Προς το περιεχόμενο

gianzo

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    299
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    5

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    gianzo got a reaction from spirosvii in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ TEAYEK ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ   
    Το άλλο ΙΚΑ είναι το σωστό (με τη δεύτερη εγγραφή)
  2. Like
    gianzo got a reaction from ΑΛΕΞΗΣ06 in Μειωμένη εργοδοτική εισφορά για μισθωτούς ως 25 ετών   
    Κανονικά και βλέπουμε...
    Θα βγει κάποια στιγμή οδηγία από το ΙΚΑ για το τι πρέπει να κάνουμε
  3. Upvote
    gianzo reacted to 125883623 in ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΠΑ   
    δεν χρειάζεται 
    https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29495
    άπλα προσοχή
    NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2859 Κύρωση Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας
    Αρθρο 39. 1. Δύνανται να απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής του φόρου υποκείμενοι, οι οποίοι, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, πραγματοποίησαν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών κατά την έννοια του άρθρου 2, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας, αξίας μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.
    Δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της αξίας αυτής οι μεταβιβάσεις ενσώματων ή άυλων αγαθών επένδυσης, καθώς και οι απαλλασσόμενες πράξεις χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Επίσης, δύνανται να απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής του φόρου υποκείμενοι κατά το χρόνο έναρξης των εργασιών τους.
    2. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 δεν έχουν εφαρμογή:
    α) στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος,
    β) στους υποκείμενους στο φόρο που δεν είναι εγκαταστημένοι στο εσωτερικό της χώρας,
    γ) στην παράδοση καινούργιου μεταφορικού μέσου, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του άρθρου 28.
    3. Οι υποκείμενοι που δεν υπερβαίνουν το όριο του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1 και επιθυμούν να ενταχθούν στο απαλλασσόμενο καθεστώς, υποβάλλουν δήλωση μεταβολών εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη του φορολογικού έτους με ημερομηνία μεταβολής την έναρξη του φορολογικού έτους.
    Οι ανωτέρω προθεσμίες για την ένταξη στο απαλλασσόμενο καθεστώς είναι ανατρεπτικές.
    4. Αν ο υποκείμενος στο φόρο ασκεί τη δραστηριότητά του για χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους, προκειμένου να κριθεί αν μπορεί να απαλλαγεί κατά το επόμενο φορολογικό έτος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1, γίνεται αναγωγή της αξίας των παραδόσεων αγαθών ή των παροχών υπηρεσιών που πραγματοποιεί κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, σε ετήσια βάση.
    5. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1, ο υποκείμενος στο φόρο εφαρμόζει υποχρεωτικά το κανονικό καθεστώς για τις παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών που ακολουθούν, αρχής γενομένης από την πράξη παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών με την οποία πραγματοποιείται η υπέρβαση του ορίου αυτού και για το σύνολο της αξίας της πράξης αυτής, ανεξάρτητα από το χρόνο υποβολής της δήλωσης μεταβολών.
    6. Οι υποκείμενοι που απαλλάσσονται μπορούν να μεταταχθούν στο κανονικό καθεστώς απόδοσης του φόρου εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη του επόμενου φορολογικού έτους.
    Η ανωτέρω προθεσμία για την ένταξη στο κανονικό καθεστώς είναι ανατρεπτική.
    7. Αν υποκείμενος μετατάσσεται, υποχρεωτικά ή προαιρετικά, από το ένα καθεστώς στο άλλο, τα αποθέματα των εμπορεύσιμων αγαθών, τα οποία υπάρχουν κατά την τελευταία ημέρα πριν τη μετάταξη, απογράφονται υποχρεωτικά ανά ισχύοντα συντελεστή φόρου, αποτιμώνται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και υπάρχει υποχρέωση απόδοσης του φόρου που έχει εκπεσθεί για τα αποθέματα, όταν ο υποκείμενος μετατάσσεται από το κανονικό καθεστώς στο απαλλασσόμενο και δικαίωμα έκπτωσης, αντίστοιχα, όταν μετατάσσεται από το απαλλασσόμενο στο κανονικό καθεστώς.
