Προς το περιεχόμενο

fostiras

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    24
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    fostiras reacted to FOROTEXNIKOS* in ΠΕΛΑΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ   
    A αφήστε τους τζαμπατζήδες , θα σβήσουν έτσι και αλλιώς λόγω της κρίσης , σταματήστε να δουλεύεται τζάμπα , και να μυξοκλεται . Το κράτος (έστω η αποικία γερμανόφωνων όπως θέλετε αποκαλέστε το ) μας δίνει κίνητρα , τώρα εάν καποιοι από εμάς κοστολογούν την αμοιβή τους στα 20 ευρώ ανά δήλωση , και 50 ευρώ για τήρηση βιβλίων, αφήστε και αυτούς τους συνάδελφους , σε 1 με 2 χρονιά θα κλείσουν και αυτοί , λόγω τα λαθών που θα έχουν κάνει , η λόγω των προστίμων που θα φάνε για μη έκδοση αποδείξεων. Ανεβείτε , ψυχολογικά , είμαστε επιστήμονες , απόφοιτοι ΑΕΙ & ΤΕΙ , σταματήστε να ασχολεισται με τα ΣΚΑΤΑ γιατί στο τέλος θα σας πνίξουν !!! 
  2. Upvote
    fostiras reacted to solwn 1 in ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΟΕΕ περιμένουν την ΑΑΔΕ.   
    Οι λογιστές απλώς πρέπει να είναι υγιείς και  να φροντίσουν να τα πάρουν όλες οι κατηγορίες που ανακοινώθηκαν.......θλίψη και παράπονο για άλλη μια φορά
  3. Upvote
    fostiras reacted to stefanos_her in Αμοιβή λογιστή για 7 εταιρείες   
    Πάμε να το δούμε λίγο λογικά.
     
    Ο άνθρωπος είναι νέος. Φαντάζομαι, μόλις έβγαλε την άδεια, μόλις μπήκε στην αγορά εργασίας. Συνεχίζω να φαντάζομαι ότι δεν θα έχει ιδέα από υποχρεώσεις Ανωνύμων Εταιριών και θα κατευθύνεται από τον εξωτερικό λογιστή. Πιθανόν και στις εγγραφές.
     
    Οπότε, δεν λέμε "μου προτάθηκε να κρατήσω τα βιβλία 7 εταιριών" γιατί παραπέμπεις σε λογιστή που υπογράφει.
     
    Πάμε παρακάτω.
     
    Ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι ένα 4ώρο φτάνει. 500 ευρώ ο μισθός βάσει της ΠΥΣ, άρα τα μισά 250. Ανειδίκευτο τον πάει δλδ.
     
    Αν ισχύουν όλα τα ανωτέρω που έγραψα, και αν όντως η εργασία σου θα είναι ένα 4ώρο, μιλώντας πάντα για πρόσληψη στο ΙΚΑ και όχι με ΤΠΥ, η άποψή μου είναι ότι:
    - το χιλιάρικο και τα 2,5χιλιάρικα είναι υπερβολή που γράφετε
    - ο εργοδότης είτε είναι πολύ επιφυλακτικός είτε είναι πολύ μεγάλος καραγκιόζης, διότι εξομειώνει την εργασία του βοηθού λογιστή με αυτή του ανειδίκευτου εργάτη.
    - μην περιμένεις από κανένα να σου πει πόσο δικαιούσαι ή αξίζεις να ζητήσεις. Αξιολόγησε την εργασία που θα προσφέρεις, την εμπειρία και τις σπουδές σου, συνεκτίμησε τις εναλλακτικές ευκαιρίες που έχεις, την εμπειρία και τις συνέργειες που θα αποκτήσεις στην προτεινόμενη εργασία, τις δυνατότητες εξέλιξης από κει μέσα και βρες ένα νούμερο που θα είσαι ικανοποιημένος στο 8ώρο για να λες ότι αξίζει η εργασία που προσφέρεις (πχ 800€). Διαίρεσέ το διά του 2 και αυτή είναι η αμοιβή σου για 4ώρη απασχόληση.
     
