Jump to content

fostiras

simple Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

About fostiras

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

774 profile views

fostiras's Achievements

 1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απλογραφικά είναι τα βιβλία. Όχι, λοιπές εργασίες πέραν της τήρησης βιβλίων θα είναι έξτρα. Εγώ σκεφτόμουν 70€ η επιχείρηση και 20€ επιβάρυνση άνα εργαζόμενο (πλέον ΦΠΑ).
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Μη επίκαιρο το ζήτημα, αλλά προέκυψε νέα συνεργασία και σκέφτηκα να ζητήσω τη γνώμη σας. Είμαι νέος στο επάγγελμα, 2 χρόνια έχω το δικό μου γραφείο. Πατέρας & γιός (μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες) δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και έχουν επίσης από κοινού μία τεχνική-κατασκευαστική ΟΕ. Να σημειώσω ότι ο πατέρας απασχολεί σε μόνιμη βάση 1 υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου & η τεχνική ΟΕ είναι χρόνια ανενεργή, αλλά συνεχίζει να υπάρχει κανονικά. Περιγραφικά μου είπαν για 10 περίπου παραστατικά εσόδων μηνιαίως έκαστος. Μου πρότειναν να αναλάβω τα βιβλία και των 3 επιχειρήσεων και γενικότερα τη φορολογιστική-εργατική υποστήριξη και να τους δώσω μια προσφορά-πακέτο για όλες τις επιχειρήσεις. Δεδομένου ότι υπήρχε εκ των προτέρων μια προσωπική σχέση (σε επίπεδο γνωριμίας, όχι φιλίας), ποιά κατά τη γνώμη σας θα ήταν μια λογική αμοιβή που θα έπρεπε να ζητήσω μηνιαίως; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εταιρεία θα εκμισθώνει κατοικίες με αστική μίσθωση στους ενοίκους. Ο καδ: 68.20.11 Υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, που προορίζονται για κατοικία σε ποιόν συντελεστή ΦΠΑ θεωρείτε ότι υπάγεται; Κατά τη γνώμη μου στον κανονικό 24%, μιας και ο μειωμένος αναφέρεται σε ξενοδοχεία ή καταλύματα διακοπών, ενώ στον παραπάνω καδ μιλάμε για αστική μίσθωση όλο το χρόνο. Ποιά η γνώμη σας;
 4. Καλημέρα συνάδελφοι, Πήγα να στείλω ΑΠΔ με αντιγραφή από την προηγούμενη περίοδο και μου εμφανιζει σχεδόν για το σύνολο των εργαζομένων αυτό: 141 ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΠΙ % ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗΣ (ΝΕΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΠΟ 1/1/2017 ΑΣΦ/ΝΟΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ Είμαι σίγουρος ότι δεν κάνω κάποιον υπολογισμό λάθος, άλλωστε το 90% είναι αντιγραμμένα από τον προηγούμενο μήνα, όπου δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Έχει αλλάξει κάτι; Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο; Ευχαριστώ πολύ!
 5. Καλημέρα, μόλις γύρισα από ΔΟΥ. Μου ζήτησαν ΥΔ ορισμού φορολογικού εκπροσώπου και διαβατήριο. Έβγαλα ΑΦΜ και κατόπιν εύκολα στον ΟΑΕΕ έβγαλα ΑΜΚΑ και έκανα προεγγραφή. Αύριο θα ολοκληρώσω με την έναρξη. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
 6. Θα πάω αύριο στη ΔΟΥ μου (μήπως και σταθώ τυχερός και δεν χρειαστεί ΔΟΥ εξωτερικού - ελπίζω δηλαδή, μιας και είμαι επαρχία) και θα γράψω εδώ.
 7. Άρα με μια ΥΔ από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι τον φιλοξενεί εδώ και 17 μήνες στo σπίτι του στην Ελλάδα,δεν θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας;
 8. Καλημέρα συνάδελφοι, Όντας νέος στο χώρο, θα ήθελα τα φώτα σας για την εξής περίπτωση: Γάλλος επιθυμεί να κάνει έναρξη ατομικής επιχείρησης στην Ελλάδα και δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ. Θα ήθελα να μου πείτε αν χρειάζεται κάτι διαφορετικό απ' τα παρακάτω δικαιολογητικά για να του χορηγηθεί ελληνικός ΑΦΜ: 1) Διαβατήριο 2) ΥΔ που θα ορίζει φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα 3) ΥΔ αποδοχής ορισμού της παραπάνω από τον φορολογικό εκπρόσωπο 4) ΥΔ ότι φιλοξενείται στην Ελλάδα από μόνιμο κάτοικο Ελλάδας Επίσης, μπορεί να γίνει αυτό στη ΔΟΥ που υπάγεται η πόλη που δηλώνει ότι φιλοξενείται ή πρέπει να γίνει στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού; Ευχαριστώ πολύ.
 9. Δυστυχώς στην πράξη δεν ισχύει ακόμα. Έχω πελάτες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν δυνατότητα υποβολής ΑΠΔ.
 10. Δεν ρώτησα αυτό συνάδελφε. Και προφανώς το ξέρω και τους συμφέρει να πάνε στη λογική της εταιρείας για 10άδες λόγους. Και φορολογικούς μεταξύ αυτών.
 11. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχουμε 2 φυσικά πρόσωπα τα οποία θέλουν να κάνουν σύσταση ΟΕ, με σκοπό να διαχειρίζονται και να εκμεταλλεύονται ακίνητα στην airbnb, μη έχοντας σήμα ΕΟΤ. Γνωρίζετε αν είναι εφικτό;
 12. Καλημέρα. Όχι δε μπορεί. Τόσο λόγω του ποσού της συνολικής οφειλής (<20.000€), αλλά και λόγω του ότι δεν είναι ενεργή η επιχείρηση.
 13. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σου. Είδα όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό που είπες και είναι κατατοπιστικότατο. Καλή σου μέρα!
×
×
 • Create New...