    8. Σε κάθε περίπτωση μετάταξης, ο υποκείμενος υποχρεούται να συντάσσει απογραφή των αγαθών επένδυσης, για τα οποία δεν έχει παρέλθει ο χρόνος διακανονισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 33.
    Τα εν λόγω αγαθά αποτιμώνται στην αξία κτήσης αυτών, η οποία προσαυξάνεται με τις δαπάνες βελτίωσης και επέκτασης, εκτός από τις δαπάνες επισκευής και συντήρησης. Οι μετατασσόμενοι υποκείμενοι, για τον εναπομένοντα χρόνο του διακανονισμού, έχουν δικαίωμα έκπτωσης του φόρου ή, κατά περίπτωση, υποχρέωση διακανονισμού και καταβολής του φόρου, ανάλογα με το εάν πρόκειται για μετάταξη από το απαλλασσόμενο στο κανονικό καθεστώς ή αντίστροφα.
    9. Για τα απογραφόμενα αγαθά, που προβλέπουν οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων 7 και 8, υποβάλλεται, μέσα σε δύο (2) μήνες από τη μετάταξη, δήλωση που περιλαμβάνει την αξία των αποθεμάτων κατά συντελεστή φόρου και το φόρο που αναλογεί.
    Για τους υποκείμενους που μετατάσσονται στο κανονικό καθεστώς ο φόρος αυτός εκπίπτεται με την προβλεπόμενη από το άρθρο 38 δήλωση ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου κατά την οποία υποβάλλεται η δήλωση αποθεμάτων. Για τους υποκείμενους που μετατάσσονται στο απαλλασσόμενο καθεστώς, η δήλωση για την απόδοση του φόρου υποβάλλεται εντός ενός μήνα από την υποβολή της δήλωσης του πρώτου εδαφίου.
    10. Οι υποκείμενοι της παραγράφου 1, στις περιπτώσεις που σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας έχουν υποχρέωση έκδοσης φορολογικών στοιχείων, αναγράφουν σε αυτά την ένδειξη "χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας-απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων" και δεν δικαιούνται να εκπέσουν το φόρο των εισροών τους.
    11. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
     
  4. Like
    gianzo got a reaction from koskir1 in Εκπρόθεσμη υποβολή Ε9 2015, πρόστιμο;   
    Καλημέρα, 100+100 θα είναι το πρόστιμό σου, ανά δήλωση πάει, όχι ανά εγγραφή
  5. Like
    gianzo got a reaction from salonikios55 in Συμπλήρωση ημερών αδείας έντυπο Ε11 ΣΕΠΕ   
    Ανα υποκατάστημα, όπως έχει γίνει και η πρόσληψη του κάθε εργαζόμενου
  6. Like
    gianzo reacted to doctor in ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ   
    Έχω μια αποχώρηση που δεν είχε υποβληθεί από τον 5/2015. 
    Ο εργαζόμενος πήγε σε επόμενο εργοδότη, απολύθηκε και τώρα τον κολλάνε στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας διότι φαίνεται ενεργός στον προηγούμενο εργοδότη.
    Επειδή στον ΟΑΕΔ είναι περίεργη η φάση, θα ετοιμάσω και αποχώρηση και καταγγελία σύμβασης και ας δεχτούν όποιο θέλουν. Κανονικά βέβαια, η αποχώρηση έχει γίνει πριν από την ψήφιση του Ν.4488/2017, άρα πρέπει να δεχτούν την αποχώρηση.
    Θα σας ενημερώσω για την έκβαση της υπόθεσης...!
  7. Like
    gianzo got a reaction from salonikios55 in Σύμβαση ορισμένου χρόνου   
    Καλημέρα, sorry μπερδεύτηκα από τα πολλά Ε....
    Μόνο νέα σύμβαση Ε9 θα καταθέσετε
  8. Upvote
    gianzo got a reaction from ELEMENTAL in ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ   
    Δεν γίνεται, από αυτόν που ξεκίνησες την αίτηση πρέπει να την ολοκληρώσεις. Μου έτυχε κι εμένα αλλά εγκρίθηκε.