    Η όλη διαδικασία πως θα το διαπραγματευτείς έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί σηματοδοτεί τι χαρακτήρας είσαι και πως θα εξελιχθεί η μετέπειτα συνεργασία σας.
     
    Ξανά η άποψή μου είναι πως: αναφέρεις ότι τα 250 αφορούν τον ανειδίκευτο, η εργασία που σου ζητάνε δεν είναι ανειδίκευτη, αλλά καταλαβαίνεις ταυτόχρονα ότι δεν σε γνωρίζουν, ζορίζονται κτλ οπότε προτείνεις 325 για τους πρώτους 3 μήνες προκειμένου να γνωριστείτε και από κει και πέρα 400 καθαρά πλέον την ασφάλισή σου.
     
    Τα νούμερα είναι τελείως ενδεικτικά, εσύ δες τα και βάλε αυτά που θες.
     
    Πληροφοριακά, η σσε των β. λογιστών χωρίς προϋπηρεσία, άγαμοι ήταν στα 1.054,68€ (καθαρά περί των 885,91€), πλέον τυχόν επιδομάτων Ανώτατης σχολής, διαχειριστικών λαθών, λογιστικής μηχανής, προϊσταμένου λογιστηρίου και ο βασικός βάσει ΕΓΣΣΕ ήταν στα 751,39€ (καθαρά περί των 631,17€). Αυτά πριν τη κρίση.
  4. Like
    fostiras reacted to ponzi in Πρακτικός πίνακας σε αντιστοίχιση με προηγούμενες συντελεστές ΦΠΑ   
    Καλησπέρα,
    Αν μπείτε στον ΦΠΑ για τις μισθώσεις οικειοθελώς, στον κανονικό.
  5. Upvote
    fostiras got a reaction from SKRISILIA in ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΠΙΤΙ   
    Καλημέρα,
    Είμαι νέος στο επάγγελμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι:
    Κύριος επιθυμεί να κάνει έναρξη επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με έδρα το σπίτι της μητέρας του.
    Η μητέρα του δηλώνει το εν λόγω σπίτι ως κύρια κατοικία της. 
    1) Είναι εφικτό να δηλώσει ως έδρα της επιχείρησης αυτό το ακίνητο;
    2) Αν ναι, αποκλειστικά με μισθωτήριο από τη μητέρα στο γιο ή υπάρχει κι άλλος τρόπος (πχ δωρεάν παραχώρηση);
    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  6. Like
    fostiras reacted to doctor in KΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ   
    Ρε βάλτε ό,τι γουστάρετε με τους άθλιους που είχαν έτοιμη την κωδικοποίηση με τις ειδικότητες του ΙΚΑ και έκαναν άλλη- ποιος ξέρει ποιο λαμόγιο τ' άρπαξε. Άι σιχτίρ επιτέλους.
  7. Upvote
    fostiras reacted to GKEL61 in ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΠΙΤΙ   
    ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙς  ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ .
     
    ΚΑΘΕ ΕΦΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΒΑ .
    αναλογα θα κινηθεισ .
     
    οσο αφορα για εοτ εγω δεν ειχα χωρο σταυθμευσης. ηταν 10 ειχ ,. τα περισοτερα αραγμενα στο λιμανι και με την αποβιβαση απο το πλοιο  γινοταν και η μισθωση .
     
