ 5252 που είναι για εντός ΤΕΑΥΕΚ. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον ΚΑΔ 5251, ώστε να έχω πακέτο κάλυψης 101 με το επικουρικό. Μάλλον έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη προσοχή στην εγκύκλιο ΙΚΑ 17/2014.
×
×
 • Create New...