  9. Like
    gianzo got a reaction from vassw in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
    Να τους δίνετε το τηλέφωνο του Παπαδάκη να τους τα λέει απευθείας...
  10. Like
    gianzo got a reaction from DimitrisD in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
    Να τους δίνετε το τηλέφωνο του Παπαδάκη να τους τα λέει απευθείας...
  11. Upvote
    gianzo got a reaction from nick63 in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
    Να τους δίνετε το τηλέφωνο του Παπαδάκη να τους τα λέει απευθείας...
  12. Upvote
    gianzo reacted to stamgalaios in ΦΕΜ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ -ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ   
    (ΚΦΕ) Ν.4172/2013, άρθρο 69, παρ. 4
    "Ειδικά, για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς ο προκαταβλητέος φόρος υπολογίζεται ως εξής:
    α) Σε τέσσερα τοις εκατό (4%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων.
    β) Σε δέκα τοις εκατό (10%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αφορούν οποιασδήποτε άλλης φύσης έργα και για την επίβλεψη της εκτέλεσης αυτών, καθώς και των έργων της προηγούμενης περίπτωσης και της ενέργειας πραγματογνωμοσύνης κ.λπ. για τα έργα αυτά."
    ΠΟΛ 1067/2015
    "Περαιτέρω, με την παρ.4 του άρθρου αυτού, σε προκαταβολή φόρου 4% ή 10% κατά περίπτωση υπόκεινται μόνο οι αμοιβές των αρχιτεκτόνων και μηχανικών επί μελετών για τις οποίες προβλέπεται θεώρηση των σχεδίων ή μελετών ή χορήγηση σχετικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία. Ο προκαταβλητέος φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 4% στο ποσό της συμβατικής αμοιβής των αρχιτεκτόνων και μηχανικών για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αφορούν έργα χωροταξικά (χωροταξικές και ρυθμιστικές μελέτες), πολεοδομικά (πολεοδομικές και ρυμοτομικές μελέτες), συγκοινωνιακά (μελέτες συγκοινωνιακών έργων, οδών, σιδηροδρομικών γραμμών, μικρών τεχνικών έργων, έργων υποδομής αερολιμένων και κυκλοφοριακές), υδραυλικά (μελέτες εγγειοβελτιωτικών έργων, φραγμάτων, υδρεύσεων και αποχετεύσεων, μελέτες οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας, λιμενικών έργων, γεωργοοικονομικέςγεωργοτεχνικές εγγείων βελτιώσεων, γεωργοκτηνοτροφικού προγραμματισμού, γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και αλιευτικές) και τοπογραφικά (γεωδαιτικές, φωτογραμετρικές, χαρτογραφικές, κτηματογραφικές και τοπογραφικές μελέτες). Ο προκαταβλητέος φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αφορούν οποιασδήποτε άλλης φύσης έργα (κτιριακά, ηλεκτρομηχανολογικά κ.λπ.) και για την επίβλεψη της εκτέλεσης αυτών, καθώς και των έργων για τα οποία ο προκαταβλητέος φόρος ορίζεται σε 4% και της ενέργειας πραγματογνωμοσύνης κ.λπ. για τα έργα αυτά.
    Για τις λοιπές περιπτώσεις που δεν προβλέπεται θεώρηση ή χορήγηση σχετικής άδειας, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου αυτού αλλά μόνο οι διατάξεις του άρθρου 64, δηλαδή παρακρατείται φόρος με συντελεστή 20% (σχετ. ΠΟΛ.1120/25.4.2014)."
     
  13. Like
    gianzo got a reaction from stavr in Τήρηση απλογραφικών βιβλίων, άνευ λογιστή.   
    Καλημέρα συνάδελφε, έκανα τη διαδικασία πριν 1,5 χρόνο περίπου.
    Κάνεις την αίτηση, σου δίνουν το οκ, τυπώνεις και πληρώνεις τη συμμετοχή (γύρω στα 30 ευρώ) μετά από μερικές μέρες ξαναμπαίνεις και έχουν ανοίξει τα τεστ αναβάθμισης.
    Κάνε τα προσεκτικά και με ηρεμία, όχι εν μέσω δουλειάς και τηλεφωνημάτων!