    μφχ
     
    καλη επιτυχια
  8. Upvote
    fostiras reacted to FAFOUTIS in ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΛΟΓ.ΓΡΑΦΕΙΟ Ή ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   
    Κανονικά,αγαπητοί συνάδελφοι,μετά την παραπάνω καταχώρηση δεν θα έπρεπε
    να συνεχιστεί το θέμα.
    Νομίζω ότι ο συνάδελφος είναι πολύ σωστός,για να υπογράφει ως ΑΣΧΕΤΟΣ.
  9. Upvote
    fostiras reacted to ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ in ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΛΟΓ.ΓΡΑΦΕΙΟ Ή ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ & ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.
  10. Upvote
    fostiras reacted in ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΛΟΓ.ΓΡΑΦΕΙΟ Ή ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   
    Παρ'το χαμπάρι φιλαράκι...Οτι κανεις στη ζωή, μόνος θα το κάνεις....
    :-)
  11. Upvote
    fostiras reacted to dennisd82 in ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ   
    Συναδελφισσες και συνάδελφοι: το 2012 θεωρείται ότι μπορεί να εφαρμοστει έστω και κατ'ελάχιστον κάποιος τιμοκατάλογος; Με προβληματισε έπι 5 μερες το τι θα χρέωνα έναν νέο πελάτη (κτηνίατρο). Το θέμα είναι υπάρχουν πελάτες;Γιατι στην περιοχη που ειμαι εγω και στους 20 μηνες που έχω το γραφείο ήταν μόλις ο 4ος (εκτός δηλώσεων) !!! Έχει καμιά αξία η τιμή τελικά σήμερα ή αν θα μαζέψεις τα λεφτά; Πόσοι συναδελφοι δεν χρωστανε μηνιάτικα στους εργαζομένους τους,απλήρωτα δίμηνα ΤΕΒΕ, ενοίκια κτλ; Θα αισθάνεται τύψεις δλδ όποιος χρεώνει 50€ / μήνα?
  12. Upvote
    fostiras reacted to maria2109 in ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ   
    και προσθέτω κι εγώ το κερασάκι στην τούρτα έρχεται ο εν δυνάμει πελάτης που ούτε έχει ξαναπεράσει την πόρτα, πιθανόν και από το τηλέφωνο και με ρωτά "θέλω να κάνω αίτηση για κλειδάριθμο", τί να του πω περάστε να την κάνουμε δωρεάν.... λες και είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή 50€ διότι τις 2 ώρες που θα κάτσεις απέναντι μου να μου πιάσεις κουβεντούλα για μια δουλειά 30 δευτερολέπτων εγώ θα δούλευα για άλλο πελάτη να έβγαζα τα έξοδα μου?
  13. Upvote
    fostiras reacted to Πηνελόπη in ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ   
    Εχθές βρήκα στο αυτοκίνητο μου, ένα έντυπο που έλεγε:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 20 ΕΥΡΩ, ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 25 ΕΥΡΩ, ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 30 ΕΥΡΩ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ,ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.Είχε όνομα,διεύθυνση(είναι πολύ κοντά στο δικό μου γραφείο στο Μαρούσι) και τηλέφωνο.Μόλις μπορέσω, θα περάσω από το γραφείο της κυρίας συναδέλφου, και θα της ζητήσω συνεργασία με τον εξής τρόπο:Εχω 40 πελάτες, θα τους δώσω να τους ενημερώνει αυτή,να βγάζει φπα να κάνει τέλος πάντων ότι κάνω εγώ τώρα και δεν βλέπω το σπίτι μου και το παιδάκι μου, και θα της δίνω 10 ευρώ παραπάνω απο ότι ζητάει για την κάθε κατηγορία επαγγέλματος.Επιπλέον για να της είναι πιό εύκολο εγώ θα υπογράφω σε όλα.ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΣΩΘΗΚΑ, ΘΑ ΖΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ. Πλήρης εξευτελισμός του επαγγέλματος παιδιά...
  14. Upvote
    fostiras reacted to shark in ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ   
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ. Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 25€ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΦΤΗΝΟ... 'Η ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 'Η ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΖΟΥΜΕ..
    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.
  15. Upvote
    fostiras reacted to Roxanne in ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ   
    είσοδος δωρεάν έξοδος 200 ευρω χαχα
  16. Upvote
    fostiras reacted to THEOTOKOPOYLOS in ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ αμοιβες, κουραση, αναγνωριση   
    καλημερα σε ολους.
    παρακολουθω αμηχανος αυτην την κουβεντα και αποφασισα να μην συμμετασχω διοτι φημιζομαι για δυο πραγματα στα 40 σχεδον χρονια της ζωης μου: απιστευτη υπομονη αλλα και τρομερη εκρηξη.
    αγαπητε/η συμβολαιογραφος θα σε παρακαλουσα λοιπον να μην σκαλιζεις πληγες σε λογιστες διοτι πραγματικα εχεις ειρωνικη αντιμετωπιση του θεματος.
    και εν παση περιπτωση εγω θα σου υποβαλλω ενα ρητορικο ερωτημα:
    ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ SITE ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ...ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙΣ?
    ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣΟΥ...........
  17. Upvote
    fostiras reacted to vfridas in ΠΕΛΑΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ   
    Δίκιο έχετε σε όλα που αναφέρετε αλλά δυστυχώς οι εποχές που ζούμε είναι λίγο παράξενες για όλους. Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη και οι μισθοί στα 500 ευρώ, και απο την άλλη δεν έχουμε ένα επιμελητήριο να κατοχυρώσει κατώτατες αμοιβές όπως για παράδειγμα δικηγόροι, μηχανικοί κτλ, είναι λογικό πως οι τιμές θα πεσουν. Δεν νομίζω πως κάποιος συνάδελφος που πέρνει για παράδειγμα 50 ευρώ/μήνα δεν θα ήθελε να πάρει 100 ή 150 ευρώ. Ούτε επίσης πιστεύω πως κάποιος που χρώνει 100 ευρώ είναι εξ ορισμού καλύτερος απο κάποιον που παίρνει 50. Απλά η ανεργία έχει οδηγήσει πολλούς λογιστές να κάνουν έναρξη με έδρα το σπίτι τους ή με τις αποταμιέυσεις τους να φτιάξουν ένα γραφείο και να δοκιμάσουν να ορθοποδήσουν και θέλοντας να μαζέψουν κάποια πελατεία διότι ξεκινάνε απο το 0 ρίχνουν τις τιμές. Για μένα το θέμα δεν είναι ποιός είναι καλύτερος ή ποιος θα αντέξει και ποιός θα κλείσει αλλά το ότι δεν υπάρχουν κατοχύρωμένες κατώτατες αμοιβές. Δεν εξευτελίζουν το επάγγελμα αυτοί που ρίχνουν τιμές.Αυτοί που μας εκπροσωπούν το εξευτελίζουν που αφήνουν να πέσουν οι τιμές και ενώ το βλέπουν δεν κάνουν τίποτα.Γνώμη μου είναι αυτή...
  18. Upvote
    fostiras reacted to KOLLIASP in ΠΕΛΑΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ   
    Το να δημοσιεύουμε στο forum όσους μας οφείλουν δεν με βρίσκει σύμφωνο. Άσε που δεν ξέρεις τι μπελά μπορεί να βρεις δημοσιοποιώντας στοιχεία του άλλου. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να γίνονται για να διασφαλίζουμε όχι μόνο την αμοιβή μας αλλά και την επαγγελματική μας υγεία ας το πω.
     
    Το πρώτο είναι αυτό που προανέφεραν οι συνάδελφοι. ΠΑΝΤΑ!!! επικοινωνούμε με τον προκάτοχο μας. Ειδικά όσοι είμαστε νέοι στο επάγγελμα!!! Ακόμα και αν δεν μας δίνει το τηλ. του ο υποψήφιος πελάτης ψάχνουμε τρόπο να βρούμε άκρη...θυμάμαι μια περίπτωση πέρυσι, ότι είχα πρωτοανοίξει το γραφείο και ήρθε ένας να τον αναλάβω επειδή πέθανε ο λογιστής του και δεν έβρισκε άκρη κλπ κλπ, κράτησα τα βιβλία του δήθεν να ρίξω μια ματιά για να τα ξαναπούμε το απόγευμα, βρήκα το τηλέφωνο από μια σφραγίδα του συνάδελφου και Ω!ΘΑΥΜΑ!!! ο συνάδελφος είχε αναστηθεί και μου μιλούσε στο τηλέφωνο...υπάρχουν λοιπόν και κάτι τέτοιες περιπτώσεις αλλά αν το ψάξεις και νεκροί ανασταίνονται!    Έχοντας μιλήσει με τον συνάδελφο αποκτούμε την καλύτερη δυνατή άποψη για την επιχείρηση που πρόκειται να αναλάβουμε και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι αν είναι φερέγγυος ο επιχειρηματίας γενικά, γιατί στην τελική εμείς θα απασχοληθούμε και στην περίπτωση ρύθμισης οφειλών και στον έλεγχο από Σ.Δ.Ο.Ε. , Ι.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε. κλπ.
     