    Καλή επιτυχία!
  14. Upvote
    gianzo reacted to Auditor in ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΥ   
    Προσδιορίστε το είδος της υπηρεσίας. Είναι παράσταση;
    Αν είναι νομική συμβουλή, το εκδίδετε όπως θα κάνατε για ένα δικό σας τιμολόγιο.
    Αν αφορά δικαστηριακή πράξη, τότε καθαρή αξία και ΦΠΑ κανονικά, οι κρατήσεις του δσα στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και παρακράτηση φόρου 15% επί του ποσού αναφοράς. Αν υπάρχει αμοιβή πλέον του ποσού αναφοράς, θα βάλεις 20% παρακράτηση φόρου στην επί πλέον αμοιβή.
    Είναι αρκετά απλό αν μπεις στο πνεύμα.
  15. Upvote
    gianzo got a reaction from noslave in ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ   
    Και πώς θα τη βγάλεις άκυρη την αποχώρηση από τη στιγμή που έχει περάσει στο ΕΡΓΑΝΗ;;
    Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις νέα πρόσληψη από σήμερα (αφού δε γίνεται νωρίτερα), το σφάλμα είναι του εργοδότη, όχι δικό σου.
  16. Upvote
    gianzo got a reaction from aplessas in Eιδοποιητηρια εφκα για εισφορες 3/2017   
    Κάποιο λάθος θα υπάρχει στη σύνδεση του μητρώου μεταξύ τέως ΙΚΑ και  ΟΑΕΕ, στο τοποικό γραφείο μη μισθωτών ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).
    Απευθυνθείτε εκεί το συντομότερο αλλιώς θα πέσουν μαζεμένες οι εισφορές...
  17. Upvote
    gianzo got a reaction from salonikios55 in Επίδομα Αδείας   
    Και γιατί να μην του δώσεις την άδεια που δικαιούται τον Αύγουστο και ολόκληρο το επίδομα τον Οκτώβριο;
    Δε λέω φυσικά  ότι είναι λάθος αλλά για να γλιτώσουμε τον επιπλέον υπολογισμό...
  18. Upvote
    gianzo reacted to v.kourtis in ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΦΚΑ   
    σωστή άποψη και θα συμφωνήσω, αλλά θα το έκανα μόνο για τον εαυτό μου. Διότι αν το πρότεινα και  στους πελάτες μου, θα με κυνήγαγαν με το τουφέκι!!!!!!!
  19. Upvote
    gianzo reacted to PROAKIS in ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ POS ΚΑΔ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ   
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ  διαβάστε στον κόμβο.
     
    https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/36112#
  20. Upvote
    gianzo got a reaction from gapdk in Δήλωση Πόθεν Έσχες και Μετρητά (εκτός τραπεζών ή θυρίδων)   
    Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, ρωτάμε τον δηλών, δεν αποφασίζουμε μόνοι μας αλλιώς μυρίζει μπλέξιμο
  21. Upvote
    gianzo got a reaction from KaterinaPa in πληρωμή μισθοδοσίας μέσω τράπεζας   
    Απλά μέχρι 1/6 μπορούσες να την πληρώνεις με μετρητά ΧΩΡΙΣ να εκπίπτει ως έξοδο η μισθοδοσία...
  22. Downvote
    gianzo got a reaction from forotechni in Διατροφή που καταβάλλει ο σύζυγος   
    Καλημέρα, το θέμα είχε ανοιχτεί 2 χρόνια πριν αλλά αν προσέξετε καλύτερα θα δείτε ότι έχει και φετινές πρόσφατες απαντήσεις που δίνουν την απάντηση στο ερώτημά σας!
  23. Upvote
    gianzo got a reaction from invoice in ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016   
    Στους τόκους 667 και φόροι τόκων 675
  24. Upvote
    gianzo reacted to kotlistianos in ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   
    Καινούρια σύμβαση θα κάνεις με αναγραφή της παράτασης και αν είναι μερικής απασχόλησης την ανεβάζεις και στο yeka.
  25. Upvote
    gianzo got a reaction from loukasosfp in ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ   
    Σωστά!
×
×
  • Δημιουργία νέου...