    Το δεύτερο είναι το συμφωνητικό, το οποίο φροντίζεις να είναι έτσι δομημένο που να σε καλύπτει στον μέγιστο βαθμό. Υπάρχουν πολλά υποδείγματα στο διαδίκτυο αλλά καλό είναι αν υπάρχει δικηγόρος που να συνεργάζεσαι να βοηθήσει λίγο στην δημιουργία ενός ισχυρού συμφωνητικού που το χρησιμοποιείς σαν προσχέδιο για όλους.
  19. Upvote
    fostiras reacted to 235711 in ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΤΕΛΟΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ.   
    Αγανακτισμένοι λογισταράδες μου.... που μέμφεστε το σύστημα!!!! Δικαίως δεν λέω ...αλλά για πείτε μου πόσες φορές στην καριέρα σας πατήσατε πόδι και αρνηθήκατε να κάνετε δήλωση σε καταφανώς φοροδιαφεύγοντα λαμόγια (με πρώτους και καλύτερους τους εργολάβους);;; Μήπως κρυφτήκατε πίσω από την καραμέλα οτι δουλειά του κράτους είναι να ελέγχει;;;; Για ,λοιπόν, όλοι μας να κάνουμε κάνουμε την αυτοκριτική μας και τότε ας δράσουμε -ως οφείλουμε- ως νομοταγείς πολίτες και τότε θα δείτε οτι αν ολοί εμείς που φωνάζουμε για το σάπιο σύστημα, δρώντας και πράττωντας τα δέοντα, θα δείτε το σύστημα να αυτοδιορθώνεται (αργά αλλά σταθερά)
    Ευ πράττειν.
  20. Upvote
    fostiras reacted to manageraccount in ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΤΕΛΟΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ.   
    ο συναδελφος Γιωργος γνωριζει ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ συναδελφε. και γνωριζει απολυτα οτι μονο υλιστης δεν ειμαι. και γνωριζει απολυτα οτι πλιατσικο εγω δεν κανω. και επισης γνωριζει απολυτα οτι οπως και ο ιδιος ετσι και εγω τιμαω την γενια μου.
    επειδη ο συναδελφος Γιωργος εχει ενα κωδικα επικοινωνιας ο οποιος ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΟΣ με τον δικο μου, γνωριζει πολυ καλα ποιος ειμαι, τι αποψεις εχω και ποσο ευαισθητοποιημενος ειμαι.
    επισης, εχω το καθε δικαιωμα να λεω αυτα που πιστευω, να τα υποστηριζω και να αναγνωριζω το ακραιο ή μη των αποψεων μου.
    αν εσυ τα θεωρεις ακραια θα συμφωνησω μαζι σου.
    Αλλα τοσο καιρο τιποτα το ακραιο δεν εχει συμβει σε ολα τα επιπεδα για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε.
    Εγω συναδελφε εργαζομαι απο τα 17 μου χρονια διοτι ειμαι ορφανος πατρος απο τα 6 μου.. Δεν ειμαι παιδι της καφετεριας, και παιδι της ξαπλας. Και αν εσυ ντρεπεσαι που ειμαι της γενιας σου, καλυτερα να μαθεις πρωτα ποιος ειναι αυτος που εκφραζεται κατα αυτο το τροπο και μετα να λες ντρεπομαι.
    και για αυτο δακρυσα που ειδα το κοσμο διοτι οπως αγωνιζομαι εγω καθε ημερα αποφασισε πλεον και η γενια μου να κανει κατι. διοτι εως τωρα δεν εχει κανει απολυτος τιποτα.
    Δεν αναφερομαι σε χρηματα, αναφερομαι σε αξιοπρεπεια. και αξιοπρεπεια ειναι να σε σεβονται.
  21. Upvote
    fostiras reacted to AlanTrap in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
    Όταν είσαι theTower επόμενο να τα βλέπεις όλα αφ' υψηλού .
  22. Upvote
    fostiras reacted to Manolo250 in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
    Συγχαρητήρια για το career success story του συναδέλφου.
    Οι μισθοί των υπαλλήλων ειναι συνάρτηση των αμοιβών που λαμβάνουμε απο τους πελάτες.
    Έχοντας εργαστεί σε ελλαδα και εξωτερικό απο τον έλεγχο μέχρι την οικονομική διεύθυνση καθώς και ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου, λέω οτι ο εργαζόμενος στο λογιστικό γραφειο κάνει μια πολυ απαιτητική δουλειά συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
    Το λογιστικό γραφειο στήριξε τη φορολογική αρχή και τη χώρα τα τελευταία χρονια με πλήρη απορρόφηση της δραματικής αύξησης του κόστους παροχης υπηρεσίας. Κανένας άλλος κλάδος δεν θα μπορούσε να υποφέρει με τέτοια ταχύτητα την μεταβολή αυτή σε δομή, αμοιβές και πεδίο δράσης και να παραμείνει ζωντανός.
    Στα γραφεία που έχουν διάρκεια είμαστε ομάδα και πλέον οικογενεια και ναι πληρώνουμε ανάλογα με αυτά που εισπράττουμε, αλλά σίγουρα δεν είμαστε μια Χ εταιρεια που εχει 500 υπαλλήλους να δουλεύουν με €500,00 για να περνούν 10 στελέχη τα 3χιλιαρα.
    Μακάρι να ανεβεί η αγορά και να ανεβάσουμε και τους μισθούς.
  23. Downvote
    fostiras reacted to theTower in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
    ημουν λογιστης των 3500 χιλιαδων (2000 με εισφορες, τα υπολοιπα μαυρα) πλεον με ειμαι με 1800 με εισφορες τα υπολοιπα 700 μαυρα, ειμαι σε εταιρεια συμβουλων, οχι σε παντοπωλειο ασφαλειων εκτελωνισμου και οτι αλλο τυχει, μπλεγμενος εισαι εσυκαι η παρεεα των ενα δυο που το παιζουν μεγαλοιδιοκτητες και δεν εχουν να φανε. Περιμενε τις δηλωσεις μηπως παρεις κανα φραγκο και αλλη φορα θα μου μιλας με περισσοτερο σεβασμο.
    Ζητω συγνωμμη για το υφος μου απο τους υπολοιπους
  24. Upvote
    fostiras reacted to fogarty in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
    Ενώ αν ερχόταν ένας λογιστής και σου ζήταγε 3500 ευρώ θα τον έπαιρνες ε? Κ θα ήσουν και σίγουρος για την αξία του ?(3500 ζητάει άλλωστε θα είναι πολύ καλός). Λάθος κριτήρια έχεις. Κάπου τα έχεις μπλέξει μάλλον. 
  25. Upvote
    fostiras reacted to kmary in Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών χωρίς αναγραφή παρακράτησης φόρου (ΦΕΕ)   
    βρε παιδιά μη γινόμαστε κακοί, το παιδί προφανώς είναι καινούριο και δεν ήξερε τον τρόπο να πάρει τις πληροφορίες που ήθελε... δεν μπορεί να στήσουμε στον τοίχο παιδιά τα οποία μεγαλώνουν έχοντας λάθος παραστάσεις και ενδεχομένως λάθος αρχές από το σπίτι τους. οκ δεν είχε τρόπους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε...και απ'ότι κατάλαβα του έχει βγεί η ψυχή να βρεί δουλειά και είναι αγανακτισμένος....συγγνώμη αλλά εγώ συμπονώ τέτοια παιδιά και φροντίζω με τον τρόπο μου να τους δώσω να καταλάβουν πως υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις αυτό που θέλεις - η ευγένεια. Δεν ήταν κακοπροαίρετη η συμπεριφορά του..απλά κακομαθημένη!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...